המונדיאל, שנערך פעם בארבע שנים, הוא אירוע הכדורגל הגדול בעולם. חובבי הענף מחכים בקוצר רוח שיתחיל, וכשזה קורה, מדובר בחגיגה גדולה. אך יכול להיות שכל זה ישתנה, באופן חד פעמי לפחות.

אחרי הדיווחים שהמונדיאל שאמור להיערך ב-2022 בקטאר מהמפרץ הפרסי נקנה בעזרת שוחד לאחד מאנשי פיפ"א, אמש (רביעי) פירסם היומון האנגלי ה'דיילי מייל', פרשיה חדשה וחמורה הרבה יותר הקשורה לקטאר.

ב'מייל' מדווח שמארגני טורניר הגביע העולמי, בראשם נשיא ההתאחדות הקטארית, השייח' חמד בן ח'ליפה אל ת'אני, קשורים לארגוני טרור, ביניהם ארגון אל-קאעידה וארגון החמאס.

בדיווח נכתב שב-20 בדצמבר 2013, עבדול רחמן עומאר אל-נעימי, פרופסור להיסטוריה במדינה, תמך כלכלית בארגון אל-קאעידה. הבעיה: אל-נעימי היא נשיא ההתאחדות לכדורגל הקטארית בעבר. באנגליה טוענים שאל-נעימי העביר לא פחות מ-600 אלף דולר לארגון הטרור.

וזה ממש לא הסיפור הגדול. נשיא ההתאחדות המכהן, אל ת'אני, נפגש, כך על פי הדיווח, באפריל 2013 עם ראש ממשלת חמאס,איסמעיל הניה, כדי לדון על יחסי מדינתו עם הארגון. בנוסף נפגש עם פתחי חמאד, שר הפנים בממשלת חמאס.

ספ בלאטר והפתק שקבע מי תארח את מונדיאל 2022 (ONE)
ספ בלאטר והפתק שקבע מי תארח את מונדיאל 2022
 

במהלך אחת הפגישות האלו, לפי הדיווח, הדגיש אל ת'אני את החשיבות שארגון חמאס יישאר חזק, וכמה חשוב לשמור על היחסים בין קטאר לארגון. בנוסף, הציע נשיא ההתאחדות אימונים ונשק לחיילי חמאס.

אז אם עד עתה היו חששות מקיום המונדיאל במפרץ הפרסי, איך יגיב נשיא פיפ"א, ספ בלאטר, על הדיווח המדובר? נצטרך לחכות ולראות. בין אם יוכח הקשר בין מארגני הטורניר לחמאס ובין אם לאו, אנחנו בכל מקרה, למונדיאל 2022, לא מוזמנים.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה