הפועל טבעון/מגידו נמצאת על סף פירוק. בעוד ארבעה ימים תצטרך הקבוצה מהלאומית להגיש את תקציבה, יחד עם יתר קבוצות הליגה, לבקרה התקציבית, כשהסכום המינימלי עומד כיום על מליון שקלים. נכון לעכשיו הקבוצה הצליחה לגייס רק כמחצית מהסכום, אבל ראשיה מסרבים להרים ידיים וממשיכים להאמין.
הקושי של המועדון להשיג את הכסף נובע משתי סיבות עיקריות: תקציב המינימום שהעמידה הבקרה התקציבית עלה ב-200,000 ש"ח לעומת השנה הקודמת ובנוסף, בעוד שאת תקציב המינימום רוב קבוצות הליגה הלאומית מכסות רק באמצעות המימון מהערים והרשויות המקומיות, בהפועל טבעון/מגידו נאלצים להסתפק במימון של 200,000 שקלים בלבד מהמועצה המקומית, חמישית מתקציב המינימום.
למרות שממוצע הקהל במשחקי הבית של הקבוצה היה מהגבוהים בליגה לאורך כל העונה, לראשי המועדון לא נותר אלא להכניס את היד לכיס. המימון הפרטי של הקבוצה הוא הגבוה בליגה, ובכל זאת היא תאלץ להיאבק עד הרגע האחרון.
מנכ"ל הקבוצה, ניצן מנחם, אמר היום ל-ONE: “אנחנו מנסים לעשות מאמצי גיוס אחרונים, השאיפה היא רק אחת - להישאר בליגה. הייתה לנו בסה"כ עונה טובה, חשבנו ואנחנו עדיין חושבים שיצאנו לדרך חדשה ושאנחנו מסוגלים לעשות עוד דברים יפים בליגה הזאת. מאוד קיווינו שהתקופה הזו תהיה פשוטה יותר משנים קודמות, התחושות היו טובות והצלחנו להדביק בהן אנשים נוספים, אבל זה לא מספיק. אם נהיה חכמים יותר נעמוד במטרה".
"במעגל הרחב הקבוצה הציגה ממוצע קהל של 400-500 צופים למשחק. הייתה לנו הרגשה טובה, הרגשה של משהו חדש. במעגל הצר של העוסקים במלאכה אין אצלנו בעלי הון שתומכים בקבוצה. הספונסרים הם יותר תורמים והם אנשים פרטיים, גם אם הם עושים זאת דרך החברות שלהם, אין להם מעורבות בניהול השוטף. הם עושים זאת כי הם מאמינים בקבוצה", הוסיף המנכ"ל.
“אנחנו מועצה קטנה והמימון המוניציפלי קטן, אנחנו לא מלינים על כך. לא פנינו למועצה לקבל עוד תקציבים, אבל אם לא תהיה ברירה, ברגע האחרון אולי נעשה כך. במהלך השנה שעברה התמקדנו בטווח הקצר, היום אנחנו מבינים שצריך להשקיע יותר בטווח הארוך. אנחנו אופטימיים ומאמינים שאפשר לעשות את זה, אני מקווה שיינתן לנו הזמן. אנחנו רוצים שמי שמאמין בדרך שלנו, יצטרף אלינו ונוכל להציל את המועדון", סיכם מנחם.