“שרקנו את מה שראינו", זה המשפט שיוצא לכל שופט כאשר הוא נשאל על טעויות או אופי השיפוט שלו. המשפט הזה הוא לא רק מרגיז, אלא גם לא נכון. כל שופט יודע שבתחילת משחק מחליטים על קו של שיפוט – שורקים על כל דבר, או לא שורקים על כלום. הסוד הוא, לשרוק באחידות לשתי הקבוצות ולאורך כל המשחק. הבעיה מגיעה כאשר אין אחידות בשיפוט - וזה בדיוק מה שקרה השבוע בבית מכבי.

שלישיית "מה קשור" בראשות רייניש, מיכאלי ומועלם, עשו הכל הפוך ולא התאימו את אופי המשחק לקו השריקות שלהם. המחצית הראשונה התאפיינה בשריקה על כל חיכוך של שיער בין שחקנים, מה שגרר כמות עבירות לא נורמלית של הפועל ת"א, שמרביצה באופן קבוע בהגנה וכמות שריקות נמוכה מדי לנתניה, שלא הייתה אגרסיבית כמו הפועל ונהנתה מהמומנטום שבשריקות נגד האדומים.

השופטים לא הפנימו את הצורך להרגיע את המשחק, התעצבנו והחליטו להוכיח נקודה נגד הקללות של הקהל של הפועל (לא בטוח שמיכאלי שמע בפעם הראשונה קללות מהסוג ששמע השבוע) והמשיכו לשרוק על כל שטות. ההחלטה להפוך את הקו ולא לשרוק על כלום, הגיעה מאוחר מדי והתוצאה הייתה קרבות איגרוף מתחת לסל שלא זכו לשריקות במחצית השנייה.

יערי רייניש (יניב גונן)
יערי רייניש. עשיתם הכל הפוך (יניב גונן)
 

שופט לא צריך רק לשרוק את מה שהוא רואה, הוא צריך להפעיל שיקול דעת ולשמור על איזון, גם אם זה אומר להעלים עין מדי פעם, או מצד שני, לשרוק משהו גבולי. הפועל סבלה מתצוגת שיפוט נוראית של חבורה שסירבה להכיר במציאות ולהתאים את עצמה למצב הקיים.

ועוד הערה לשופטים בכלל ולמר רייניש בפרט, זחיחות והתנשאות יוצרות אנטגוניזם והשופטים בארץ מצטיינים בשתי התכונות הללו, רק כי כולם מקשיבים למשרוקית שלהם. רייניש מגיע למשחק כדי להראות שהוא שולט במשחק ולא בא להשליט בו סדר. קולינה היה השופט הטוב בעולם כי לקח את כל ההחלטות שלו עם חיוך והסבר לשחקן, קו שכל שופט בכל ענף צריך לאמץ לעצמו.       

הכתוב הינו טור דעה    

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה