שניה לפני שמתחילים להלן כמה נתונים: מקום 9 באליפות אירופה לקדטיות, מקום 13 באליפות אירופה לנערות, ורק ביום שבת האחרון סיימה נבחרת העתודה במקום השישי באליפות אירופה. לזה נוסיף את אי העפלה של הנבחרת הבוגרת לאליפות אירופה אחרי 3 אליפויות רצופות. אז למה אנחנו לא מצליחים להעלות את רמת כדורסל הנשים בארץ ולהצליח לקפוץ מדרגה עם הנבחרות הצעירות ולהעפיל לפחות לדרג א' של אירופה כמו שעשתה נבחרת העתודה גברים השנה? 

אם נרד לשורש הבעיה נבין שאין פה יותר מדי שחקניות כדורסל, בטח שלא שחקניות טובות, לשם כך פתחו באיגוד הכדורסל את האקדמיה לכדורסל שמנוהלת על ידי שני מאמנים בכירים כמו טל נתן ולימור מזרחי ומקווים שהיא תעשה את השינוי בעתיד בכדורסל הנשים.

אין ספק שהחיסרון הגדול של כל נבחרות ישראל, גם בגברים וגם בנשים הוא הגובה והגנטיקה שלוקה בחסר לעומת עמיתנו באירופה, סוכן שחקנים בכיר בענף מנסה להסביר: "פעם חשבנו שאנחנו צריכים לעבוד כמו הכדורסלניות באירופה, זאת טעות בסיסית. אנחנו צריכים לעבוד הרבה יותר, אחרת לא נוכל לשנות כלום. מאפיינים גופניים וגנטיקה אי אפשר לשנות ולכן צריך לקחת את מה שאנחנו טובים בו ולשפר. צריכים לשים דגש על הגנה אישית וקבוצתית ופחות על טקטיקה התקפית. זה לא סוד שיש לנו חיסרון בגובה, צריך ללמוד איך להפוך אותו ליתרון. המאמנים פה צריכים לנסוע להשתלם בשבדיה ובאנגליה ולראות מה עשו שם בשנים האחרונות".

מאמן האקדמיה, טל נתן, ניסה להסביר: "לא קרה שום דבר הקיץ ששונה מאשר ב-10 שנים האחרונות. אותן התוצאות. חייבים להגיד שכרגע המקום שלנו הוא בדרג ב' של אירופה. יש מספר מדינות שהשתפרו בשנים האחרונות, לדוגמא פורטוגל שלפני שמונה שנים הייתה מאחורינו והיום לפנינו, זה אולי צריך מעט לטריד אותנו, אנחנו מסתכלים על ספרד, צרפת ורוסיה אבל צריכים ללכת יותר לכיון של לטביה, קרואטיה, סלובניה, בלגיה ופורטוגל. זה בערך המדינות שאנחנו צריכים להתמודד איתן. חשוב להגיד שאיגוד הכדורסל עושה את כל המאמצים שכדורסל הנשים יתפתח, האגף המקצועי לנשים העמיד השנה לרשות הנבחרות את התנאים הכי טובים כדי להצליח".

טל נתן ואלי רבי. האקדמיה תצליח לשנות את הכדורסל? (יניב גונן)
טל נתן ואלי רבי. האקדמיה תצליח לשנות את הכדורסל? (יניב גונן)
 

נתן, שמנהל את האקדמיה, רואה בה כפיתרון לכדורסל הנשים: "מנקודת מבט אישית, אחרי 3-4 מחזורים של אקדמיה, כדורסל הנשים יתן קפיצה מאוד גדולה קדימה, הנבחרות יתחילו להתמודד שוב על עליה לדרג א', צריך להבין שיש הבדל גדול בין כדורסל נשים לגברים, בכדורסל נשים, יש יותר שחקנים משחקניות. בענף הזה צריך לעבוד הרבה יותר מאשר בכדורסל הבנים כי הסלקציה קטנה, אין מספיק שחקניות". נתן עצמו מבקש מכולם להישאר ריאלים: "נבחרת הנשים ב-6 השנים האחרונות עשתה דבר מופלא שלא מקבל הערכה, פעם לא עלו לאליפויות אירופה ופתאום אנחנו עולים 3 שנים רצוף, והשנה היינו רחוקים ניצחון אחד מלעלות".

גם המאמן הלאומי, אלי רבי, מסכים עם טל נתן: "כמות הבנות האיכותיות שצומחות לנו במדינה בכל קבוצת גיל לא מספיקות לנו כדי להעמיד נבחרת שנוכל להתמודד בדרג א' או להילחם על דרג א', לאורך כל השנים שלי כמאמן על אני מסביר בצורה מפורשת שהמטרה בנבחרות הצעירות היא להכשיר שחקניות לנבחרת הלאומית וכמובן לעשות כמיטב יכולתנו, מבחינה מקצועית אי אפשר להעמיד נבחרת שתשחק בדרג א', זה לא עניין של כישלון פשוט הרמה לא שם". מאמן העל של נבחרות ניסה להסביר את המצב שלנו ביחס לאירופה: "בפורטוגל לקחו את נושא הכדורסל בסדר עדיפות, הפוטנציאל כמדינה הוא הרבה יותר גדול משלנו".

לימור מזרחי. תנסה למצוא פתרון לבעיה
לימור מזרחי. תנסה למצוא פתרון לבעיה
 

אם נחזור 7 שנים אחורה, נזכר בנבחרת העתודה לנשים שהצליחה לזכות באליפות אירופה לדרג א' ושנה אחרי זה לסיים במקום ה-14 באותו הדרג עם שמות כמו שי דורון, מירב דורי, נועה גנור, איילת כהן ושירן צעירי. רבי התייחס לכך: "נבחרת העתודה עלתה בזמנו כי היה לנו מחזור יוצא מן הכלל שברובו היום זאת הנבחרת הלאומית. לא כי עבדנו יותר טוב באותה שנה, העבודה אותה עבודה, אנחנו רוצים להעשיר את כמות השחקניות, האקדמיה אמורה לחזק את כדורסל הנשים. במדינה שלנו, שכמות השחקניות כ"כ קטנה, אם אנחנו נשים לעצמנו למטרה לנסות להצליח בנבחרות הצעירות נוכל לשלם מחיר לטווח הארוך. אני לא חושב שזאת בושה לסגלים צעירים לשחק בדרג השני, הדוגמא הטובה ביותר היא צ'כיה שהיא סגנית אלופת עולם אבל בגלל שאין להן הרבה שחקניות צעירות והיא בדרג ב'". 

הצלחה או כישלון, כולנו תקווה שבשנים הקרובות נראה כמה שיותר שחקניות צעירות מוכשרות שיעזרו לנבחרת הבוגרת במשימותיה ויעלו את כדורסל הנשים בישראל, רמה אחת למעלה.             

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה