בית המשפט המחוזי בתל אביב ביקש היום (שלישי) לפתוח בהידברות לפשרה בתוך חודש ימים במסגרת הדיונים בעתירה של איילה ימין נגד החלטת איגוד הכדורסל, לאחר שהוחלט כי הילדה בת ה-10 לא תוכל לשחק מול קבוצה דתית של בנים. כל זאת, כאשר הילדה נכחה עם אמה בדיון.

כזכור, איילה לא הורשתה לשחק עם קבוצת בנים, בעקבות סירובה של היריבה בה שיחקו ילדים מרקע דתי. הקבוצה היריבה הסתמכה על החלטת בית הדין העליון של האיגוד, שקבע כי ניתן לסרב לשחק נגד קבוצה אחרת המשלבת בשורותיה ילדות בקבוצות של ילדים. בעקבות זאת, עמותת ‘ישראל חופשית’ פנתה בעתירה לבית המשפט המחוזי בתל אביב כדי שיורה לאיגוד לבטל את ההחלטה.

סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט ארז יקואל, ביקש להפסיק את ההתנגחויות בין הצדדים ולייצר שיח אמיתי בניסיון למצוא פתרון. “אני ער לצורך להביא את הדיון לסיומו מהר ככל האפשר, אבל הייתי נותן כבוד לאחר במקרה זה”, הציע השופט. “אנחנו בימים לא קלים. יש הזדמנות לטייב שורות ולהגיע לעמק השווה. היה ולא נגיע להסכמות, נקיים דיון לגופה של מחלוקת בעוד כמה שבועות”

אלא שהצדדים לא הגיעו להסכמות. נציג איגוד הכדורסל, עו”ד יודן קוריצקי, טען: “ניסינו לייצר שיח, אך נאמר לנו שאנחנו מפלים נשים ובכך זה הסתיים”.

איילה ימין (באדיבות עדית ימין) (מערכת ONE)איילה ימין (באדיבות עדית ימין) (מערכת ONE)

בהמשך, עו”ד קוריצקי הוסיף: “ההליכים מתנהלים שנתיים בבית הדין העליון של איגוד הכדורסל. אנחנו מתרשמים שיש כאן מסע צלב, ואין רצון לפתור בעיה של שחקנית זו או אחרת. זה יותר בהיבטים של דיון תקשורתי ופחות בדיון משפטי. דלתנו פתוחה לפתור כל מקרה לגופו, אבל הם לא מעוניינים בכך כנראה. הם רוצים שנמצא עוד מקרים בהם אנחנו מפלים נשים, אך הם עדיין לא פנו אפילו לקבלת הנתונים בהתאם לחופש המידע”.

עו”ד עדיה שיינוולד השיבה: “חיפשנו פתרון בניסיון לתקן ולפתור, אנחנו מוכנים לשמוע רעיונות לפתרון. למעלה משנה היינו במאמצים מול איגוד הכדורסל ובית הדין שלו כדי למצוא פתרון, אך נתקלנו בחומה. יש חוסר תקשורת וחוסר רצון לשתף בנתונים. ביקשנו נתונים, אך נאמר לי להגיש בקשה לפי חוק חופש המידע. במשך תקופה ארוכה ניסינו להגיע לפתרון מולם, אבל זה לא עבד. בסוף אנחנו מדברים על ילדה קטנה שלא נותנים לה לשחק כדורסל. זו אפליה”.

השופט יקואל הגיב: “פתרון של פשרה עדיף מדין. יש רגישות בתיק הזה, כמו בכל היבט מגדרי. ביקשתי שתפתחו פתח לשיח בשבועות הקרובים, ברוח טובה ובאווירה טובה, אבל אי אפשר ככה עם הקצרים בתקשורת ביניכם. צריך לראות, ברגישות הקיימת, איך אפשר לדבר בשיח אחר ופורה יותר. האיגוד חושב שהוא לא מפלה נשים, אתם כן חושבים כך - בואו נתקדם. לא הצלחתם עד עכשיו בהתנגחות, אני מציע לא להסתמך על מה שהיה בעבר אלא לנסות למצוא שיח אחר. אנחנו במדינה מיוחדת והיא מכבדת גם דתיים, לכן צריכים להימנע גם ממצב נתון של אפליית קבוצת דתיים מלשחק במשחקי כדורסל, בדיוק כמו שנרצה למנוע אפליה של ילדות. יש פתרונות אחרים, כמו נסיעה קצרה לשחק ביישובים אחרים, אבל אפילו לא התחלתם לדון בהם. במדינה זו כולם צריכים לתת כבוד האחד לשני ולהיפגש ככל הניתן”.

בסופו של דבר, השופט שוב המשיך והציע להגיע להסכמות כדי למצוא פתרונות גם במקרה זה וגם במקרים דומים בעתיד. בהחלטתו קבע כי השיח בין הצדדים מחוץ לכותלי בית המשפט יתקיים עד ל-15 בינואר. אם לא יהיו הסכמות, הדיון הבא יתקיים ב-5 בפברואר. “בטוחני כי הצדדים יקיימו שיח בלב פתוח ובנפש חפצה”, סיכם השופט.

איילה ימין במהלך המשחק (באדיבות עדית ימין) (מערכת ONE)איילה ימין במהלך המשחק (באדיבות עדית ימין) (מערכת ONE)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה