אולטראס הפועל תל אביב לא אוהבים את ההחלטה להעביר את הבעלות על המועדון לעופר ינאי ואבי זיידנברג, שאמורים לקבל את הבעלות על המועדון ברוב קולות. בקבוצת האוהדים העלו פוסט נוקב בטענה שהם לא מסכימים לעקרונות החדשים.

“לקראת אחת ההחלטות הקריטיות בתולדות המועדון, חשוב לשים את הדגש על הדברים המהותיים. הצומת שלפנינו אינו על הסכם או איש עסקים מסוים; הוא מתמקד בלב הזהות שלנו. אילו עקרונות וערכים ניצבים אצלנו, כקהל מאוחד, מעל לערך הניצחון?

“16 שנים חלפו מאז התחלנו את המסע של הפועל אוסישקין. פצועים וחבולים מנזקי הבעלות הפרטית, קבוצת אוהדים הייתה עבורנו הכרח קיומי. לא העלינו בדעתנו כי מבנה שכזה יאפשר עליות ליגה רצופות, ניצחונות בדרבים ואפילו למרחק נגיעה מתארים.

“עם הגשמת החלומות והחזרה אל הליגות הבכירות, צצו אתגרים חדשים שהעמידו את השאיפות שלנו מול העקרונות שלנו. בעוד הקו המנחה של ‘הניצחון מעל הכל’ שמור לצד הצהוב של העיר, מקרים דוגמת ההצבעה כנגד עליית ליגה לא ספורטיבית הבליטו את הייחודיות של קהל הפועל ת"א ככזה הרואה את ההצלחה תלויה גם בדרך, ולא רק ביעד.

אוהדי הפועל תל אביב (איציק בלניצקי)אוהדי הפועל תל אביב (איציק בלניצקי)

“לאחר עשור של בצורת תארים בשני הענפים, במהלך השנתיים האחרונות נראה תהליך שבו השאיפות החלו לגבור על העקרונות. בנוסף, בשנים אלו ניכרת היחלשות העמותה. מספר החברים אומנם בשיאו, אך בעוד סוגיה שלוותה בתחושת קונצנזוס - חמישה זרים - עלתה להצבעה, החלטה שנויה במחלוקת - השתתפות במפעל אירופאי סגור מבית היורוליג, ללא מוקדמות - התקבלה בדלתיים סגורות. האם קונפליקט עליית הליגה היה עולה היום להצבעה או מטופל באופן דומה?

“ככל שכוחם של האוהדים נשחק, כך נשחקת מהות העמותה ואיתה האמונה בצדקת הדרך, בטח כשהתהליך מלווה בהצצה אל התהילה שתתאפשר "אם רק יהיה לנו עוד כסף". כלומר, כאשר אנשי המערכת זונחים את רעיון העמותה ומתמקדים בהשקעות פרטיות, לצד ההישגים המקצועיים של העונות האחרונות, אין זה פלא כי רבים בקהל מאמצים את המחשבה כי מוצה מודל בעלות האוהדים.


”חשוב להכיר בכך שההישגים המקצועיים של השנים האחרונות היו, בין השאר, תוצאה ישירה של השקעה פרטית. לעומת זאת, המועדון ידע שנים מעטות בלבד של בעלות פרטית מלאה, ואלה היו בין הקשות ביותר שידע. זאת ועוד, הזלזול בזהות, באידאולוגיה וברומנטיקה אשר בלב הרצון להיות בעלי קבוצתנו, מעלה שאלה מהותית: אם לא כל אלה, מדוע אנו מזדהים עם הפועל ת"א ומשייכים את עצמנו אליה? האם הבסיס של האהדה הפנטית שלנו לא נעוץ באמונה שאנו חולקים סיפור ייחודי ומשותף, אמיתי או מדומיין, שמבדיל אותנו מאחרים? האם הפועל לא הוקמה כאלטרנטיבה לספורט המסחרי כבר לפני כמאה שנה? ואם בצע כסף פירושו הפקרת הערכים שלנו, מדוע הציפיות שלנו משחקנים גבוהות יותר מעצמנו כאוהדים?

“כמו במקרים רבים, נראה שמי שמטרתו לשנות את המערכת מבפנים - סופו להשתנות ע"י המערכת. אנחנו מסרבים לתמוך בצעדים שדוחקים את האוהדים ומאמצים את המסחור - צעדים שמצמצמים אותנו לכיוון של לקוחות גרידא, כאשר הפועל היא המוצר. עבורנו זהות, אידאולוגיה ורומנטיקה אינן מילים ריקות; הן מקור לגאווה. תוכנית ההפרטה הוצגה בפנינו כמוצר מוגמר, והותירה לנו את הבחירה לקבל אותה או לדחות אותה על הסף - הצבעה אחת של כן או לא.

צעדת אוהדי הפועל תל אביב (רדאד ג'בארה)צעדת אוהדי הפועל תל אביב (רדאד ג'בארה)

“בשל כל זה, לא נתמוך בנסיגה ממודל ה-50+1, קרן של אור בכדורסל הישראלי המלא בשחיתות ושנאת אוהדים. הכסף הגדול שעשוי להביא לתארים והצלחות מפתה גם אותנו, אך הזלזול במודל הקיים שהביא אותנו עד הלום אינו מתקבל על הדעת. גם במבנה הנוכחי עדיין יש מקום לצמיחה, גם כאן עוד נדע ימים גדולים - ואלו יהיו מתוקים פי כמה.

“עם כל האמור לעיל, נדגיש את מה שאולי אינו ברור מאליו - עמדתנו אינה נשענת על טיעונים כלכליים ובטח שלא מקצועיים. דחיית העסקה בצורתה הנוכחית אינה פוסלת את השתלבות המשקיעים בפורמט הקיים (כלומר שמירה על 50+1 לאוהדים), אך יש לקחת בחשבון שהתוצאה בהחלט עשויה להיות הקטנת התקציב, אולי עד צמצומו למספרים הזכורים לנו מתחילת הדרך בליגת העל.

“בשורה התחתונה: בין החתמות נוצצות לכותרות מרעישות קל לנקוף אצבע מאשימה על מי שבסולם ערכיו כאוהד ניצבים דברים חשובים לא פחות. אין כאן אולטימטום או הכרזת מלחמה, אלא מסר לכל אוהד שניגש להצבעה - עצרו לרגע לחשוב למה אתם אוהדים דווקא את הפועל ת"א. כך או כך, אולטראס הפועל ימשיך להיות שם בכל משחק, כמו שהוא עושה באופן רציף מ-1999”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה