עונת היורוליג של מכבי תל אביב הסתיימה באופן רשמי, כאשר מאזנה של אלופת המדינה עומד על 14 ניצחונות אל מול 20 הפסדים, הסוף כאמור כבר ידוע, הסיבות גם כן, וכעת נראה שהגיע הזמן לניתוחים כמו גם לציונים, כשכל הווריאנטים הידועים נלקחו בחשבון ושוקללו אל תוך הציון הסופי, שהסתמך לא רק על ההתחלה והאמצע, אלא גם על הסוף. אך רגע לפני שמתחילים מספר הבהרות: 

**שתי נקודות הורדו מהציון בשל אי העפלה לפלייאוף, נקודה נוספת על חוסר יציבות לאורך העונה, החלמה מפציעה אינה נחשבת למנוחה. 

שחקני מכבי ת"א (איציק בלניצקי)שחקני מכבי ת"א (איציק בלניצקי)

יאניס ספרופולוס: ציון 6/7 

נתחיל מהשורה התחתונה, השנה מכבי תל אביב כשלה ביורוליג, את סיכוייה להעפיל לפלייאוף היא איבדה מזמן, הכדורסל אותו שיחקה על הפרקט לא בדיוק שטף, לא בדיוק זרם, ורמת הביצוע בטח שבפרטים הקטנים דרשה ליטוש וקבלת החלטות נכונה יותר על הפרקט, לדוגמה - החלפת מסירות שלא בוצעה כתף אל מול כתף נגד מול ולנסיה, שעלה בהפסד כאשר השחקנים עשו ההיפך מכל דבר שנתבקשו בדקות הסיום (אי ביצוע פאול לפני השלשה של דריק וויליאמס מהכנף השמאלית, לתקוף את ריבאונד ההתקפה, הזריקה הקשה שנלקחה לפני כמו גם קבלת ההחלטה שקדמה והובילה לזריקה הקשה).

דוגמה נוספת אפשר למצוא משניות הסיום נגד מילאנו בהיכל בו חניכיו של יאניס עלו ליתרון בן 4 נקודות, ובמקום לאפשר לקווין פאנטר לקלוע שלשה פנויה (שככל הנראה הייתה מבטיחה ניצחון), קווין השלים מהלך של ארבע נקודות לאחר שגם בוצעה עליו עבירה. 

יאניס ספרופולוס (איציק בלניצקי)יאניס ספרופולוס (איציק בלניצקי)

במבט לאחור, לא מעט סיבות ניתנו הן על ידי יאניס והן על ידי המועדון, החל מהפגיעה האנושה בתקציב, דרך היציעים הריקים והחתמת שני שחקנים שנחשבים לכישרונות שלא באמת שיחקו באופן סדיר ו/או רציף בשנים האחרונות וזאת כשהעונה הנוכחית הייתה העונה הראשונה המלאה שלהם בקבוצה מקצוענית עם שאיפות להגיע לפלייאוף היורוליג, דרך העובדה ש-10/13 שחקנים המשיכו מהעונה שעברה כמו שחקנים שערכו את הופעת הבכורה שלהם ביורוליג.

אפשר לומר שבהתחשב בכל הנסיבות הללו, בתוספת שכל אחת מבעיותיו האישיות הייתה כזו שהפכה גם לבעייתו של צוות האימון, הרי שאפשר להגיע למסקנה שעם "היד שחולקה" לצוות המקצועי, ספק אם יכול היה להצליח. אך בשורה התחתונה, הצוות המקצועי לקח אחריות על חלקו במה שקרה, על כך שהקבוצה לא באמת התחברה על הפרקט וזאת על אף ניצחונות מרשימים שלצדם היו גם הפסדים מבישים.

יאניס ספרופולוס (עמרי שטיין)יאניס ספרופולוס (עמרי שטיין)

יחד עם זאת במרבית המשחקים חניכיו של יאניס נשארו צמודים ליריבותיהם. ועדיין דווקא בגלל המשחקים הצמודים, דווקא בגלל הניצחונות המרשימים, הדברים היו צריכים להראות אחרת, והיו צריכים להסתיים טוב יותר.

בארבע עונותיו באולימפיאקוס, יאניס הביא את קבוצתו פעמיים למשחק הגמר מול יריבה שאירחה את הפיינל פור, ב-2015/16 האדומים מפיראוס ברגעים המכריעים של העונה כבר לא היו, אך מתוך עונה בה שיחקה הקבוצה 24 משחקים (שלב ראשון של בית עם 10 משחקים, ושלב נוסף של 14 בית עם 14 משחקים), רק שני שחקנים שיחקו את כולם, וחמישה נוספים הגיעו ל-20 ואף חצו את הרף.  

יאניס ספרופולוס (איציק בלניצקי)יאניס ספרופולוס (איציק בלניצקי)

סקוטי ווילבקין: 

עונת 2019/20: פתח ב-25/26 משחקים, 26:03 דקות בממוצע למשחק, 16.1 נקודות למשחק, 2 ריבאונדים, 3.4 אסיסטים, 2.2 איבודים, 1.2 חטיפות, 15.8 מדד.

עונת 2020/21: פתח ב-33/33 משחקים, 27:03 דקות בממוצע למשחק, 14 נקודות למשחק, 2.5 ריבאונדים, 3.9 אסיסטים 2.4 איבודים, 1.1 חטיפות, 13.7 מדד.

ציון: 5.5/7 
במסיבת העיתונאים האחרונה שלאחר הניצחון על חימקי, סקוטי התייצב למסיבת העיתונאים ודיבר בגילוי לב על הקשיים שחווה, כמו גם על התחושות של שחקן זר שלא נח בשתי העונות האחרונות. מהבחינה הזו ישנו צדק בדבריו, בנוסף הסקורינג גארד של יאניס לקח אחריות על הירידה במספרים שלו השנה. 

סקוטי ווילבקין (איציק בלניצקי)סקוטי ווילבקין (איציק בלניצקי)

בשורה התחתונה: בתור המנהיג של הצהובים מבחינה מקצועית, סקוטי חווה ירידה במספרים, בשלב מסוים ווילבקין היה בטוח ודאג להבהיר שהוא מאמין ביכולת של הקבוצה לעשות פלייאוף השנה. במבט על העונה שעברה, ההתקפה של מכבי תל אביב זרמה יותר, הכדור זז מהר יותר, התקפות המעבר היו יעילות יותר, והעונה ברגע שהתקפות המעבר והמתפרצות נלקחו מהצהובים, גם כאלו שהגיעו לאחר עצירות הגנתיות טובות, הקבוצה לא הצליחה "לעקוץ" מהר מספיק.

בהיעדר היכולת הזו של הקבוצה סקוטי מצא את עצמו בסיטואציות בהן ראה בהתקפה שמהר מאוד הפכה עומדת שניים ולפעמים שלושה מגנים בכל חילוף על כל פיק אנד רול או ניסיון ללכת פנימה, וזאת כשחלק מהזריקות אותן לקח וחלק מאלו שאותן נאלץ לקחת היו קשות הרבה יותר.   

שיין לארקין שומר על סקוטי ווילבקין (איציק בלניצקי)שיין לארקין שומר על סקוטי ווילבקין (איציק בלניצקי)

אות’לו האנטר: 

עונת 2019/20: פתח ב-16/27 משחקים, 23:18 דקות בממוצע למשחק, 10.3 נקודות למשחק, 6.4 ריבאונדים, 1.3 אסיסטים, 1 איבוד, 0.4 חסימות, 0.5 חטיפות, 14.2 מדד.

עונת 2020/21: פתח ב-5/26 משחקים, 20:59 דקות בממוצע למשחק, 8.2 נקודות למשחק, 5.3 ריבאונדים, 1.1 אסיסטים 1.1 איבודים, 0.7 חסימות, 0.8 חטיפות, 11.1 מדד.

ציון: 4/7
האנטר הגיע למכבי תל אביב בתור אלוף אירופה, הסנטר שעבר תחת יאניס ספרופולוס עוד באולימפיאקוס, היה ועודנו שחקן חכם מאוד, ההיסטוריה שלו ידועה לכל וכאמור העונה שעברה הייתה במונחים רבים, העונה בה הוכיח לכל אירופה שהוא עדין בשיאו ושייך לעילית של היורוליג, רק ששני דברים קרו, תוך כדי אותה העונה כמו גם לאחריה. 

אותלו האנטר (איציק בלניצקי)אותלו האנטר (איציק בלניצקי)

המאורע הראשון עונה לשם טאריק בלאק, כזכור סוגיית טאריק בלאק פגעה מאוד במכבי תל אביב בעונה שעברה, כפועל יוצא אות’לו מצא את עצמו מבלה דקות מהותיות ומשמעותיות בהן הוא די החזיק לבדו את עמדה חמש של יאניס ספרופולוס, העומס שנמשך עד הגעתו של ג'יילן ריינולדס לשורות הצהובים כמו גם אמארה סטודמאייר, עשה את שלו.

השילוב של גילו (35 במאי הקרוב) יחד עם העובדה, שלמעשה המשיך ישירות מהעונה שעברה ושהשנה סבל מחוסר מזל – המכה שקיבל לראש מסנדי כהן, כמו גם האצבע שקיבל לעינו מעוז בלייזר במאבק על ריבאונד, פשוט הביאו לכך שהשחקן לא באמת הצליח להיכנס לקצב בו היה עונה קודם לכן ולשורה תחתונה בלתי נמנעת. 

אותאות'לו האנטר (איציק בלניצקי)

שורה תחתונה: העונה האנטר התקשה מאוד להראות את אותה היכולת ההגנתית שאפיינה אותו כשהיה ללא פחות מעוגן בקו הקדמי, וכפי שנכתב מעלה השילוב של מה שנכתב מעלה גבה מחיר מאוד כבר הן מהקבוצה והן מאות’לו שמעבר לירידה במספרים ובאחוזים נראה שמשווע למנוחה בדיוק כמו כל מי שהמשיך מהעונה שעברה.  

אלייז'ה בראיינט: 

עונת 2019/20: פתח ב-15/27 משחקים, 19:45 דקות בממוצע למשחק, 8.4 נקודות למשחק, 2.9 ריבאונדים, 2 אסיסטים, 1.3 איבוד, 0.1 חסימות, 0.9 חטיפות, 7.6 מדד.

עונת 2020/21: פתח ב-26/33 משחקים, 23:22 דקות בממוצע למשחק, 9.8 נקודות למשחק, 3.1 ריבאונדים, 2 אסיסטים, 1.5 איבודים, 0.1 חסימות, 0.9 חטיפות, 8.9 מדד.

ציון: 4/7
תפקידו של אלייז'ה בראיינט העונה היה גדול הרבה יותר בהשוואה לזה של השנה שעברה, בפתיחת העונה הבהירו בקבוצה כי בראיינט היה אולי לשומר הכי טוב של הקבוצה על הכדור (און בול דפנדר), רק שבמקרה של בראיינט הירידה באחוזי הקליעה הייתה קריטית יותר יחסית, והשחקן שהמשיך מהעונה שעברה אותה הוא כזכור לא סיים, נראה מעט אחרת, קבלת ההחלטות שלו יכולה להיות טובה יותר, כמו גם הסיומת שהייתה טובה פחות בהשוואה לשנה שעברה, כשגם הקליעה מבחוץ ירדה מעט. 

אלייזאלייז'ה בראיינט (איציק בלניצקי)

בשורה התחתונה: לאחר העונה שעברה שהייתה עונת הבכורה שלו במפעל, אלייז'ה היה צריך לעשות יותר, בהתאם לתפקיד שלו שכאמור גדל מבחינת הדקות כמו גם כמות הפעמים שהוא פתח בחמישייה, הקפיצה הנוספת כאמור לא הגיעה או לא הייתה מהותית דיה כדי למשוך את מכבי למקומות בה היא שאפה להיות העונה. ושוב גם לבראיינט היו נסיבות מקלות כמו העובדה שהמשיך מהעונה שעברה, בנוסף לטנדונייטיס ממנו סבל בחלק מהמשחקים כפי שחשף בוולוג האישי שלו.  

אנג'לו קלויארו:

עונת 2019/20: פתח ב-10/18 משחקים, 20:57 דקות בממוצע למשחק, 5.6 נקודות למשחק, 2.8 ריבאונדים, 1.4 אסיסטים, 0.4 איבוד, 0.7 חטיפות, 7.1 מדד.

עונת 2020/21: פתח ב-27/33 משחקים, 25:35 דקות בממוצע למשחק, 5.9 נקודות למשחק, 3.4 ריבאונדים, 1.7 אסיסטים, 0.8 איבודים, 0.8 חטיפות, 7.8 מדד.

ציון: 3.5
המסלול שעבר קלויארו בשנה שעברה הוא לא פחות מסיפור השראה ודוגמה אישית עבור כל ספורטאי מקצוען בנוגע לאיך שומרים על גישה חיובית בתקופות של חוסר וודאות. כזכור הפורוורד לא היה בסגל אך שמר על גישה חיובית לכל אורך הדרך, גם כשהצטרף לסגל הקבוצה הוא היה על תקן הבונוס שהגיע, הקבוצה רצה טוב באותם הימים ויש שיאמרו שקל יותר להצטרף בסיטואציה כזו מאשר בסיטואציה שבה הדברים לא כל כך עובדים.

אנגאנג'לו קלויארו (איציק בלניצקי)

בשורה התחתונה: התפקיד של קלויארו גדל העונה, ומבחינת כמות דקות המשחק כמו גם כמות הפעמים שפתח בחמישייה, השחקן קיבל תפקיד מרכזי ביורוליג  אך המספרים לא עלו בהתאם, היו רגעים בהם הזריקות נכנסו, יחד עם זאת היו גם משחקים בהם קלויארו פשוט לא הצליח לבלוט או להשפיע, בטח כאשר קיבל תפקיד יותר, יחד עם זאת חשוב לומר שמלכתחילה הוא לא אמור להיות שחקן מוביל בעמדה שלו.  

טיילר דורסי:

עונת 2019/20: פתח ב-1/28 משחקים, 18:52 דקות, 9.9 נקודות, 2.4 ריבאונדים, 1.5 אסיסטים, 1.5 איבודים, 0.1 חסימות, חטיפה אחת, 7.4 מדד.

עונת 2020/21: פתח ב-4/33 משחקים, 21:51 דקות בממוצע למשחק, 11.1 נקודות למשחק, 2.7 ריבאונדים, 1.6 אסיסטים, 1.8 איבודים, 0.1 חסימות, 0.6 חטיפות, 9.6 מדד.

ציון: 5/7
דורסי חווה השנה במישור האישי שנה קשה, מבין כל השחקנים שהמשיכו מהשנה שעברה, הקלעי שיכול לשים נקודות על הלוח במספר דרכים חווה את אותם הקשיים של כל מי שנשארו מהעונה שעברה ועוד עם תוספת, שכן כפי שטיילר חשף לקראת המשחק מול וילרבאן, הוא היה כאן לחלוטין לבדו, אף לא בן משפחה אחד הגיע ארצה.

טיילור דורסי (איציק בלניצקי)טיילור דורסי (איציק בלניצקי)

דוגמה נוספת לקשיים שמגיעים עם שהייה רחוקה מהמשפחה ניתנה על ידי גיא פניני בראיון סיום המשחק לאחר הניצחון על ברינדיסי כאשר חשף על הקשיים של מקסים דה זאו שנשאר הרחק ממשפחתו שלא יכולה הייתה להגיע ארצה וגם הוסיף על קשייו האישיים. 

בשורה התחתונה: מספריו של טיילר עלו העונה, וכאשר התפקיד שלו היה יותר קשור לביצוע, ורק לאחר מכן במידת הצורך לניהול והובלה העניינים נראו טוב הרבה יותר מבחינתו, בכל הנוגע לתפקידו מבחינת הרוטציה, הרי שהוא היה די זהה לזה שבשנה שעברה, וכאשר הגיעו היריבות הגדולות, הוא הגיע גם כן, גם אם זה קרה לקראת סוף העונה שכבר משלביה הראשונים מכבי נאלצה להיכנס למצב רדיפה.    

טיילר דורסי (איציק בלניצקי)טיילר דורסי (איציק בלניצקי)

סנדי כהן: 

עונת 2019/20: פתח ב-0/11 משחקים, 4:26 דקות, 1.2 נקודות, 0.5 ריבאונדים, 0.3 אסיסטים, 0.2 איבודים, 0.1 חסימות, 0.5 מדד.

עונת 2020/21: פתח ב-3/18 משחקים, 8:02 דקות בממוצע למשחק, 1.3 נקודות למשחק, 0.9 ריבאונדים, 0.2 אסיסטים, 0.3 איבודים, 0.1 חסימות, 0.4 חטיפות, 0.4 מדד.

ללא ציון
הן בעונה הקודמת והן בעונה הנוכחית סנדי תפקד כשחקן משלים שאמור לתת אקסטרות, כאן עבירה, שם שלשה או עצירה הגנתית, התפקיד שלו העונה גדל ביורוליג בהשוואה לשנה שעברה, אך כמות המשחקים שגדלה כמו הדקות הגיעו בתקופה שבה מכבי חסרה שלושה שחקנים להם אמור היה להיות תפקיד מרכזי ברוטציה של יאניס ספרופולוס, עליהם נדון בחלק הבא.  

סנדי כהן (איציק בלניצקי)סנדי כהן (איציק בלניצקי)

בשורה התחתונה: המספרים מראים שכמות הדקות של סנדי עלתה, אך לא היה לו תפקיד מרכזי או מהותי, בין חזרתם של יובל זוסמן, עומרי כספי וג'ון דיברתולומאו לרוטציה לבין ההפסדים הצמודים והתקרית שהובילה להשעייתו, סנדי גם הספיק לערוך ביקור משפחתי בארצות הברית וגם לחזור ארצה חיובי לקורונה, מה שגרם לו שוב לצאת מהרוטציה לכמה משחקים. 

חזרו מפציעה:

עומרי כספי:

עונת 2019/20: פתח ב-6/6 משחקים, 21:14 דקות בממוצע למשחק, 12 נקודות למשחק, 5.3 ריבאונדים, 3.2 אסיסטים, 1.5 איבודים, 0.2 חסימות, 1.3 חטיפות, 18.3 מדד.

עונת 2020/21: פתח ב-6/16 משחקים, 11:20 דקות בממוצע למשחק, 4.1 נקודות למשחק, 2.4 ריבאונדים, 0.8 אסיסטים 1.1 איבודים, 0.3 חסימות, 0.3 חטיפות, 4.5 מדד.

ללא ציון
עומרי כספי היה אולי להחתמה הכי נוצצת של מכבי תל אביב בעונה שעברה, הישראלי הראשון ב-NBA, גם פתח נהדר את העונה שכאמור הסתיימה מהר מהצפוי עם ניתוח בברכו. את העונה הנוכחית הוא פתח לאחר שעבר שיקום ארוך וקשה, בסופו של דבר החזרה המיוחלת הגיעה אך יחד איתה הגיעה גם מגבלת דקות שלא אפשרה לו באמת אולי להשפיע כפי שיכול היה, מה גם שתקופת המשחקים כוללת גם כניסה מחודשת לכושר משחק. כפי שנכתב מעלה בהנחות היסוד שיקום מפציעה בשום אופן לא מהווה או נחשבת למנוחה. 

עמרי כספי (איציק בלניצקי)עמרי כספי (איציק בלניצקי)

בשורה התחתונה: לגיטימי וצפוי ששחקן שנעדר מהמגרשים, ונמצא תחת מגבלות דקות לא יוכל לתת את התפוקה שמצופה ממנו או שהוא יכול לתת, בין לבין כזכור עומרי תפס וירוס בבטן שהעביר אותו מסכת ייסורים ואין ספור בדיוק עד שהצליחו לאבחן מה גרם לסימפטומים מהם סבל ועליהם סיפר לאחר שהחלים. במשחקיה האחרונים של הקבוצה כספי כבר התחיל להראות יותר כמו כספי של תחילת העונה שעברה לפני שמתח את ההמסטרינג. השילוב של כל אלו לצד מגבלת הדקות וחזרה זהירה לכושר משחק לא מאפשרת לתת ציון. 

ג'ון דיברתולומאו:

עונת 2019/20: פתח ב-0/12 משחקים, 13:32 דקות בממוצע למשחק, 7.8 נקודות למשחק, 1 ריבאונד, 1.7 אסיסטים, 0.8 איבודים, 0 חסימות, 0.8 חטיפות, 7.2 מדד.

עונת 2020/21: פתח ב-2/22 משחקים, 10:13 דקות בממוצע למשחק, 3.9 נקודות למשחק, 1 ריבאונד, 1 אסיסט 0.4 איבודים, 0.1 חסימות, 0.6 חטיפות, 4.3 מדד.

ציון: 4.5/7
ג'ון דיברתולומאו פתח את העונה הנוכחית כשהשאלה הכי הגדולה בעניינו יכולה הייתה להיות מה היה קורה אם, בהתחשב בכך שב-12 המשחקים בהם שיחק היה לשחקן משלים שייתכן ולא מעט מאמנים היו רוצים לראות אצלם, יכולתו להפעיל לחץ על הכדור, כמו גם לקלוע באחוזים טובים מאוד מכל הטווחים הפכו אותו לסוג של אקס פקטור שעולה מהספסל ויכול לסייע גם בהובלת הכדור ולאפשר משחק ריצה שוטף, רק שאת זה הוא עשה רק ב-12 משחקים. 

גג'ון דיברתולומאו ויאניס ספרופולוס (איציק בלניצקי)

בשורה התחתונה: העונה כאמור התחילה מאוחר עבור ג'ון, שהיה גם צריך זמן להיכנס לקצב מחדש, הסיבה לציון שיכול להיחשב גבוה יחסית בהתחשב בכך שהמספרים שלא נחתכו בחצי מבחינת כמות הנקודות, היא מאוד פשוטה, יחד איתו מכבי עדין שיחקה מהר יותר וקיבלה עוד שחקן שיכול ללחוץ על הכדור, גם אם בשלב מאוחר, גם אם הדבר פגע מאוד בקבוצה כשחסרה את הליבה המקומית שלה, ובתור שחקן משלים הוא עדין סיפק תרומה בהתחשב בכל הנסיבות שכללו שיקום ששוב נציין אינו יכול להיחשב למנוחה. 

יובל זוסמן: 

עונת 2019/20: פתח ב-16/23 משחקים, 17:40 דקות בממוצע למשחק, 5.6 נקודות למשחק, 2.7 ריבאונדים, 1.7 אסיסטים, 1.1 איבודים, 0.1 חסימות, 1 חטיפה, 5.7 מדד.

עונת 2020/21: פתח ב-3/11 משחקים, 13:34 דקות בממוצע למשחק, 2.6 נקודות למשחק, 1.5 ריבאונדים, 0.6 אסיסטים 0.5 איבודים, 0 חסימות, 0.5 חטיפות, 1.6 מדד.

ללא ציון
יובל זוסמן שהיה לאחד העוגנים ההגנתיים של הקבוצה בשנה שעברה, שיחק את הכדורסל הכי טוב שלו רגע לפני סיום סדרת הפלייאוף מול הפועל תל אביב. בדומה לג'ון ולעומרי שחזרו לאחר שיקום, גם יובל נאלץ להתחיל את העונה באיחור ממשי וכשהוא צריך להיכנס מחדש לכושר משחק, וביורוליג הוא הספיק לשחק 11 משחקים. כזכור במשחק הליגה הישראלית נגד עירוני נהריה, קלויארו שניסה לעצור הגנתית חדירה של ג'ו אלכסנדר נפל על זוסמן שקרע חלקית רצועה בברכו. 

יובל זוסמן עם הכדור (איציק בלניצקי)יובל זוסמן עם הכדור (איציק בלניצקי)

בשורה התחתונה: גיליון הציונים נוגע כמובן אך ורק ליורוליג, ואין ספק שבהסתמך על כך שנכנס יותר ויותר לכושר משחק בליגה המקומית הדבר היה מתורגם גם לליגה השנייה בטיבה בעולם. אך מה שהיה צפוי ולגיטימי מבחינת הזמן שלקח ליובל להיכנס לעניינים, אך עוד לפני שחזר לשחק העונה הוא נאלץ להתמודד עם קשיים נוספים לאחר שחזרתו למגרשים התעכבה, וכשהיה כבר מצוי בעיצומו של תהליך החזרה לכושר משחק, סבל מחוסר מזל שמעשית סיים לו את עונת היורוליג. 

החדשים:
כריס ג'ונס:

עונת 2020/21: פתח ב-7/33 משחקים, 17:19 דקות בממוצע למשחק, 6.9 נקודות למשחק, 1.8 ריבאונדים, 2.9 אסיסטים, 1.4 איבודים, 0.1 חסימות, 0.9 חטיפות, 7.4 מדד.

ציון: 3.5
ג'ונס הגיע למכבי תל אביב בפוזיציה מעניינת את קפיצת המדרגה ליורוליג הוא הרוויח ביושר, ולאלופת המדינה הוא הגיע על המשבצת שרק שנה קודם לכן אוכלסה על ידי נייט וולטרס שהריץ מהר ונהדר את ההתקפה של יאניס, ולאחר מכן על ידי אלוף היורוליג לשעבר ארון ג'קסון, שאתו השטף ההתקפי של הקבוצה לא רק שלא נפגע, יתרה מכך הקבוצה ראתה את ג'קסון ואת הניסיון העתיר שלו מתורגמים לכדורסל שהבטיח ניצחונות מה גם שלקראת עצירת היורוליג, ארון שכזכור הגיע למכבי תל אביב לאחר שלא היה בכושר משחק (וכשהוא חיפש לעזוב את סין), התחיל להזכיר את ארון של פעם בכל הפרמטרים. כך שהנעליים אליהן כריס ג'ונס היה צריך להיכנס מלכתחילה היו גדולות. 

כריס גכריס ג'ונס (איציק בלניצקי)

בשורה התחתונה: תחילה נאמר כי עונות בכורה ביורוליג הן לא דבר קל, מרווח הטעויות כמו גם האופציות לתקן לרוב לא קיים, ואת זה צריך לקחת בחשבון. אך גם אם המספרים של כריס סבירים בהתחשב בדקות המשחק להן זכה, הוא הגיע למלא משבצת, בין שמדובר במשבצת של רכז ראשון או של רכז שני, הכדורסל אותו שיחקה מכבי בדקות של כריס על הפרקט (ולמען הסר ספק היו לו גם משחקים טובים וגם רגעים טובים), הקבוצה שיחקה כדורסל איטי יחסית, התקפות המעבר הפכו לא אחת להתקפות עומדות מה שהוביל לא אחת לזריקות קשות תחת שמירה, או לחילופין על סוף שעון,  גם המתפרצות כשהיו כאלו לא תורגמו ביעילות לנקודות על הלוח, זוויות המסירה לא נוצלו, ועל הדברים הללו כריס גם לקח אחריות כפי שקרה לאחר ההפסד הביתי לווילרבאן.  

עוז בלייזר

עונת 2020/21: פתח ב-5/32 משחקים, 10:25 דקות בממוצע למשחק, 2.6 נקודות למשחק, 1.3 ריבאונדים, 0.4 אסיסטים, 0.5 איבודים, 0.2 חסימות, 0.5 חטיפות, 1.9 מדד.

ציון: 3.5/7
בשורה התחתונה: עוז בלייזר ערך את הופעת הבכורה שלו ביורוליג העונה, עליה אפשר להסתכל במונחים של עלות מול תועלת, יחד עם זאת שוב נציין כי מדובר בעונת בכורה של השחקן בתחרות בכירה של אירופה, בנוסף מדובר בשחקן שהגיע לרוטציה, אך הסיבה לציון נובעת יותר מכך שדווקא בעת שהיו חיסורים עוז היה צריך לתת יותר.    

עוז בלייזר (איציק בלניצקי)עוז בלייזר (איציק בלניצקי)

דראגן בנדר:

עונת 2020/21: פתח ב-15/33 משחקים, 19:08 דקות בממוצע למשחק, 6.8 נקודות למשחק, 3.8 ריבאונדים, 0.8 אסיסטים, 1.1 איבודים, 0.5 חסימות, 0.5 חטיפות, 6.8 מדד.

ציון: 5/7
לאחר כמעט ארבע שנים ב-NBA, דרגאן הוחתם במהלך מהיר של הרגע האחרון בתקופה שבה השוק האירופאי שיווע לשחקן בעמדה ארבע, כשכאלו לא בדיוק היו בנמצא, על הנייר הסיטואציה התאימה בול לשני הצדדים. הבעיה? דראגן כמעט ולא שיחק בעונה שעברה (16 משחקים בליגה הטובה בעולם, ו-13 בליגת הפיתוח) למעשה בקריירה הקצרה שלו בליגה הטובה בעולם לצד עונות בהן שיחק 13 דקות בממוצע או 18 דקות (מתוך 48), רק בעונתו השנייה בנדר השלים עונה רק עונה אחת בה שיחק 82 משחקים.  

דראגן בנדר (איציק בלניצקי)דראגן בנדר (איציק בלניצקי)

הנסיבות המקלות במקרה של בנדר נוגעות ל-NBA, כמו גם לעובדה שזו הייתה הפעם הראשונה בקריירה שלו בה הגיע כבר כשחקן מקצוען לקבוצה עם שאיפות גבוהות ביורוליג. ההתחלה כמובן הייתה מהוססת, אך לצד משחקים שהיו טובים יותר וטובים פחות בתקופה האחרונה בנדר כבר מראה הוורסטיליות שאפיינה אותו ונכתבה בדוחות הסקאוט עליו. מבחינה מספרית, מספריו טובים יותר מאלו של קווינסי אייסי (שהיה לא פחות מהדבק של הקבוצה בעונה שעברה. אייסי כזכור לא חזר לשורות הצהובים שכן לא היה כשיר), שניהם כאמור שחקנים שונים לחלוטין בתכלית מבחינת מה שהם מביאים לשולחן בשני צידי המגרש - לדוגמה בנדר נעזר באורך בהגנה, קווינסי יכול לשמור גם על גארדים.

גם אם עמדה 4 של מכבי לא נחשבה השנה להכי טובה באירופה, בשורה התחתונה: ביחס לשאר הקבוצה, בנדר מדורג 8 מבחינת המדד בקבוצה, כאשר מתוך השבעה שמעליו זמן הפרקט שלו היה גבוה רק משל אות’לו האנטר (שחסרונו סיפק לדראגן יותר דקות) ושל כריס ג'ונס. ודווקא כשהיו חיסורים, בנדר ששיחק בעמדה ארבע והוסט גם לעמדה חמש הרים את הרמה שלו (10.85, 4.7). אך למרות זאת ולמרות שבמקור בנוסף אליו במכבי תכננו להחתים 4/5 נוסף ואתלטי יותר, אין ספק שיכול היה וצריך היה לעשות יותר בחלק מהמשחקים.    

דראגן בנדר מטביע (איציק בלניצקי)דראגן בנדר מטביע (איציק בלניצקי)

אנטה ז'יז'יץ':

עונת 2020/21: פתח ב-29/33 משחקים, 19:51 דקות בממוצע למשחק, 9.2 נקודות למשחק, 5.5 ריבאונדים, 0.7 אסיסטים, 1.4 איבודים, 0.8 חסימות, 0.4 חטיפות, 11.5 מדד.

ציון: 5.5/7אנטה הגיע למכבי בקול תרועה רמה, וזאת כאשר כבר מן ההתחלה היה ידוע שאנטה לא מגיע על תקן של טיקט הגנתי, אלא יותר של שחקן שמאוד פעיל על הלוחות שמסוגל להפוך ריבאונד התקפה לנקודות מהזדמנות שנייה בקלות, ואולי אפילו יותר מכך הוא הגיע בתור שחקן שכאשר הוא כן מקבל כדורים למקום שבו הוא צריך לקבל, רוב הסיכויים שהדבר ייגמר בנקודות קלות. בליגה הטובה בעולם אנטה כמעט ולא שיחק בטח שבעונה האחרונה, ולמכבי הוא הגיע כאשר בדומה לבנדר הוא צריך לעבור הסתגלות מחודשת לכדורסל האירופאי. 

בשורה התחתונה: מבחינה מספרית אנטה סיפק את הסחורה גם אם מבחינה הגנתית קבוצות בחרו לא אחת לתקוף אותו ביורוליג, (וזאת כשהקו האחורי ותלוי חמישייה בעמדה ארבע לא הצליחו תמיד לגבות אותו), העובדה שהוא הצליח להעמיד את המספרים הללו שבשבעת המשחקים האחרים כבר השתפרו ל-13 נקודות לצד 7 ריבאונדים, וכשלא הכניסו לו מספיק כדורים לאורך כל העונה, התקפית אין ספק שהוא סיפק את הסחורה.

אנטה זאנטה ז'יז'יץ' מטביע (איציק בלניצקי)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה