מכבי תל אביב, שקטעה בשבוע שעבר שמונה הפסדים רצופים בכל המסגרות, חזרה לסורה הערב (רביעי) עם הפסד מביך 77:64 לעירוני נהריה במחזור ה-30 של ליגת ווינר סל. זאת, על אף קאמבק שלה ברבע הרביעי, קאמבק שלווה בשמונה דקות עקרות מסלים מבחינתה, בהן נהריה החזירה לעצמה את היתרון וניצחה את המשחק. ניצחון היסטורי לנהריה – ראשון על מכבי בחוץ, אחרי 17 הפסדים בת”א.
מכבי ת”א לא הצליחה לשוב למסלול הניצחונות ובכך גם להיצמד למוליכות – הפועל אילת והפועל חולון – ורשמה הפסד רביעי רצוף בביתה ו-12 בסך הכל העונה בליגה. הסגולים ממשיכים לחלום על המקום השמיני המוביל לפלייאוף, כאשר השלימו ניצחון שישי בשבעת משחקי החוץ האחרונים.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
שוב מפסידה: נהריה מנצחת את מכבי 64:75החבורה של אריק אלפסי הייתה עדיפה בהחלט במחצית הראשונה וברוב שלבי המשחק, ואף רשמה יתרון שיא בן 15 נקודות בפתיחת המחצית השנייה, אבל אז נהריה נרדמה בשמירה. החל ברבע השלישי הצהובים החלו לנגוס בהפרש עד שהשוו ל-61:61 ברבע הרביעי. אלא שהקאמבק הצהוב לא הושלם, כאשר מכבי ת”א לא קלעה סל במשך שמונה דקות, בעוד הצפוניים החזירו לעצמם את היתרון עם ריצת 0:12 שהכריעה את המשחק עם יתרון דו-ספרתי עליו שמרו עד לסיום.
המצטיין: טיירון נאש
שחקן הפנים של נהריה הוביל אותה לניצחון ראשון אי פעם בליגה של הצפוניים בהיכל עם 18 נקודות ושישה ריבאונדים. בזכותו, נהריה התקרבה עוד צעד לעלייה לפלייאוף.
המאכזב: גיא פניני
השחקן קלע 0 נקודות, וזרק רק 3 זריקות ב-26 דקות. זה אומר הכל על ההפסד של הצהובים שפשוט לא מצליחים ליצור רצף של שני ניצחונות.
הרגע ששינה את המשחק: פסק הזמן של אלפסי ב-61:61
לאחר שנהריה לא קלעה סל במשך 5 דקות מתחילת הרבע הרביעי, המאמן הזעיק פסק זמן לאחר שהצהובים השוו את המשחק. מאותו הרגע, מכבי לא קלעה סל במשך 8 דקות וריצת 0:12 נתנה לצפוניים ניצחון יקר בהיכל.

אייברסון עצבני (איציק בלניצקי)קלעו למכבי ת"א: גל מקל 13, דווין סמית' 11, קווינסי מילר ויוגב אוחיון 9 כ"א, ויקטור ראד 8, איתי שגב 5, ג’ו אלכסנדר 3.
קלעו לעירוני נהריה: טיירון נאש 18, סקוטי הופסון 12, דרווין קיצ'ן 11, סטו דגלאס 9, ניק פאוסט 8, יהונתן שולדבראנד 7, ערן אסנטי ואיגור נסטרנקו 5 כ"א, ניב ברקוביץ' 2.
רבע ראשון: 17:19 לעירוני נהריה
חמישיית מכבי ת”א: ויקטור ראד, גל מקל, גיא פניני, קולטון אייברסון וקווינסי מילר.
חמישיית עירוני נהריה: דרווין קיצ’ן, טיירון נאש, ערן אסנטי, סקוטי הופסון ויהונתן שולדבראנד.

אוהדי מכבי ת"א (איציק בלניצקי)
אוהדי עירוני נהריה (איציק בלניצקי)
איינרס בגאצקיס (איציק בלניצקי)
אריק אלפסי (איציק בלניצקי)המשחק נפתח בצורה שקולה, כשראד איזן פעמיים בדרך ל-5:5 עם שלשה עם הבאזר של שעון ה-24. אחרי הופסון, גם שולדבראנד צלף מחוץ לקשת והחזיר את היתרון לאורחת. מילר חיקה אותם והעלה את מכבי ל-8:10. אסנטי הוסיף לנדנד את התוצאה וקבע 12:13, זאת לפני שמקל קלע את הליי-אפ השלישי שלו. נאש קלע שלוש נקודות רצופות והחזיר את היתרון לנהריה, בעוד אוחיון נהנה מאיבוד כדור כדי לאזן ל-16:16. איתי שגב קלע אחת מהקו וניק פאוסט חתם את תוצאת הרבע עם שלשה.

אייברסון מול נאש (איציק בלניצקי)
שולדבראנד נאבק מול אייברסון (איציק בלניצקי)רבע שני: 33:44 לעירוני נהריה
הנשק הכי משמעותי של נהריה הערב, שלשות, הוביל אותה ל-12:27 בפתיחת הרבע השני, כאשר סטו דגלאס עשה זאת פעמיים. אוחיון צימק עם שתי נקודות מהקו, לפני שדגלאס הוסיף ללהוט עם עם השלשה השלישית שלו בדרך ל-24:30. איגור נסטרנקו ופאוסט קלעו שתי נקודות כ”א כדי להגדיל היתרון ל-10 נקודות הפרש – 24:34 אחרי ריצת 0:7. דווין סמית’ לקח אחריות עם נקודה מהקו ושלשה, אחריו מילר קלע שתי נקודות ומכבי צמצמה ל-6 הפרש בלבד, 36:30. שולדבראנד הגדיל את היתרון לפני שנאש קבע 31:41 עם שלשה אדירה. שתיים של אוחיון מהקו נענו עם עם ליי-אפ של דרווין קיצ’ן, שהגדיל את הפער ל-11 נקודות עם שלושה נקודות רצופות.

אסנטי ולנדסברג (איציק בלניצקי)רבע שלישי: 54:61 לעירוני נהריה
מיד עם פתיחת המחצית השנייה, שתי נקודות כ”א של הופסון ונאש קבעו יתרון 15 לאורחת. הצהובים לא ויתרו וענו מיד עם שש נקודות רצופות – שלשות של אוחיון ומילר – בדרך ל-38:49 לנהריה. נאש עם סל נוסף הגדיל את הפער ל-12 והופסון המצוין תפר שלשה שקבעה 43:56. החבורה של אלפסי המשיכה לשלוט במשחק ושתיים של ברקוביץ’ מהקו קבעו 46:60. הסגולים נעצרו מעט ואייברסון, עם הנקודות הראשונות שלו במשחק הקטין את הפער ל-60:52. אייברסון תפר שתיים מהקו וקבע 61:54 בסיום הרבע.

ניב ברקוביץ' מול מילר (איציק בלניצקי)רבע רביעי: 64:77 לעירוני נהריה
מכבי ת”א פתחה היטב עם שלשה של מקל שהקטינה את הפער לארבע. סל נוסף של אייברסון קבע משחק חדש עם פיגור של 61:59 בלבד. מקל גם השווה את התוצאה והתוצאה נותרה בעינה גם אחרי 5 דקות. קיצ’ן שבר את הקרח והעלה ל-61:63, בכך מנע מהצהובים להשלים את הקאמבק עם יתרון משלהם. קיצ’ן השלים ריצת 0:12 עם שתי נקודות בדרך ל-61:73 נהדר ועצמתי. אחרי שמונה דקות סמית’ שבר את הבצורת עם שלשה, אבל אסנטי וקיצ’ן עם שתי נקודות כ”א קבעו ניצחון אדיר בפער של 13 נקודות.

יוגב אוחיון מול ערן אסנטי (איציק בלניצקי)