לא נפלתי מהכיסא מהחלטתה של מכבי תל אביב להשתתף בעונה הבאה בליגה האדריאטית. בפעם הקודמת שמכבי שיחקה בליגה האדריאטית, היא נוצחה בגמר על ידי זאדאר ומריו פופוביץ', זכור לכם? בכל מקרה, לא זאת הנקודה.

שלושה משחקים בשבוע ולעיתים היעדרות ארוכה מהארץ, היו יותר מדי עבור השחקנים שנפלו מהרגליים. למרות שבאותה עונה, מכבי זכתה באליפות ובגביע, לא הצליחו הצהובים לעבור את שלב הטופ-16 ביורוליג.

אם תשאלו אותי מה הקאץ', מכבי, ובצדק גדול, מעבירה מסר למנהלת הליגה ובמיוחד לאבנר קופל, שהשיטה של הפיינל פור אינה הוגנת עבורה וזו בלשון המעטה.

שמעון מזרחי ואבנר קופל (יוסי ציפקיס)
שמעון מזרחי ואבנר קופל. מכבי מעבירה מסר למנהלת הליגה (יוסי ציפקיס)
 

נכון שמכבי היא הקבוצה העשירה בליגה, אך אין זו אשמתה. קבוצות הליגה צריכות לצאת לעבוד. הכי קל זה לקבץ נדבות, הכי קשה זה להזיז את התחת. שאר הקבוצות יכולות לחפש משקיעים. אף אחד לא מפריע לאף אחת מהן להביא גולדהארים, גאידמקים או יאמרים.

אך אם מסתכלים על הפועל ירושלים ומכבי חיפה, שלרשותן תקציב גדול, אפשר להבין שלא די במציאת בעלים שמזרים כסף. צריך גם ניהול יציב. קבוצות הליגה בקושי עומדות על הרגליים ועושות זאת אולי בזכות 1,200,000 שקלים שהן מקבלות בתחילת עונה (סכום שמהווה 25 אחוזים ואולי יותר מתקציב הקבוצות בליגה).    

נחזור לנושא הליגה האדריאטית. קשה לי להאמין שההתחברות של הצהובים לליגה הזו היא מן ההיבט המקצועי או הכלכלי. מה שנראה לי, שלמעשה יש כאן קרב של הורדות ידיים בין מכבי, (שאסור לשכוח שהיא מקדמת המכירות הגדולה ביותר עבור הליגה), לבין המנהלת.

ג´פ רוזן (עמית מצפה)
ג´ף רוזן. לא מספיק בעלים שמזרים כסף, צריך גם ניהול יציב (עמית מצפה)
 

נשאלת השאלה, מה עושים? שיטת הפיינל פור, שהיתה אמורה להיות פיתרון זמני בלבד, פוגעת במכבי. לדעתי, צריך לחזור לשיטת הסדרות של הטובה מחמישה משחקים. גם בסדרה כזו יכול להיות מתח. כזכור, בעונה שעברה שיחקו הצהובים נגד בני השרון וגברו עליהם 2:3 אחרי סדרה עיקשת. גם אז באו גאונים ואמרו שהעניין בסדרות אלה, עדיין לא מספיק לעומת האירוע הנוצץ שנקרא פיינל פור.

אם מכנים את שיטת הקיזוז בכדורגל "מגעילה", אז קשה למצוא בלקסיקון, לפחות מצידה של מכבי, את ההגדרה עבור שיטת הפיינל פור.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה