אחד הנושאים מעוררי המחלוקת בעולם הכדורסל הוא עניין מדבקות הפרקט. פציעות רבות קרו בעקבות המדבקות המפורסמות ושחקנים רבים הביעו את מחאתם כלפי התופעה שסיכנה את הענף ומימדיה נחשפו ב-ONE. זכורות לנו במיוחד הפציעות של קייסי פראת’ר בהפועל אילת, בחצי גמר פלייאוף 2021, או זו של תומר גינת נגד אסטוניה בנובמבר האחרון.

הבעיה כמובן אינה ספציפית למגרש מסוים בארץ, היא גם אינה ספציפית למחוזותינו. נושא מדבקות הפרקט עולה בכל עונה בכל העולם והפציעות הקשות, שרבות כמותן מתרחשות באופן קבוע, יכולות להימנע. כדי להתמודד עם התופעה, בארגון השחקנים נכנסו לעובי הקורה במטרה למצוא פיתרון ואפילו נערכה בדיקה חשאית והוכח שאכן יש בעיה שאי אפשר לטאטא מתחת לשטיח. או, אם תרצו, הפרקט.

אחרי החשיפה, הבדיקה והטיפול בבעיה, עכשיו גם מגיע הצעד הבא: מנהלת הליגה הוציאה תקנון חדש לתחזוקת הפרקט, על מנת לשמור על בריאותם של השחקנים. החוקים החדשים ייאכפו על ידי המנהלת ובמכתב שהוציאה נאמר: “מנהלת הליגה רואה בבריאות השחקנים חשיבות עליונה וכדי למנוע ככל שניתן החלקות שחקנים על גבי הפרקט והמדבקות ופציעות מיותרות, תקפיד המנהלת על אכיפת התקנון ותפעל בחומרה כנגד קבוצות אשר לא יעמדו בתקנון זה”.

בדיקת המדבקות על הפרקטים בכדורסל

במכתב שפרסמה בנושא הבהירה מנהלת הליגה כי תפעל יחד עם ארגון השחקנים כדי לשמור על בריאות השחקנים. קבוצות אשר לא יעמדו בכללים ייענשו והחל מהעונה הקרובה, קבוצה אשר לא תעמוד בתקן לא תוכל לשחק במגרש הביתי שלה ובנוסף, על כל הפרת סעיף תיקנס ב-5,000 שקלים. המנהלת תבצע ביקורת שוטפת בנושא תקנון הפרקט.

הדבר הראשון שקבוצות יצטרכו לעשות הוא ליטוש הפרקט. קבוצה שלא ביצעה ליטוש כלשהו בפרקט האולם שלה במהלך שלוש העונות האחרונות, תבצע ליטוש עמוק. בעוד קבוצה שבאולמה הביתי מתקיימת פעילות של בית ספר תבצע בסוף כל עונה ליטוש עדין של הפרקט ומריחת לכה, אלא אם כן יש בעיה הדורשת ליטוש בינוני או עמוק. קבוצה שאין באולמה פעילות נוספת על הפרקט תבצע ליטוש עדין אחת לשלוש עונות או תציג בדיקה תקינה של מכון התקנים. בנוסף, בכל עונה תציג הקבוצה מסמך המעיד שגובה הפרקט לא פוחת מ-1.5 ס"מ.

הפציעה תומר גינת (לילך וויס-רוזנברג)הפציעה תומר גינת (לילך וויס-רוזנברג)

שינוי נוסף הוא בדרך ניקוי וניגוב הפרקט. המנהלת הכריזה על דרך ניקוי נדרשת וציינה את החומרים שעומדים בתקן. מעבר לכך גיל מנגבי הפרקט יעמוד על 18 לפחות וכל קבוצה תצטרך להחזיק במנגבי פרקט קבועים, אשר שמותיהם יועברו לידי המנהלת, שיהיו זמינים לרשותה בכל משחק בית. המנהלת תארגן מפגש בין שופט מליגת העל לבין המנגבים וזה יסביר להם על חשיבות העבודה.

כלל נוסף שנקבע הוא עניין מזג האוויר באולם. הטמפרטורה באולמות תעמוד על מינימום 16 מעלות ומקסימום 26 מעלות. בכל תחילת עונה יוחלפו המדבקות לכלל המפרסמים על הפרקט במדבקות חדשות ויוחלפו שוב בשבוע הראשון של ינואר, כשהמנהלת תדאג להחליף את מדבקות הווינר. כדי להמריץ את הקבוצות להשתתף בפרויקט, המנהלת תעניק סכום השתתפות חד פעמי לכל קבוצה אשר תבצע ליטוש פרקט בסך של 10,000 שקלים.

ניגוב הפרקט (רדאד ג'בארה)ניגוב הפרקט (רדאד ג'בארה)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה