כפי שפורסם ב-ONE, התביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בת"א בבקשה לקבוע שההסכם שנחתם בספטמבר האחרון בין מנהלת ליגת הכדורסל לארגון השחקנים לא בתוקף ולא נוגע לשחקנים הגיע להכרעה ראשונה והוחלט היום (רביעי) לדחות את  ההכרעה בעתירה בשנה. 

במכתב של השופט בדימוס עודד מודריק נכתב: “קבוצה של 17 שחקנים, שהקו המאחד אותם הוא שהם קיבלו אזרחות ישראלית. רובם, כנראה מכח השבות וחלקם מכח חוק האזרחות, עתרו לבית דין זה במגמה לפסול הסכם, שנערך בין מנהלת ליגת העל לבין ארגון שחקני הכדורסל במגמה לגרום לביטול ההסכם, שנערך במנהלת ליגת העל לבין ארגון השחקנים. המשיבים לעתירה, מנהלת ליגת העל, ארגון שחקני הכדורסל ואיגוד הכדורסל בישראל. העתירה מעוררת שאלות מורכבות של משפט ומדיניות משפטית על רקע חוקי יסוד וחקיקה במדינת ישראל”.

עודד מודריק (רדאד געודד מודריק (רדאד ג'בארה)

עוד נכתב: “עתירה זו מוגשת בתקופה מאתגרת מאוד, שבמסגרתה קבוצות כדורסל השונות מתקשות להתארגן לעונת המשחקים הבאה, בעיקר בהיבטים תקציביים וגם בגיוס שחקנים הולמים. כל זה כשלפחות בשלב הזה לא ברור אם יהיה קהל לצפות במשחקים ולכך יש השלכות רבות, לפיכך כינסנו את הצדדים לדיון היום בניסיון לבחון אפשרות לאיזשהו הסדר ביניים שיאפשר, מצד אחד ודאות יחסית עבור הקבוצות, השחקנים וגורמי ניהול הליגה ומצד שני יניח בידינו פסק זמן לקיים עיון מעמיק בנסיבות המורכבות של העתירה. לפני הדיון הוצגו לנו הצעות שונות מן הצדדים בכתב והדיון היום ניצב על ההצעות הללו”.

“הצעה אחת באה ממנהלת ליגת על והעותרים מסכימים – היא אומרת כי ההסכם נושא העתירה ייכנס לתוקפו מיד אך יוקפא לכל השחקנים שהתאזרחו עד 20/01/31 (בין אם הם נמנים עם העותרים או לאו) ההסכם והשלכותיו יחולו על כל מי שקיבל אזרחות, לאחר המועד האמור. בית הדין ידון, במהלך העונה, בסוגיות שהעתירה מעוררת לגבי חוקיות ההסכם, כל החלטה שבית הדין יקבל, תחל או תיכנס לתוקף לקראת עונת המשחקים 22/2021. הצעה שניה – נשמעה מפי ב"כ ארגון השחקנים, הצעה אומרת שההסכם ייכנס לתוקף מיידי ויורחבו
סמכויות ועדת החריגים שכוננה לפי ההסכם, באופן שהיא תוכל לדון בפניות שחקנים, בלי מגבלת המועד שמקובע בהסכם. ניר אלון הבהיר שהצעתו זקוקה לאישור דירקטוריון ארגון השחקנים”.

עו"ד רועי רוזן (מערכת ONE)עו"ד רועי רוזן (מערכת ONE)

“שקלנו את הטענות מכל העברים אנחנו סבורים שכובד המשקל של השאלות שהעתירה מעוררת וההשלכות הרוחביות מצדיקות עיון מסודר ומעמיק והבהרות שצפויות להתקבל מהממשלה שישקפו את עמדת מדינת ישראל ומשרד הספורט, בפרט. ברור לנו שלא ניתן לקיים את הדיון בצורה רצינית ולקבל החלטה בפרק זמן של ימים. אנו סבורים שקביעת עובדות שאינם הפיכות גם היא לא במקומה בעת הזו. לפיכך אנו מקבלים את ההצעה של מנהלת ליגת העל, שנתמכת ע"י העותרים, ומחליטים כדלקמן: א. ההסכם, בין הצדדים, מיום 28/09/20 ,בתוקף עד לפסק הדין שיתקבל בעתירה. ב. השלכות ההסכם יוקפאו בכל מה שקשור לעותרים ולכל שחקן שקיבל את אזרחותו עד יום 31/01/20. ג. לשם הבהרה – ההסכם יחול על שחקנים שקיבלו אזרחות ישראלית לאחר ה-1 באוגוסט 2020 ואילך. ד. החלטה זו אינה גורעת מאפשרות הפעולה של ועדת החריגים, לגבי ההסכם”.

תגובת עורך הדין רועי רוזן שייצג את המתאזרחים: “שמח מאוד על הסעד הזמני של בית הדין הנכבד, שנותנת אוויר לקבוצות ולשחקנים לעונה הקרובה ומאזנת היטב בין האינטרסים השונים עד לדיון מעמיק והכרעה סופית בעתירה”.

ממנהלת הליגה נמסר: “הבהרה לגבי פסק דין המתאזרחים: ההסכם בין ארגון השחקנים למנהלת עומד בתוקפו, כדלהלן
כל קבוצה שתחתים 3 זרים המשחק צריכה 6 HGP בטופס
כל קבוצה שתחתים 4 זרים צריכה 5 HGP בטופס
כל קבוצה שתחתים 5 זרים צריכה 4 HGP בטופס 

כל קבוצה שתחתים אזרח ישראלי חדש שאינו HGP צריכה לשלם עליו קנס של 200 אלף שקל ואם מחתימה אזרח ישראלי חדש נוסף צריכה לשלם עליו 300 אלף ש"ח. הדבר היחיד שהשתנה בעקבות פסק הדין שהוא שאזרחים חדשים שקיבלו אזרחות ישראלית לפני 1/8/20 לא יצטרכו לשלם קנס”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה