התביעה שהגיש גיא גודס נגד מכבי ראשון לציון לבית הדין לעבודה חושפת את התופעה שקבוצות לוקחות באמצע העונה מאמנים שפוטרו מקבוצה אחרת בשכר מאוד נמוך כי הקבוצה המפטרת למעשה מממנת אותו.
על פי מכתב ששלח עורך הדין יפתח אבן עזרא בשם מכבי ראשון לציון לגיא גודס ב-16.1.2022, עולה כי גודס שחתם בהפועל חולון ב-8.1.2022 לשנה וחצי, הרוויח בחצי העונה של 2021/22 שכר של כ-13 אלף שקל ברוטו בחודש. ראשון לציון כתבה לגודס במכתבה על השכר: "אינו משקף בשום צורה או אופן את השכר הריאלי אותו היית מסכים להשתכר במעמדך. ספק אם קיים מאמן בישראל שהיה מסכים לו".
עוד מציינת ראשון לציון באמצעות עו"ד אבן עזרא: "הסכמתך לתשלום שכר כה נמוך מהפועל חולון נעשתה באופן מובהק תוך "הסתמכות" על התשלומים הצפויים להתקבל ממרשתי עד לתום העונה ויש להניח כי הדבר אף משפיע על שכרך בעונה שלאחר מכן. מרשתי מתקשה להאמין כי לאחר שלוש עונות במכבי ראשון לציון במהלכן הגעת עם המועדון לשני גמרי גביע ושני משחקי גמר פלייאוף הסכמת לעבוד בשכר של 13,000 שקל לחודש לאחר שרק בקיץ האחרון הודעת לה כי לא תסכים לעבוד בשום אופן בפחות מ-62,000 שקל ברוטו לחודש”.
“הסתמכות זו והתנהלותך מול חולון בקשר עם תנאי שכרך שם מהווה התנהגות שאינה מקובלת ובחוסר תום לב קיצוני בקיום הסכם. ברור כי בנסיבות אחרות השכר האמיתי אותו היית דורש (מקבל) היה עולה עשרת מונים על זה שעליו הסכמת כביכול עם חולון, על חשבון מרשתי".
גודס לא נשאר חייב וענה ב-24.1.2022 לעו"ד יפתח אבן עזרא באמצעות עורך דינו אבישי איפרגן: "ראשית אף נדמה כי צריך להבהיר את הדברים כהווייתם, ולא לפי הנרטיב השגוי(אף אם רק נרמז) והיפוך היוצרות שמבקשת ליצור מרשתך, קבוצת הכדורסל מכבי ראשון לציון. בחודש נובמבר 2018 מונה גודס לאימון הקבוצה. את תפקידו כאמור, הוא ביצע במלוא המרץ, המחויבות והנאמנות, וללא כל פשרות. לא בכדי, וכנזכר במכתבך, הצליחה הקבוצה להעפיל תחת הנהגתו ואימונו של גודס פעמיים למעמד גמר גביע המדינה, כמו גם פעמיים לסדרת משחקי גמר הפלייאוף”.
הוא הוסיף: “זאת ועוד, הישגיו (המוכיחים) של גודס אף זיכו אותו בתפקיד היוקרתי – מאמן נבחרת ישראל. בהתעלם מההצלחות המתוארות וכאילו כל תקופתו (הארוכה) של המאמן בקבוצה רוויה בכישלונות, ועל אף היותם של הצדדים תחת הסכם עבודה מחייב ובתוקף, (מיום 14.6.2021 ושתוקפו עד לתום עונת 2022/23) בחרה הקבוצה להודיע למאמן על פיטוריו מאימון הקבוצה באופן מידי בחודש דצמבר 2021. הגם שעל פניו הדבר עמד בניגוד לזכויות העבודה הקוגנטיות של המאמן. במשך התקופה שבסמוך למועד הפיטורים ובעוד גודס מאמן הקבוצה יו"ר הקבוצה, יצחק פרי, התראיין באמצעי התקשורת השונים ובכוונת מכוון מפיץ דברי הבל ולשון הרע בקשר עם המאמן ותפקודו. הגם שהוא עדיין עובד הקבוצה באותם ימים, תוך רמיסת שמו הטוב והמוניטין שלו וזאת במטרה, על פניו, לגרום לו להתייאש ולהודיע בעצמו על התפטרותו".
על ההסכם עם חולון כותב עו"ד איפרגן בשמו של גודס: "בנסיבות, נותרו בפני גודס שתי אפשרויות. האחת, לשבת בבית בחיבוק ידיים, ולהמשיך לקבל את השכר המובטח עד תום 2021/22, השנייה, לקבל הצעה מקבוצה אחרת, גם אם תמורת שכר נמוך יותר, וכך לפעול להקטנת הנזק של הקבוצה, כמו גם שיקום המוניטין והשם הטוב ושמירה על כשירות מקצועית כמאמן. לא למותר לציין בהקשר זה, כי יכולת המו"מ, לרבות המיקוח הכספי, של מאמן מפוטר במהלך עונת משחקים פחותה לאין שיעור מהיכולת הנתונה לו טרם תחילת העונה. אף אין להוציא מכלל אפשרות, כי ההכפשות מצד יו"ר מרשתך בתקשורת גם הן פגעו במוניטין של גודס ובהתאמה החלישו את כוח המיקוח מול קבוצות אשר חפצו בשירותיו".
המכתב בשמו של גודס חושף כי תופעת השלמת שכר המאמנים על ידי הקבוצות המפטרות שמממנות למעשה את העסקה של המאמן בקבוצה הקולטת היא נורמה מקובלת: "התנהגותו של גודס הינה כמקובל וכנהוג בענף מזה זמן רב, הן מאמנים נוהגים לעשות כן והן שחקנים. אין כל חדש או שונה בהתקשרותו החדשה של גודס עם הפועל חולון, והיא שגרתית לחלוטין".
גודס מזכיר לראשון לציון: “יתרה מכך, ובאופן ספציפי למכבי ראשון לציון, נדמה כי זאת "שכחה" שכך בדיוק נהגה בעבר בסיטואציה זהה. ודוק בחודש נובמבר 2018, כאשר סיים גודס את העסקתו בקבוצת הכדורסל מכבי ת"א ולאחר מכן התקשר בהסכם העסקה עם מכבי ראשון לציון, נשענה האחרונה על השלמת השכר ששילמה לו מכבי ת"א. ועל מנת שלא להשאיר ספק בעניין, להלן הסכומים:
בעונת 2018/19 מכבי ת"א שילמה לגודס 900 אלף שקל ברוטו, במכבי ראשון לציון הוא הרוויח 60,000 שקל בשישה תשלומים שווים בסך 10,000 שקל בתוספת מע"מ. אפילו יותר נמוך מהשכר בהפועל חולון. בעונת 2019/20 קיבל גודס במכבי ראשון לציון שכר בסך של 662,076 שקל".