אחרי שוועדת שרעבי פרסמה היום (ראשון) באופן רשמי את מסקנותיה על המעמד של השחקן הישראלי בכדורסל הישראלי ביחס לדקות המשחק שהוא מקבל, ובנוסף הציגה מה צריך לעשות כדי לשפר את מעמדו, נחשפים כעת ב-ONE הפרוטוקולים של הוועדה, בפניה הופיעו אנשי כדורסל בכירים.

מי שבדרך כלל לא מדבר, והפעם הופיע בפני הוועדה הוא דייויד פדרמן, מהבעלים של מכבי תל אביב, שסיפק בפני חברי הוועדה תובנות מאוד מעניינות על הדרך בה הוא רואה את הדברים בכל הנוגע לסוגיית השחקן הישראלי.

מסקנות ועדת שרעבי מוצגות לציבור

פדרמן  אמר בין השאר לחברי הוועדה: "הספורט הוא דבר נפלא, אני מאמין שהוא יביא את השלום בעולם. כשישראל מתחרה מול שלטונות בטורקיה, או ספרד וכו'. לכן, צריך להבין שהמדינה הקטנה שלנו מתחרה במדינות אדירות גם מבחינת האוכלוסייה וגם מבחינת השלטון שעוזר להם בצורה משמעותית, גם במיסוי. אם אנחנו רוצים להצליח צריך לדעת שאם יש עלינו מגבלות גדולות זה לא מקדם ועוזר לקבוצות הישראליות בחו"ל. להפך, זה מקשה מאוד. אם אנחנו רוצים שהמדינה תתקדם ותזכה בגביעי אירופה, אנחנו חייבים לעזור לקבוצות הישראליות המשחקות באירופה, זה מקדם את הספורט בישראל".

עוד הוסיף פדרמן: "תראו איך מתאמנים בליטא, את התשתיות שם, סוג הדברים שאנחנו מאמינים שאפשר לתפור וצריך לקדם גם בארץ.  בנוגע למיסוי, יש חוק של חמש שנים של מי שנוסע לחו"ל הוא עדיין בארץ מבחינת המיסוי. למשל דייויד בלאט, הוא נסע לטורקיה ורצה לחזור לארץ, אבל אין לו שנה חמישית. בארץ המיסוי גבוה יותר מאשר באירופה או בארה"ב. אין שחקן ישראלי במכבי ת"א שעולה כמו הזרים היקרים, והם עולים למעלה ממיליון דולר לשחקן. זה בדיוק ההפך מהמכתב של ארגון השחקנים, שחקנים זרים במכבי ת"א ובעוד קבוצות בליגת העל, הרבה יותר יקרים מהשחקנים הישראלים.

אלי דריקס, דייויד פדרמן ושמעון מזרחי (משה חרמון)אלי דריקס, דייויד פדרמן ושמעון מזרחי (משה חרמון)

“כמה מס משלמת מכבי ת"א למדינת ישראל, מכבי שילמה כל שנה עשרות מיליוני שקל לרשות המיסים. אם תאסוף את כל המיסים של כל הקבוצות בליגה, זה לא מה שמכבי משלמת מיסים. קשה לנו, התחרות בעולם קשה, עם מגבלות קשות ברמות הבינלאומיות. אם קבוצות ישראליות רוצות להתמודד בחו"ל, אז בטח יש מספיק מגבלות וקשיים, אי אפשר עוד להמיר את זה.  אנחנו רוצים להיות כאן, לא מבקשים מאף אחד כסף, רק מבקשים לא להקשות. זו פעם ראשונה שיש כאן התערבות של שרה בעניין ואני מברך על כך", הוסיף פדרמן וסיכם: "אני ממליץ לעבור לסדרות במקום פיינל פור, אנחנו נשתף ישראלים לפני הזרים. תן לספורטאי הישראלי הקלה במס, ואת מה שהרווחת תשקיע בנוער".

דני פדרמן, הבן של דייויד וחבר הנהלת מכבי ת"א הציג בפני הוועדה את עמדת הצהובים ואמר בין השאר :"בשביל להתחרות ברמה הבינ"ל נקודת הפתיחה של קבוצות ישראליות באירופה נחותה. בנוסף לזה אנחנו בנחיתות מקצועית, למשל חוק רוסי, או פיינל פור. החוקים מעמידים אותנו בנחיתות מקצועית מול הקבוצות באירופה. החוקים הקיימים כרגע מכשילים את הקבוצות הישראליות באירופה. המצב העובדתי כרגע שלמכבי יש תנאים שלא לטובתה, כאלו שאין לאף קבוצה אחרת באירופה".

דני פדרמן (רדאד ג'בארה)דני פדרמן (רדאד ג'בארה)

 

שרף: “הקבוצות הישראליות לא מתאמנות מספיק, המאמנים מאוד לחוצים”

צביקה שרף, הופיע גם בפני הוועדה ואמר בין השאר: "אני מקדיש את כל חיי לכדורסל הישראלי, החוק הרוסי הוא אסון, לפני 10-11 שנה הלכתי לאמן ברוסיה שם הומצא החוק הרוסי, הקבוצות הרוסיות עברו אותו על בשרם. זה העלה את שכרם של השחקנים ואת שחרורם מהקבוצות. משם זה הגיע לארץ והחליטו ליישם את החוק הרוסי בארץ. עברו 10 שנים מאז שהחוק הופעל בחלק ממדינות אירופה והוא בוטל ולא קיים כיום באף ליגה, להוציא את ישראל".

צביקה שרף (חגי מיכאלי)צביקה שרף (חגי מיכאלי)

שרף המשיך ואמר: "בגביעי אירופה השונים יש הרבה יותר זרים שמשחקים ביורוליג וביורקאפ ללא הגבלה והקבוצות הישראליות ששיחקו בליגות השונות עלו בהרכבים אחרים ולא הצליחו בשנים האחרונות. כדי לשחק בליגות האלה אתה צריך להיות יותר חזק פיזית קצב ואינטנסיביות יותר גדולה, הגנות יותר חזקות, יכולת אתלטיות גבוהה יותר, שחקן ישראלי שישחק שם ייחשף לרמה יותר גבוהה ועל כן צריך לדאוג איגוד הכדורסל והמנהלת לרשום ושיתוף יותר קבוצות בליגות האירופאיות יורוליג יורקאפ, ליגת האלופות של פיב"א ויורוקאפ של פיב"א צריך לתקצב את הופעת הקבוצות".

עוד המשיך ואמר: "רק שני שחקנים ישראליים משחקים כשחקני בוסמן באירופה, יובל נעימי וגל מקל. אם היו יותר שחקנים ברמה גבוהה היו לנו יותר שחקנים שמשחקים בטופ. כבר תקופה שישראל לא מצליחה להביא מועמד לדראפט של ה-NBA. הקבוצות הישראליות לא מתאמנות מספיק, השחקנים לא מתאמנים מספיק. סגרו את האקדמיה באיגוד הכדורסל, שואפים להצליח באירופה, מצד שני לא עושים את הדברים שעושים באירופה מבחינת אימונים”.

יובל זוסמן וג'ון דיברתולומאו חוגגים (שחר גרוס)יובל זוסמן וג'ון דיברתולומאו חוגגים (שחר גרוס)

התייחסות  לליגה השנייה, ליגה לאומית: “הליגה השנייה צריכה להיות ליגה ששם נוכל לדחוף את השחקן הישראלי להתפתח, אבל יש בעיה כי כל העמדות תפוסות בליגה השנייה (2 זרים ו-3 מתאזרחים) לא היה אף שחקן צעיר. בליגה הלאומית יש שחקנים מבוגרים במקום צעירים. בליגה השנייה חייב להיות מספר רב של צעירים בקבוצות האלה".

שרף נתן דוגמאות: "בטורקיה, יון, איטליה, ספרד, רוסיה, צרפת וגרמניה יש אפשרות לשיתוף של לפחות שישה זרים. רמת הליגה גבוהה ואף על פי כן המדינות האלה מגדלות ומפתחות שחקנים ברמה יותר גבוהה שמגיעים ל-NBA ולקבוצות העילית של אירופה בלי חוק רוסי ובלי מקום מובטח. המקום המובטח מוריד את הדחיפה להתחרות על המקום ולשאוף למצוינות, וניהול המשחק על ידי המאמנים הוא רע ומכתיב החלטות לא רציונליות".

"בעיית מספר האימונים? כמות האימונים לא מספיקה, הייתי בהשתלמות בליטא, מדינת כדורסל מובילה וידועה עם שישה זרים כולל בוסמנים, כל בוקר היינו באקדמיה, כל ערב נסענו למועדון כדורסל אחר, ילד ליטאי בביה"ס לקט-סל מתאמן שלוש פעמים ביום שעה וחצי, בארץ מתאמנים פעמיים 50 דקות. כאשר נגמר השבוע, הילד הישראלי בפיגור של 10 שעות אימון. סה"כ פער של 5,000 שעות אימון בגילאי נוער. בליטא האימון לקט-סל, המאמן  הוא בעל 4 שנות אקדמיה לבית ספר לספורט, עוזר מאמן ומאמן כושר. מבנה המגרשים בארץ בעייתי אין מספיק סלים באולמות. את הילדים והנערים צריכים לאמן אנשי מקצוע שסיימו קורס מאמנים. המאמנים מוזנחים, המשכורת שלהם נמוכה, משכורות נמוכות, הכשרה נמוכה. צריך לעורר מוטיבציה לפתח את השחקן הישראלי, כולם מסתכלים על הניצחון במקום לפתח שחקנים. המאמנים מאד לחוצים".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה