הנסיונות להפוך את משחק הכדורסל בישראלי לאטרקטיבי יותר, רק פוגעות בו והופכות אותו לענף פחות ספורטיבי. בעונת 2005/6 התקבלה ההחלטה הכי לא ספורטיבית שהתקבלה עד אז בענף עם הכדור הכתום. כל קבוצות הליגה שיחקו המון משחקים במהלך העונה וההכרעה שלה נקבעה לאחר משחק אחד בלבד. הגיוני? בישראל כנראה שכן.

יו&qout;ר המנהלת, שמואל פרנקל, היה דווקא בעד החזרת הטוב מ-3 משחקים (חגי ניזרי)
יו"ר המנהלת, שמואל פרנקל, היה דווקא בעד החזרת הטוב מ-3 משחקים (חגי ניזרי)
 

ההחלטה התקבלה בעיקר על מנת להקשות על אלופת ליגת העל הנצחית, מכבי ת"א, ולאפשר לשאר הקבוצות להפתיע אותה במשחק אחד בלבד ולגנוב לה את התואר האליפות. בתשע העונות בהן השיטה יושמה הצהובים הפסידו את התואר שלוש פעמים, כמות שלא הייתה מוכרת כלל לחובבי הכדורסל הישראלי, אך האם זה ספורטיבי? התשובה היא לא.

בעונה שעברה המנהלת החליטה "להמציא את הגלגל מחדש" וקבעה שהגמר יוכרע בשני משחקים, כשבמצב שכל קבוצה מנצחת משחק, האלופה תוכרע על פי הפרשי סלים וזה אכן מה שקרה.

מורן רוט לאחר ההפסד בעונה שעברה  (יניב גונן)
מורן רוט לאחר ההפסד בעונה שעברה (יניב גונן)
 

אשתקד, הנפגעת העיקרית מהצעד הזה הייתה מכבי חיפה, כשבעונה הבאה זאת יכולה להיות גם קבוצה אחרת שתיפגע מהשיטה חסרת ההגיון הזאת, שנועדה להכניס פלפל מיותר לכדורסל הישראלי.

בקיצור, אין צורך להמציא את הכדורסל הישראלי מחדש, כי זה לחלוטין לא משפר אותו. נבחרת ישראל לא זכתה לקבל שחקנים טובים יותר לסגל שלה וגם הישגיה לא בולטים יתר על המידה. ההשקעה המחשבתית צריכה להיעשות בנושא פיתוח השחקנים הצעירים, בו אנו לוקים בחסר.

רפי מנקו. ההשקעה צריכה להעשות בשחקנים מוכשרים כמוהו (חגי ניזרי)
רפי מנקו. ההשקעה צריכה להעשות בשחקנים מוכשרים כמוהו (חגי ניזרי)
 

ההצלחה של הנבחרת הצעירות של ישראל, כדוגמת העתודה בקיץ האחרון שהגיעה לרבע הגמר אליפות אירופה, לרוב לא מתורגמת להצלחת הנבחרת הבוגרת וגם לא להצלחתם האישית של השחקנים הצעירים בהמשך הקריירה. נקווה שהמנהלת תמצא שיטה מוצלחת גם לעניין השולי הזה ותחזיר את שיטת הטוב מ-5 משחקים המוכרת לנו.   

הכתוב הינו טור דעה         

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה