ברצלונה, צסק"א מוסקבה, זניט סנט פטרסבורג ומילאנו – כולן יכלו היו ליהנות משירותיו של קינן אוואנס. בעונת הבכורה שלו ביורוליג המספרים שלו יותר מאשר מניחים את הדעת, כאשר למכבי תל אביב הוא הגיע מהפועל חיפה של אלעד חסין, ובמקומו של כריס ג'ונס שעבר לווילרבאן.
בשבוע שעבר חניכיו של אבי אבן חוו תבוסה כואבת מול אלופת היורוליג המכהנת, אנדולו אפס, אך עוד לפני היציאה הודיעו הצהובים כי אוואנס נמצא חיובי לקורונה וכי הוא יישאר בארץ. במשחק עצמו חסרונו של אוואנס הורגש מאוד ונראה שדווקא כעת הגיע הזמן לעסוק בעונת הבכורה של מי שבשבוע שעבר היה חסר מאוד לקבוצתו והערב (שלישי, 21:05) יפגוש את באסקוניה ביורוליג.
חסרונו של אוואנס אמנם הורגש בשבוע שעבר, אך חשוב לומר כי לאור התצוגה ההתקפית של אנדולו אפס שכללה גם שיא יורוליג חדש בקליעה מעבר לקשת, עם 22 שלשות מוצלחות, ספק אם התוצאה הסופית הייתה משתנה. כלומר, רוב הסיכויים שאלופת המדינה הייתה מפסידה, אך לא בהכרח מובסת כפי שקרה. מה שכן, היא חשפה את הצורך בגארד שעד כה לא מספק את העונה הכי יציבה שצריכים ממנו, וזאת כשמדובר בעונת הבכורה שלו בתחרות הבכירה של אירופה.
ממוצעיו של אוואנס העונה עד כה בליגה שנחשבת לשנייה בטיבה בעולם, עומדים על 8 נקודות (48.9% ל-2, 33.3% ל-3 ו-90.2% מהקו), לצד 2.8 ריבאונדים, 3.7 אסיסטים, חטיפה אחת, 1.2 איבודי כדור ומדד יעילות של 10.6 ב-23 משחקים, כאשר הוא פתח ב-22 מתוכם. על הנייר מדובר במספרים לא רעים בכלל למי שנמצא בעונת הבכורה שלו ביורוליג, אך לעומת זאת כאשר מסתכלים לרזולוציות הקטנות יותר, דוגמת ניתוח נקודות ספציפיות במהלך המשחק, עד כה ברגעי הקלאץ' אוואנס לא היה עקבי מספיק. יחס האסיסטים-איבודים שלו פנטסטי (גבוה במעט מ-1:3), אם כי כאשר מסתכלים על קבלת החלטות ברגעים ספציפיים, יש עדיין מקום לשיפור.
המספרים בהחלט מסבירים את הדעת, אז היכן הבעיה העיקרית? תחילה נאמר שאם היה מדובר בשחקן רוטציה גם אצל אריות היבשת ולא בשחקן חמישייה בעונת הבכורה, הרי שהמספרים שלו היו מדהימים. העונה אוואנס צובר המון ניסיון גם אם הוא עדיין לא בא לידי ביטוי ברגעים המכריעים. יחד עם זאת, בדיוק לרגעים כאלה הצהובים צריכים אותו, היות ובהיעדר אופציה חלופית, כמו שכבר נכתב בעניינו של סקוטי ווילבקין, הכל נופל על הסקורינג גארד של אלופת המדינה עליו, יש אופציה לעונה נוספת.
המספרים היבשים משעממים מעט וכאמור לא תמיד יש בהם בכדי ללמד או מספיק בכדי לאמוד את שצריך. הנתונים המתקדמים שמגיעים מ’באסקט ניוז’ הליטאי מלמדים כי הרייטינג ההתקפי שלו טוב מאוד (122.3), ההגנתי ממוצע (111.4), יחס האסיסטים-איבודים שאוזכר מעלה כאמור טוב מאוד, אחוזי הקליעה שלו למעט מקו העונשין ממוצעים, אחוז האסיסטים שלו עומד על 10.2% שזה טוב מאוד, אך אחוז השימוש שמלמד על מעורבות במשחק חושף את הבעיה האמתית שלו עם 16.3. כלומר, מעבר למספר הנמוך, המספר הזה מלמד יותר מהכל שהוא פשוט לא מעורב יתר על המידה במשחק וזאת בלשון המעטה.
הסיטואציה של אוואנס מעניינת במיוחד ושווה להתעכב עליה. הוא לא באמת רכז טבעי, מול הכוכב האדום שהיה אז סך הכל משחקו השני ביורוליג ושל הקבוצה הגדולה לאחר גל הקורונה הראשון, הוא התקשה במישור הפיזיולוגי מול נייט וולטרס שלקח אותו לסל בלי כל בעיה. יחד עם זאת, ככל שהעונה התקדמה בין שבעקבות היעדרו של גארד עם פלג גוף עליון חזק יותר כדוגמתם של וולטרס/מייק ג'יימס/שיין לארקין, ובין שפשוט בגלל שאוואנס עצמו התחזק, נראה כי האספקט הזה בצד ההגנתי של הגארד השתפר.
ההבדל בין אוואנס לג'ונס היה בראש ובראשונה היכולת להפעיל לחץ על הכדור, אספקט בו אוואנס טוב יותר. בנוסף, הוא יכול להריץ את ההתקפה מהר יותר, אך עד כה נראה שג'ונס היה שחקן קלאץ' טוב ממנו. אוואנס מוכשר ומגוון יותר, העניין שעד כה בתום 23 סיבובים ביורוליג זה ברור שבלעדיו למכבי תל אביב יש בעיה גדולה בניהול המשחק ובעיקר באופציות ההתקפיות, הבעיה הכי גדולה טמונה אולי בכך שעד כה זה תמיד השושבינה ולא הכלה, ואת זה בדיוק צריך אוואנס לשפר.