מכבי תל אביב תארח הערב (חמישי) את ריאל מדריד ואלכס טיוס במפגש ה-29 בין הקבוצות מאז עונת 2000/01, העונה בה אירופה התפצלה והוכתרו שתי אלופות (מכבי תל אביב וקינדר בולוניה) ושהחל ממנה היורוליג נסקה והפכה לליגה השנייה בטיבה בעולם.
אל המפגש בין שניים מהמועדונים הכי מעוטרים שיש ליבשת הישנה להציע מגיעה ריאל מדריד כשהיא חסרה את רודי פרננדס, סרחיו יוי ואנתוני רנדולף שסיים את העונה והצהובים יקוו לנצל זאת במשחקם הביתי.
הבלאנקוס עברו קיץ מעניין במיוחד. כשמרוץ החימוש החל, במדריד השתהו, ולכל אוהבי הכדורסל באירופה ולאוהדי הקבוצה בפרט לא היה ברור פשר העיכוב. בימים כתיקונם כשקבוצה כמו ריאל מדריד רוצה שחקן היא כמעט תמיד משיגה אותו, אך הקיץ מגיפת הקורונה שינתה את התמונה.
אין ספק שריאל מדריד נפגעה כלכלית מהקורונה והפגיעה הייתה קשה. כשהקורונה הרימה את ראשה המכוער ביבשת הישנה, אף אחד לא הבין עד כמה השפעתה תהיה גדולה. קודם לכן השיחות בין קבוצות, מנהלים מקצועיים וסוכנים התנהלו על מי מנוחות, התכנונים לעונת 2020/21 החלו, ההכנות לדראפט ה-NBA ופיינל פור היורוליג בקלן היו בעיצומן וכך גם השמועות בנוגע לקיץ 2020. בהקשר של ריאל מדריד הוזכרו האחים לבית משפחת הרמנגומז, שנשארו בסופו של דבר בליגה הטובה בעולם.
לפתע הכל התהפך. במדריד, כמו לא מעט מועדונים ברחבי העולם, הבינו כי המצוי הולך להיות שונה לחלוטין מהרצוי. העובדה שהליגה הספרדית בגרסת הקורונה לא בדיוק האירה פנים לבלאנקוס הפכה את המצב לבעייתי אף יותר, שכן ההדחה הכואבת בשלב הבתים של טורניר הפלייאוף בספרד הביאה עמה שינויים מרחיקי לכת. ג'ורדן מיקי, שהיה אחד העוגנים ההגנתיים של הקבוצה, הגיע להבנות על עזיבתו, והותיר את וולטר "אדי" טבארס בקו קדמי מדולל.
הנהלת הקבוצה רצתה להנחית את אנטה ז'יז'יץ', אך בצל הרצון לקדם את עוסמאן גארובה הצעיר לא החתימה בסופו של דבר אף שחקן, ובהמשך העונה אף איבדה את פקונדו קמפאצו שעבר ל-NBA והכניס לקופת המועדון סכום נאה. הפציעה של אנתוני רנדולף דיללה את הקו הקדמי של פבלו לאסו עוד יותר והתגובה של המועדון סיפקה חתיכת פיקנטריה לקראת המפגש מול הצהובים, שגם ככה לא הייתה חסרה בהתחשב במשחקים הנהדרים ששני המועדונים סיפקו לאורך השנים.
אלכס טיוס, שזכה עם מכבי ת”א ביורוליג ב-2014 לאחר ניצחון על ריאל מדריד, לבש את מדיהן של שלוש קבוצות יורוליג נוספות - קאנטו, אנאדולו אפס וגלאטסראיי, וכעת הוא הצטרף לבלאנקוס. למרות שריאל מדריד היא התחנה החמישית שלו ביורוליג, בשל הפורמט של המפעל הוא שיחק נגד הצהובים רק כשלבש את מדי גלאטסראיי. המאזן שלו נגד מכבי תל אביב עומד על הפסד (בתל אביב) וניצחון מהדהד על אדמת טורקיה במשחק בו קבוצתו הביסה את הצהובים כשהוא קולע 18 נקודות.
טיוס, שלאורך השנים שינה לא מעט זריקות של שחקנים באזור הטבעת, מדורג רביעי ברשימת החוסמים של היורוליג בכל הזמנים עם 210 חסימות (קייל היינס ממילאנו מדורג שלישי עם 245, פראן ואסקז שכבר הספיק לפרוש מדורג שני עם 249 ובראיינט דאנסטון של אנאדולו אפס נמצא בפסגה עם 260). אקס הצהובים שרצה לחזור לת”א, מוצא את עצמו הערב מהצד השני של המתרס, בעונה בה הוא יכול לסגור מעגל במידה והבלאנקוס יניפו את הגביע האירופי ה-11 שלהם.
אך עוד לפני הפיינל פור, טיוס הובא למדריד במטרה להוריד את העומס העצום על אדי טבארס רגע לפני שהוא קורס. אלא שבינתיים אקס הצהובים לא בדיוק נכנס לקצב, ממעט לשחק והממוצעים שלו בהתאם - 3.3 נקודות לצד 3 ריבאונדים ב-09:24 דקות לערב בשלושת המשחקים האחרונים והיחידים שלו עד כה בשיטה המדרידאית אליה הוא עוד צריך להתרגל.
לאורך השנים תחת פבלו לאסו, השיטה של הבלאנקוס הייתה יעילה וקטלנית ועקרונותיה ההתקפיים מאוד ברורים - כולם עובדים בשביל הגארדים, קשת השלוש מייצרת ריווח והגבוהים מגיעים אחר כך בכל הנוגע לצבירת הנקודות ליד הטבעת. טיוס מגיע מקבוצות ששיחקו שונה, והוא צריך להיכנס לתוך המערכת השוטפת. מצד שני בגיל 37 ג'יי סי קארול נראה כמי שמשתבח עם השנים, והקבוצה ממשיכה בשיטה שהביאה לה שבעה פיינל-פורים ושתי אליפויות יורוליג בעשור הנוכחי.
אם בעשורים עסקינן אז הרי שהערב עומד בסימן עשור חדש. המאזן עד כה בין הקבוצות ב-28 מפגשים עומד על 10:18 לטובת הבלאנקוס. בעונת 2016/17 פורמט היורוליג השתנה לחלוטין ומאז ועד לסיום העשור הקודם נערכו בין הקבוצות שמונה מפגשים, ומתוך השמונה האלו הצהובים ניצחו מפגש אחד בלבד.
את 2020 סיימה ריאל מדריד עם 11 ניצחונות מ-12 משחקי יורוליג, אך את 2021 פתחה רע מאוד עם שני הפסדים בשלושה משחקים, כשגם הניצחון היחיד הגיע בהארכה, על באיירן מינכן. הצהובים יקוו לנצל את התקופה הרעה של הבלאנקוס ולהתחיל את העשור החדש באופן שונה.