אנשי איגוד הכדורסל נמצאים כנראה נגד שקיפות ופתיחות, אחרת קשה להבין את הכללים למניעת ניגוד עניינים שהאיגוד מבקש להעביר.
בין הסעיפים המקוממים שמבקש האיגוד להעביר, ישנו סעיף הנוגע ל"חובת סודיות ואיסור שימוש במידע". במקום שהאיגוד יפעל למען שקיפות, הוא מבקש לקבוע כי "בעל תפקיד באיגוד לא ימסור ולא יגלה כל מידע או מסמך אשר הגיע אליו בקשר לתפקידו, אלא למי שמוסמך לקבל את המידע או את המסמך לצורך ביצוע תפקידו".
כמו כן, האיגוד מעוניין לקבוע כי כל חברי ההנהלה ונושאי תפקידים במרכזי הספורט, יכולים להיות חברי הנהלה באיגוד ולייצג אותו גם במוסדות חיצוניים, זאת למרות שלמרכזים יש ייצוג נפרד באותם מוסדות. הדבר יוביל למעשה לניגוד עניינים.
כלל נוסף שרוצים לקבוע באיגוד הוא: "שמי שמכהן בתפקיד של יו"ר או מנכ"ל מרכז ספורט לא יתמנה ולא יכהן בתפקיד של חבר הנהלת איגוד הכדורסל". למשל, חבר ההנהלה, נאור גלילי, שהוא גם מנכ"ל מרכז מכבי, לא יוכל להיות יותר באיגוד. נציין כי הסיכוי לכך שסעיף זה יעבור לא רב.
לפי הכללים החדשים, כל ראשי הוועדות (כספים, מקצועית, נשים, מכרזים, שיווק, ליגה וגביע) לא יוכלו להיות קשורים לקבוצות, אבל הם כן יוכלו להיות חברי הנהלה במרכזי הספורט. הדבר יוביל לכך שהכוח והשליטה של מרכזי הספורט באיגוד יישמר.
בד בבד, היועץ המשפטי יקבע אם יו"ר וועדה מחזיק בניגוד עניינים. הבעייתיות שבדבר היא שהיועץ המשפטי מקבל שכר מהאיגוד. לא ברור מדוע האיגוד לא מחליט על הקמת וועדה חיצונית בלתי תלויה, שתבדוק את הנושא על מנת לפתור את הבעיה.