קבוצות נערים א' של בית"ר ירושלים ובני יהודה ת"א הועמדו אמש (חמישי) לדין בגין אירוע האלימות בבית וגן, בו השתתפו הורים ונערים. לידי ONE הגיע פרוטוקול הדיון בעניין הנאשמים שהוצג בפני הדיין עו"ד ישראל שמעוני. לדיון עלו הנאשמים בית"ר ירושלים ובני יהודה ת"א (כקבוצות), צמד שחקני בית"ר ירושלים, שחקן בני יהודה ת"א ופעיל קבוצת בית"ר ירושלים. עוד נכחו כפיר אדרי, מנכ"ל בית"ר ירושלים, מיכל בן עמי, מנהלת מחלקת הנוער של בית"ר ירושלים, משה דמאיו, בעלי בני יהודה ת"א וחיים בן דוד, בעל תפקיד בבית"ר ירושלים.

חיים בן דוד החל לדבר: "אני משמש מנהל מקצועי בחטיבה הצעירה בבית"ר, ויש לי ילד שמשחק בנערים א'. לגביי נטען שנגעתי בידו, רואים שבאתי להרחיק את המהומה והזזתי שחקנים שלי ואמרתי לשופט שאני רוצה להרחיק ממנו שחקנים והוא אמר לי לא לגעת בידו. הוא אמר לי 'מי אתה שתיגע בי', אבל אני רק הרחקתי שחקן שלי שהיה לידו. לא נגעתי בו. רואים בסרטון שרק הרחקתי אנשים ממנו".

שחקן בית"ר ירושלים ציין: "לא הייתה שום קטטה, לא מכות, לא אגרופים ולא כלום. לחצתי יד לשחקן בני יהודה. באתי ללכת לחדר הלבשה. שני שחקנים בני יהודה הגיעו אלי וקיללו אותי. אמרתי לשחקן בני יהודה מדוע אתה מדבר כך. נוצרה מהומה, שהדפו אותי אחורה נראה לי שני שחקנים מהקבוצה שלי. הם חשבו שהייתי מעורב ורצו להרחיק אותי. התרחקתי ולא הייתי מעורב בכלום".

כפיר אדרי (איציק בלניצקי)כפיר אדרי (איציק בלניצקי)

שחקן בני יהודה ת"א אמר מצידו: "בסרטון אפשר לראות שכל האירוע הייתי עם הגב. רואים בסרטון שאני עם גופיה סגולה ורואים שאני הולך ליציע לכיוון אבא שלי".

כפיר אדרי, מנכ”ל בית”ר ירושלים, אמר: "לא ייתכן שאיגוד השופטים ישלח שופט ירושלמי שהוא שכן של אחד השחקנים ואחיו נופה לפני שנתיים מהמועדון ועבר להפועל ירושלים. זה מסביר את הפערים בין הדו"ח לבין הסרטון". עוד הוא הוסיף: “ההורים קפצו פשוט. ראו התקהלות שחקנים ונכנסו. על כך יש להיענש, אבל לא הייתה תגרה".

משה דמאיו, בעלי בני יהודה ת”א, אמר: "הקורא את הדו"ח והסרטון אינו יכול לקבל דבר מהדו"ח. אין פה בעיטות ואין פה בוקסים ככתוב בדו"ח. פעם אחת צריך להגיד סליחה ולא להתייחס אליו כלל. לא היו פה מכות כלל. צריך לזכות את הדברים. הדבר היחיד שאירע היה פריצה למגרש". מיכל בן עמי הוסיפה: "לא נתקלתי בסיטואציה כמו זאת עד היום בשמונה שנות פעילות שלי. ברור שפרצו. אציין כי אביו של השופט נכנס גם הוא למגרש".

שחקן בית"ר ירושלים הנוסף סיפר את גרסתו: "הסתיים המשחק, ישבתי על הדשא, ראיתי מהומה. חיכיתי ואחרי כמה שניות הלכתי לאירוע, לא עשיתי כלום. לא היו מכות, אגרופים כלום. הייתה ערבוביה עם הרבה הורים. הלכתי לאזור ורק נכחתי בסיטואציה. לא יודע מה עשו שם ההורים".

משה דמאיו (שחר גרוס)משה דמאיו (שחר גרוס)

האישומים בתיק זה נטועים על דו"ח שופט, שתיאר את האירועים כדלהלן: "לאחר שריקת הסיום, החלה תגרה בין שחקני בית״ר ירושלים לשחקני בני יהודה בסמוך ליציע הצמוד למגרש. התגרה הייתה בין שחקנים בודדים אך מיד הצטרפו שחקני שתי הקבוצות אשר הגיעו בסערה אחד לשני, ובאותה השנייה התחילו לחלק אגרופים, בעיטות, קללות ואיחולים קשים ודחיפות בין השחקנים. לאחר מכן, תוך מהלך התגרה, קפצו אל עבר המגרש עשרות הורים ואוהדים מן היציע והשתתפו בתגרה ההמונית שהתפתחה במגרש".

עוד כתב השופט: "בתוך שניות התגרה, שהייתה רק בין השחקנים, התפתחה גם להורי שתי הקבוצות אשר פרצו מעל הגדר ונכנסו אל תוך תחומי המגרש והחלו להתעמת ביניהם. בנוסף, התחילו להתעמת גם עם שחקני הקבוצות על כר הדשא, וגם כן לחלק מכות, אגרופים, קללות ודחיפות. ההורים והשחקנים קיללו אחד את השני ואני אצטט רק חלק מן הדברים הקשים שנשמעו: ‘בן ז***, בן שר****, אני אאנוס את אימא שלך, אני אז*** אותך, יא מז****, יא יאפס’ ועוד שלל קללות".

השופט הוסיף: "בנוסף בניהם הייתה אלימות רבה, קשה מאוד למראה ושלא מתקבלת על הדעת - שכללה בעיטות, דחיפות, חניקות ואגרופים באוויר. וכפי שכבר ציינתי בשלב מאוד מוקדם של התגרה נכנסו למקום גם הורי השחקנים ואנשים לא מזוהים מן היציע, שמן הסתם לא חלק מהמשחק ולא מאנשי הצוות של הקבוצות. בנוסף אוהד אחד שזוהה כאח של שחקן בית״ר שהורחק (מספר 6) ניסה להרים עלי יד ואיים לפגוע בי באגרופו, אך אנשים שהיו על כר הדשא מנעו ממנו לפגוע בי. בנוסף, עוד איש מן היציע שלא הצלחנו לזהות עמד כנגדי וניסה לתקוף גם הוא. איש צוות מבית"ר ירושלים שזוהה כחיים בנדה הורחק, לאחר שאחז בידי וצעק עליי לא להרחיק שחקן".

בפרוטוקול הדיון, הדיין, עו"ד ישראל שמעוני, כתב: "הנאשמים הגישו לבית הדין סרטון של האירועים והפער בין הנצפה בסרטון לבין המתואר בדו"ח הינו גדול ברמה מתמיהה. במהלך אירוע שאורך כדקה ורבע אכן נצפית התגודדות בין שחקני שתי הקבוצות ואף בוגרים, ואף נצפית ירידה של אוהדים מהציע, אולם ראוי לציין כי באירוע הנצפה אשר עולה לכלל הפרת סדר לא עלה בידי זהות בעיטות ואגרופים בין השחקנים, ואם היו כאלה הרי ודאי אין עסקינן בתגרה המונית כפי שמבקש השופט לתאר בדו"ח".

ההתאחדות לכדורגל (שחר גרוס)ההתאחדות לכדורגל (שחר גרוס)

הדיין הוסיף כי הקבוצות אישרו את קיום התגרה: "שתי הקבוצות מאשרות חדירת ואוהדים שלהן למגרש, וראוי לציין כי מבין אוהדים אלה דווקא נצפו אירועים העולים כדי התפרעות, לרבות הורים המנסים לדחוף ואף אוהד המשליך אל הדשא אישה ואשר לגביה טוענים הנוכחים באולם כי עסקינן באוהד בני יהודה שהליך את רעייתו לכר הדשא, קרבה אשר ודאי אין בה להפחית מחומרת מעשהו (ואולי ההיפך)".

למרות זאת, עו”ד שמעוני טען כי ישנם פערים בין הסרטונים לדו”ח השיפוט: "לא עלה בידי לזהות ניסיונות תקיפה של השופטים. הפערים בין הנאמר בדו"ח לבין הנצפה בסרטון מקבל המחשה נוספת במקרה של השחקן בן יפת אשר נזכר כמי שהשתתף בתגרה אך צילומי האירוע מלמדים כי הלה התעמת להרף עין עם מבוגר שנמצא במגרש ואשר זוהה כהורה של חבר מקבוצתו והשחקן מיד ממשיך לדרכו. כך גם באשר לנאשם חיים בן דוד אשר אכן נצפה בסמוך לשופט (והוא מאשר את הדבר) אולם לא נראה כי הלה באופן כלשהו פוגע בשופט. אוסיף, הסרטון שהוגש לי אינו כולל קול כך שאין בידי ללמוד ממנו במישרין דבר בנוגע לאמירות שמייחס השופט בדו"ח לנאשמים".

לסיכום, פסק עו”ד שמעוני: "על רקע כל הפערים הניכרים הללו בין הסרטון לבין הדו"ח אין לי אלא להתייחס לאמור בדו"ח בחשדנות רבה, להזהיר עצמי היטב טרם חריצת דינם של הנאשמים ולהקל מקום שספק ניטע בי. על בסיס עקרונות אלה אני פוסק כדלהלן: בית"ר ירושלים מורשעת בעבירות של התפרצות לשדה המשחק, התפרעות אוהדים והתנהגות בלתי הולמת של השחקנים (בגין ההתגודדות). בהעדר הרשעות קודמות העונה, אני קונס הקבוצה בגין כל אלה ב-3,500 שקלים. בני יהודה תל-אביב מורשעת בעבירות של התפרצות לשדה המשחק, התפרעות אוהדים והתנהגות בלתי הולמת של השחקנים (בגין ההתגודדות). בהעדר הרשעות דומות העונה, אני קונס הקבוצה בגין כל אלה ב-3,500 שקלים. צמד שחקני בית"ר ירושלים הורחקו לשני משחקים בפועל, שחקן בני יהודה ת"א הורחק למשחק אחד. חיים בן דוד נקנס ב-500 שקלים והורחק לשבועיים מהמגרשים".

עוד הוא הוסיף: "לסיום ועל רקע מקרים חוזרים ונשנים של חוסר קורלציה בין האמור בדו"חות השופטים לנצפה בסרטונים המוצגים לבית הדין בנוגע לאותם אירועים, אני ממליץ לאיגוד השופטים לתחקר את האירוע דנן והפערים בין הדו"ח לבין הסרטון המצוי במערכת בית הדין, ולהסיק צעדים רוחביים בקרב שופטים על מנת לדייק את הדו"חות בסביבה בה ההסרטה הינה שכיחה ביותר".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה