אחרי דחייה של כמעט חמישה חודשים, הליגה הסינית יוצאת לדרך היום (שבת), והעונה שהייתה אמורה להתחיל ב-22 בפברואר ונדחתה מספר פעמים בעקבות התפרצות נגיף הקורונה, חוזרת בניגוד לכל התחזיות המוקדמות, עם שיטה חדשה שאמורה להבטיח את התנאים המקסימליים על מנת להצליח לסיים את המשחקים ללא הידבקות בנגיף.

לו”ז צפוף בפנימייה מפוארת

אז מה היא אותה שיטה חדשה? בדומה ל”בועה” באורלנדו שם יתקיימו משחקי ה-NBA, בסופר ליג הסינית החליטו שכל המשחקים יתקיימו בשתי ערים נפרדות, על מנת להבטיח בידוד מקסימלי של השחקנים. בית אחד ישוחק בדאליין (צפון המדינה) והבית השני בסוגו’ואו (דרום), כשלקבוצות יהיה משחק בממוצע כל 4 ימים.

במהלך השבוע האחרון השחקנים הופרדו ממשפחותיהם, והקבוצות עשו את דרכן למתחם באוטובוסים בלבד, חלקן נסעו קרוב ל-30 שעות בדרכים. כל שחקני הליגה עברו בדיקות קורונה במהלך השבוע האחרון, כשכולם נמצאו שליליים לנגיף. הם צפויים לעבור בדיקות קורונה ונוגדנים לפחות פעם בשבוע.

כל שחקני הקבוצות ישהו בבידוד קבוצתי מוחלט, ללא מגע עם שחקנים ממועדונים אחרים. המתחמים של השחקנים יכללו חדר אוכל קבוצתי, ספרייה ואפילו חדר ארקייד ומשחקי מחשבים על מנת להנעים את זמנם.

ערן זהבי מתאמן לקראת תחילת הליגה


הבעיות: התעניינות נמוכה בציבור ועתיד מעורפל

אבל האם הכל בטוח ונעול בשיטה הסינית? מסתבר שממש לא. למרות שכל בדיקות השחקנים יצאו תקינות כאמור, בימים האחרונים התגלו 3 מקרים של הדבקה בקהילה בדאליין והכניסו להיסטריה מסוימת את ראשי הכדורגל במדינה. בנוסף, אף אחד לא באמת יודע כרגע מה אמור לקרות ביום 14 המחזורים הראשונים.

כפי שמסביר רועי תדמור, הישראלי שחי בסין ומכיר את הליגה המקומית טוב יותר מכולם: “אני בכלל חושב שהיה צריך לבטל את העונה הזו. במדינה שחולה אחד שווה התפרצות, וכשיש התפרצות באחת הערים שמארחות את המשחקים, זה לא יכול לבשר טובות”.

“למעשה, עתיד הליגה לאחר 14 המחזורים הראשונים נמצא בערפל”, ממשיך תדמור. “כל מה שידוע שאחרי ה-14 מחזורים יש חלוקה לבית עליון ובית תחתון, אבל אין תאריכים או שיטה”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Miss you already

A post shared by Eran Zahavi (@eranzahavi) on

אז למעשה אף אחד לא יודע מתי ואיפה ימשיכו המשחקים לאחר מכן?
“לדעתי היא תחזור רק בסוף נובמבר, אחרי שהנבחרת הסינית תסיים את משחקי המוקדמות והקבוצות הסיניות בצ'מפיונס ייסיימו שבועים בידוד, ואם אף אחד לא נדבק בדרך אז ישחקו במקרה הטוב עוד 8 משחקים ובמקרה הרע עוד 4. אף אחד לא באמת יודע כלום, הכל תלוי במגפה. כן חשוב לזכור שבכדורסל החליטו על חזרה של קהל, אך בכדורגל יש היסטריה”.

מה הדיעה הציבורית לגבי החזרה לליגה?
“צריך לזכור שזה לא כמו בישראל שיש דורות של אוהדים, שאבות מגדלים בנים על אהבה לקבוצה. אין שם עניין גדול בליגה, הם מתעניינים הרבה יותר בשיטפונות, מגפות ושרירים מול דונלד טראמפ”.

“כמובן שיש ערים שהעניין בכדורגל גדול יותר ממקומות אחרים, ויש מועדוני אוהדים, אבל במילא אין כניסה לאוהדים והכל סגור ומסוגר, ככה שכח ההשפעה שלהם, שהוא במילא נמוך, לא באמת קיים...עד שההתאחדות הצליחה לשכנע את המפלגה להחזיר את הכדורגל לקח חודשים רבים, ובסוף הגענו למין ייצור כלאיים שאין לו באמת סוף מוגדר”.

הפייבוריטיות לאליפות והתחרות של ערן זהבי

ובכל זאת, למרות כל הבעיות, באנו לדבר גם כדורגל ולדעת אחרי מי כדאי לנו לעקוב לפחות ב-14 המחזורים שכן צפויים להתקיים. 

התחזית של תדמור? “הפייבוריטיות בכל שנה הן גוואנגז’ו אברגרנד, שנגחאי סיפג ובייג’ין גואן (אברגרנדה זכתה באליפות בעונה שעברה. א.א.), אבל אף אחד לא באמת יודע איך הקבוצות האלו ייראו העונה, כי אצל רובן הזרים הגיעו ממש לפני כמה ימים/שבועות”.

“לדוגמא, שחקן כמו ג’ונתן ויירה בקושי התאמן עם גואן בשלושת החודשים האחרונים. רוב הקבוצות עשו מחנות אימונים בינואר/פברואר, אבל התפזרו שוב מרץ והתכנסו שוב בסגל מלא רק לפני כמה ימים. אם בכל זאת הייתי צריך להמר על מישהו שיכול לסכן את תואר מלך השערים של ערן זהבי, זה יהיה טאליסקה, הברזילאי של אברגנדה, אם הוא בכושר”.

מרקו ארנאוטוביץמרקו ארנאוטוביץ' חוגג (רויטרס)

המגפה והמצב העולמי כמובן פגעו בשוק ההעברות בליגה, כשהקבוצות החליטו להישאר פחות או יותר עם השחקנים שהכרנו משנים קודמות. אז מי בכל זאת ימשוך את תשומת הלב העונה? פאוליניו הברזילאי, אקס טוטנהאם וברצלונה, בסך הכל בן 32 ומהווה את הלב של הקישור של האלופה. הוא גם אחד השחקנים הכי מעוטרים בליגה, עם זכייה בשלוש אליפות וזכייה אחת בליגת האלופות של אסיה.

מרואן פלאיני הבלתי נשכח של מנצ’סטר יונייטד, שהיה השחקן היחידי בליגה שנדבק בקורונה (או לפחות היחיד שאנחנו יודעים עליו), ושהה בבידוד במשך שלושה שבועות, אמור להיות השחקן המרכזי של שנדונג לוננג וכזה שתמיד מעניין לעקוב אחריו.

האלק. נראה בכושר (רויטרס)האלק. נראה בכושר (רויטרס)

שמות קצת יותר אטרקטייבים, בטח לחובבי הכדורגל ההתקפי, הם מרקו ארנאוטוביץ’ האוסטרי שזכור כל כך טוב להגנה של נבחרת ישראל, ועבר לשנגחאי סיפג אחרי קריירה סוערת בפרמיירליג, והספיק לכבוש 9 שערים ב-11 הופעות, האלק ה’מפלצתי’ שמשחק בסיפג כבר מ-2016, והחבר השלישי לחוליית ההתקפה הקטלנית של הקבוצה, אוסקר הברזילאי, שחקן שכיכב בעבר בצ’לסי והדהים כשעבר לכדורגל הסיני בגיל צעיר.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה