פרויקט נבחרת כל הזמנים של הכדורגל הישראלי ב-ONE הגיע לסיומו. לכבוד יום העצמאות ה-70 אנשי ציבור, שחקנים ומאמני עבר, אנשי כדורגל, היסטוריונים וגם הגולשים כמובן בחרו את השוער, שחקני ההגנה, הקישור, ההתקפה וכן את המאמן.

קולות הגולשים היוו 40 אחוזים, בחירת אנשי הציבור עוד 40 אחוזים ו-20 אחוזים נוספים נקבעו בוועדה מיוחדת מטעם אנשי ONE. בסופו של דבר הורכבו שלוש נבחרות: הראשונה מ-40 השנים הראשונות (1948-1988), השנייה מ-30 השנים האחרונות (1988-2018) והשלישית של אלו שלא נכנסו, אך תרמו רבות וראויים לנבחרת משלהם.

ה-11 של ה-70: המחליפים

שוער

איציק ויסוקר

שנות פעילות: 1963-1980

הופעות בנבחרת ישראל: 69

קבוצות בולטות: הפועל פ"ת ומכבי נתניה

האח הצעיר מצמד השוערים הנודע, שרק בגלל אחיו עבר בכלל לשחק בשער (החל את הקריירה כחלוץ). הגיע להפועל פתח תקווה לאחר תקופת האליפויות, אך היה משחקניה הבולטים במאבקי הצמרת ובכל זאת זכה בתארים לקראת סוף הקריירה, כשעבר למכבי נתניה, שם זכה בשתי אליפויות, גביע וגביע האינטרטוטו. בנבחרת, רשם הופעות מוצלחות רבות, כולל כמובן במונדיאל 1970 ובמשחקים האולימפיים ב-1976.

איציק ויסוקר (יוסי ציפקיס)איציק ויסוקר (יוסי ציפקיס)

הגנה

אבי כהן הירושלמי

שנות פעילות: 1981-1995

הופעות בנבחרת: 32

קבוצות בולטות: בית"ר ירושלים ומכבי ת"א

המגן הימני שגדל בבית"ר ירושלים כפי שניכר מכינויו החל את הקריירה בכלל כחלוץ, אך הוסט לעמדת המגן על ידי אליהו עופר. עובדה זו אפשרה לו לתמוך התקפה בהצלחה מרובה ולכבוש שערים רבים במהלך הקריירה. ראוי לציון מיוחד השער שכבש במספרת מול מכבי נתניה בעונת האליפות ההיסטורית של בית"ר (1986/87) והצמד שכבש שנתיים לאחר מכן בגמר גביע המדינה בדרך לניצחון על מכבי חיפה. גם כשעבר למכבי תל אביב, המשיך להפגין את יכולת הכיבוש שלו עם 17 שערים בעונת האליפות של 1991/92 ותואר שחקן העונה. הוא אף כבש את השער הראשון בהיסטוריה של הצהובים במסגרת אירופית, מול ואלטה במוקדמות ליגת האלופות. בנבחרת ידע ימים יפים גם כן, שימש כקפטן בחלק מהמשחקים וכבש חמישה שערים.

אבי כהן הירושלמי (גיא בן זיו)אבי כהן הירושלמי (גיא בן זיו)

אמציה לבקוביץ'

שנות פעילות: 1955-1968

הופעות בנבחרת: 42

קבוצות בולטות: הפועל ת"א

הוא היה מאמן מצליח, פרשן בשירים ושערים ואפילו חבר ועדה מקצועית בהתאחדות, אולם מעל הכל, לבקוביץ' היה פשוט בלם ענק. הוא שיחק כל הקריירה בהפועל תל אביב ולא בכדי היה לאחד השחקנים האהודים במועדון, איתו זכה בשתי אליפויות, גביע ואליפות אסיה לקבוצות. הוא היה לשחקן הראשון שהוכתר פעמיים ברציפות כשחקן העונה, כשהפגין עליונות מקצועית בחלק האחורי האדום, וכן הקרין שקט ורוגע סביבו. היה חלק בלתי נפרד מנבחרת ישראל באותם ימים, כולל בזכייה בגביע אסיה ב-1964.

אמציה לבקוביץ' (אחמד מוררה)אמציה לבקוביץ' (אחמד מוררה)

אלון חרזי

שנות פעילות: 1989-2009

הופעות בנבחרת ישראל: 89

קבוצות בולטות: מכבי חיפה ובית"ר ירושלים

שחקן הגנה אתלט שניחן בכושר גופני ומהירות בלתי רגילים. גדל בהכח רמת גן ושיחק בתור חלוץ, אלא שמהר מאוד מצא עצמו במכבי חיפה, שם הפכו אותו לשחקן הגנה. הוא דחף את הקבוצה לדאבל ולאחר מכן גרף תארים רבים, כולל עוד שבע אליפויות בירוק. גם כשהרגיש לא רצוי בחיפה ועבר לשחק בבית"ר ירושלים, בתחילת דרכו, זכה באליפות. כמו כן, השתתף פעמיים בליגת האלופות. בגיל 39 תלה את נעליו, אחרי הקמפיין השני במסגרת זו, והוא אחד מהשחקנים המעוטרים בארץ.

אלון חרזי (עמית מצפה)אלון חרזי (עמית מצפה)

מוצי ליאון

שנות פעילות: 1961-1984

הופעות בנבחרת: 26

קבוצות בולטות: מכבי יפו ו-וסטוויואפולון

נחשב עד היום לאחד המגנים השמאליים הכי טובים בהיסטוריה של ישראל וכמו כן כאחד משחקניה הגדולים של מכבי יפו בכל הזמנים. פרט להיותו בולגרי, זוהה עם הקבוצה היפואית בכל מובן, כולל בסגנון משחקו האגרסיבי והקשוח, כיאה לקבוצה שנאבקה שנים רבות בתחתית. יפו הייתה הקבוצה היחידה בה שיחק בארץ, כאשר במשך ארבע שנים שיחק גם בדרום אפריקה כמקצוען. גם בנבחרת הוא ידע ימים יפים, בראשם שער שכבש בטורניר הגמר של גביע אסיה מול דרום קוריאה, בו זכתה לבסוף ישראל בפעם היחידה בתולדותיה.

מוצי ליאון (באדיבות ההתאחדות לכדורגל)מוצי ליאון (באדיבות ההתאחדות לכדורגל)

קישור

רפעת טורק

שנות פעילות: 1972-1987

הופעות בנבחרת ישראל: 33

קבוצות בולטות: הפועל ת"א והפועל ירושלים

זכור מימיו בהפועל תל אביב, שם הוא כיכב בעיקר בשנות ה-80. הוא מונה לקפטן וזכה עם הקבוצה באליפות של 1981, שנה שבה הקבוצה העפילה גם לגמר הגביע והפסידה בו. אחד מהשערים המפורסמים שלו היה באצטדיון ימק"א, שם הוא כבש מ-40 מטר בבעיטה חזקה, מה שזיכה אותו בכינוי "רפעטיל". טורק היה גם הכדורגלן הערבי הראשון בנבחרת ישראל, שם הוא ערך הופעת בכורה בגיל 21.

רפעת טורק (רדאד ג'בארה)רפעת טורק (רדאד ג'בארה)

טל בנין

שנות פעילות: 1987-2006

הופעות בנבחרת ישראל: 78

קבוצות בולטות: הפועל חיפה, מכבי חיפה, קאן, ברשה ובני יהודה

גדל במחלקת הנוער של הפועל חיפה, אך מהר מאוד עבר לצד הירוק. במכבי חיפה זכה בדאבל היחיד של המועדון ב-1991. הוא עבר לקאן הצרפתית ושיחק גם בברשיה האיטלקית, איתה הוא ירד ליגה וגם עלה בחזרה. אחרי שלוש שנים באיטליה, חתם במכבי תל אביב והפך לאחד מהקשרים הבולטים שלה. בכל עונה הוא סיים עם תואר – שני גביעים ובאליפות. לאחר מכן סולק מהקבוצה. הוא זומן לנבחרת כבר בגיל צעיר ומונה לקפטן בחלוף השנים.

טל בנין (עמרי שטיין)טל בנין (עמרי שטיין)

ערן זהבי

שנות פעילות: 2006-היום

הופעות בנבחרת ישראל: 39

קבוצות בולטות: הפועל ת"א, פאלרמו, מכבי ת"א וגוואנגז'ו ר.פ

גדול הכדורגלנים בדור הנוכחי. התחיל את הקריירה בהפועל תל אביב אבל לא קיבל קרדיט רב ונאלץ לעבור לשחק בעירוני רמת השרון בליגה השנייה. אחר כך חזר ללבוש אדום וכבש מול בית"ר ירושלים את שער האליפות שהגיע כנגד כל הסיכויים ב"שיטת הקיזוז". הקבוצה השלימה דאבל בסיום דרמטי וזהבי הפך לכוכב. אחר כך כבש גם בתוספת הזמן נגד רד בול זלצבורג את השער שהעלה את הקבוצה לליגת האלופות, שם הוא כבש פעם נוספת, בין היתר בבעיטת מספרת מרהיבה נגד ליון בצרפת. אחר כך זכה בגביע נוסף ועזב לשחק באיטליה, אך הוא לא הסתדר בפאלרמו וחתם במכבי תל אביב היריבה, שם הוא הפך לשחק דומיננטי ומוביל. זהבי שידרג את יכולת הכיבוש שלו ו"ירה לכל עבר". הוא זכה בשלוש אליפויות ובגביע, כאשר כבש שערים מכריעים. לעתים הכעיס את אוהדי הפועל ואף הותקף על ידי אחד מהם במשחק דרבי שפוצץ. בדרבי אחר, הוא כבש ב-2014 שלושער והוביל מהפך דרמטי על האדומים. בקיץ 2015 עזר לקבוצתו להעפיל לליגת האלופות אחרי שהפך משחקים במו רגליו, מול ויקטוריה פלזן ובאזל. הוא הפך גם לשחקן שכבש הכי הרבה שערים בעונה יחידה בהיסטוריה של הליגה הבכירה בארץ (35), תוך שבירת שיאו של ניסים אלמליח. אחרי שנים מוצלחות, הצטרף לליגה הסינית בה הוא משחק עד היום ומרוויח סכומי כסף אדירים. הוא שיחק גם בנבחרת, עד שהשליך את סרט הקפטן בעקבות הערות שקיבל מהיציע והחליט לפרוש ממנה.

ערן זהבי (אורן בן חקון)ערן זהבי (אורן בן חקון)

התקפה

עודד מכנס

שנות פעילות: 1974-1990

הופעות בנבחרת ישראל: 14

קבוצות בולטות: מכבי נתניה, מכבי פ"ת ומכבי ת"א

שערי ליגה: 197

במשך שנים הוא החזיק בתואר מלך השערים של ליגת העל בכל הזמנים, עד שנת 2004, אז הוא ירד אל המקום השני. ארבע פעמים היה מלך השערים בעונות בודדות והיה חלק בלתי נפרד מימי הזוהר של מכבי נתניה. הוא זכה במדיה בארבע אליפויות ובגביע, כך שהוא גם זכה בדאבל אחד. מבחינה כמותית, הוא הבקיע בצרורות והיה למנהיג על המגרש.

עודד מכנס (אחמד מוררה)עודד מכנס (אחמד מוררה)

גידי דמתי

שנות פעילות: 1968-1989

הופעות בנבחרת ישראל: 69

קבוצות בולטות: שמשון ת"א

שערי ליגה: 143

אחד מהשחקנים שרשמו את מספר הופעות הליגה הגבוהות ביותר (519) ואחד מהשחקנים שנכנסו ל"מועדון ה-100 שערים" בליגה. הוא גם מלך השערים בכל הזמנים של שמשון תל אביב, בה שיחק לאורך כל הקריירה שלו. הבקיע שישה שערים במשחק ליגה אחד נגד רמת עמידר, משחק שהסתיים בתוצאה של 2:6 ב-1976, דבר שאין דומה לו כמעט בעולם.

זאהי ארמלי

שנות פעילות: 1973-1999

הופעות בנבחרת ישראל: 28

קבוצות בולטות: מכבי שפרעם, מכבי חיפה, הפועל ירושלים, הפועל חיפה וצפרירים חולון

שערי ליגה: 141

החל את דרכו במכבי שפרעם ובמדיה כבש כ-300 שערים. רק בגיל 25 עבר לשורות מועדון גדול כמו מכבי חיפה, אחרי שהפך לשחקן הראשון מהליגה השלישית שהופיע במדי נבחרת. ההסכם היה למשחקים ספורים בתחילה, אך לאחר מכן שוחרר באופן סופי לקבוצה. ניחן בכושר גופני גבוה וביכולות פיזיות מרשימות. הוא זכה בחיפה בשלוש אליפויות והוא מלך שעריה בכל הזמנים. באליפות הראשונה של הירוקים, ב-1984, היה מהשחקנים שעזרו למכבי חיפה לסגור פער של 13 נקודות מהמוליכה בית"ר ירושלים, כאשר במפגש נגדה בסיבוב השני הוא אף כבש בניצחון 1:2. ארמלי היה מבין השחקנים שסללו את הדרך למגזר הערבי בענף הכדורגל בישראל.

זאהי ארמלי (עמרי שטיין)זאהי ארמלי (עמרי שטיין)

מאמן

דוביד שוויצר ז”ל

פעיל כמאמן: 1961-1993.

קבוצות בולטות: נבחרת ישראל, הפועל ר"ג, הפועל ת"א, מכבי ת"א, מכבי נתניה ובית"ר ירושלים.

מי שהתחיל את דרכו בכלל כשחקן כדורסל, הפך לכדורגלן מצליח, אך מעבר לכך לאחד המאמנים הישראלים הגדולים בהיסטוריה. די במבט חטוף על הישגיו כדי להבין את עוצמתו: זכייה עם הפועל ר"ג באליפות ראשונה (שנה בלבד אחרי שהעלה אותה לליגה הבכירה), שלוש אליפויות בשלוש קדנציות שונות עם הפועל תל אביב, דאבל עם מכבי תל אביב, אליפות היסטורית עם מכבי נתניה וגביע עם בית"ר ירושלים. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על תקופתו במדים הלאומיים, בה זכה עם נבחרת הנוער באליפות אסיה וכמאמן הבוגרת העפיל למשחקי אסיה ולרבע גמר המשחקים האולימפיים במונטריאול 1976. לא סתם הוא כונה "הכריש", כמי שחותר ומצליח להשיג את הניצחון בכל דרך אפשרית, ונודע כמי שמתמחה בטקטיקה הגנתית ובהוצאת המיטב גם משחקנים פחות מוכשרים.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה