הפועל צפרירים חולון היא אבן דרך נוסטלגית בכדורגל הישראלי. אמצע שנות התשעים היו השנים היפות של הקבוצה ושחקני רכש כמו יוסי אבוקסיס ושחקנים תוצרת בית כמו טל חן, אבי פס והאחים דוד וזיו כבדה הובילו את הקבוצה מספר פעמים לליגה הבכירה בישראל והפכו אותה לקבוצה לגטימית במרכז הטבלה תחת הנהגתו של המאמן גיא לוי

בשנות ה-2000 חזרה שוב הקבוצה לגיחה קצרה בליגת העל בעונה בה כיכבו דני ניראון והרכש הניגרי סמסון סיאסיה, אך ב-20 השנים האחרונות הקבוצה לא הצליחה להתרומם, לא הצליחה לחזור לליגה העליונה ובעיקר נשאר ממה רק השם, "צפרירים" זו שתמיד נזכור. בחולון שיחקו בעשור האחרון ארבע קבוצות בעיר – לזרוס ועוצמה ששיחקו אף הם בליגות ב' ו-ג' ולאחרונה הקבוצה הבכירה היא ירמיהו (לשעבר יניב) המשחקת בליגה א'. ניסיון איחוד של העירייה הוצע מספר פעמים אבל פעם אחר פעם נפל על מחלוקות בנושא הילדים והנוער. 

משה סיני וצפרירים חולון בימים טובים יותר (צילום: שי לבקוביץמשה סיני וצפרירים חולון בימים טובים יותר (צילום: שי לבקוביץ')

בזמן שלזרוס התפרקה סופית, הלכה ודעכה לה גם מחלקת הילדים והנוער המקומית של צפרירים, כאשר זו של ירמיהו היא המבוקשת ביותר על ידי הילדים בשנים האחרונות. ל-ONE נודע, שבנוסף להקפאת הפעילות של קבוצת הבוגרים, גם ניהול מחלקת הילדים והנוער עבר לירמיהו ואחרי שנים שחולון מתנהלת סביב לא מעט קבוצות נותרו שתיים בלבד, עוצמה וירמיהו. "בגלל משבר נגיף הקורונה, והחשש לסגירת בתי ספר בחולון החלטנו להקפיא פעילות". טוען מנהל הקבוצה, גיגי חלובה ואחיו של הבעלים שטרן חלובה. "בנושא הילדים והנוער, החלטנו לעשות שיתוף פעולה עם ירמיהו חולון".  

בעיריית חולון מתנערים מהאחריות הכלכלית. "העירייה תומכת שנים בפעילות עמותות הספורט השונות, אולם, למרבה הצער, היא נאלצה להפחית השנה בגובה התמיכות השנתיות באופן רוחבי לכל הקבוצות, וזאת בשל המשבר הכלכלי שנגרם בעקבות וירוס הקורונה.  יש לציין כי מחלקת הנוער של צפרירים חולון לא שילמה עד עתה כלל דמי שימוש עבור שימוש במתקנים העירוניים".

מני כהן ,מנהל מחלקת הנוער של מ.כ ירמיהו קהילתי חולון: “צפרירים הייתה היריבה הספורטיבית שלנו. לקחנו על עצמנו לשמור את המסגרת הספורטיבית והחינוכית לילדי העיר. לגבי עיריית חולון, אנחנו משלמים דמי שימוש כחוק".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה