אחד הליגיונרים הבולטים בשנים האחרונות הוא ללא ספק ביברס נאתכו. עם כמות שערים ובישולים שלא מביישת אף כדורגל, הוא עושה זאת מדי עונה באחת הליגות הטובות באירופה, הליגה הרוסית, וזאת כשהוא שחקן הרכב קבוע ברובין קאזאן, מועדון שמדי עונה גם משתתף במפעלי אירופה.

עם ערך שוק שנע סביב 10-12 מיליון יורו, 20 שערי ליגה בשלוש עונות ברוסיה ועוד שערים מכריעים באירופה, לא ברורה שאלה אחת. כיצד נאתכו שהוכתר ע"י עיתונאים ברוסיה ככדורגלן הזר של העונה החולפת לא מביא את היכולות האלו למימוש בנבחרת ישראל. כשהוא חובק 25 הופעות בינלאומיות סימן השאלה סביב היכולת של מי שאמור להיות הברומטר של גוטמן עדיין גדול.

על תקן צ'אבי: היעדרו של גרזן
נאתכו נחשב לקשר 50:50 אולטימטיבי. עבודת ההגנה והפיזיות הן לא מנת חלקו הגדולה, אך גם את הפן הזה הוא שיפר בעונות האחרונות. עם זאת, הוא ניחן בראיית משחק מהטובות שידענו והעובדה הזו מאפשרת לו להוציא התקפות בכדורים ארוכים ומדוייקים ולנווט את המשחק.

"היכולת שלו להוציא התקפות מהירות עם כדורים ארוכים מדוייקים מסייעת רבות גם למשחק ההגנה של הקבוצה", נכתב עליו לאחר שנבחר לכדורגלן השנה ברוסיה.

ביברס נאתכו חוגג במדי הנבחרת. תמונה שצריכה לחזור
ביברס נאתכו חוגג במדי הנבחרת. תמונה שצריכה לחזור
 

נאתכו נושא על גבו את הספרה 6 לאורך שנים ולא בכדי. הערצתו לכוכב ברצלונה, צ'אבי סיפקה גם דמיון בסגנון המשחק. אלי גוטמן, יאמר לזכותו מאז הימים המשותפים בהפועל ת"א, נתן בנאתכו אמון מלא גם בנבחרת, אמון מוצדק לאור יכולתו. ההבדל אם כך ביכולת תלוי בעיקר במערך ובמי שמשחק לצידו של נאתכו.

"הוא עדיין לא הראה את היכולות שלו בנבחרת", מעיד הפרשן אייל ברקוביץ'. השוני טמון הרבה בסגנון המשחק, בסוג השחקנים שלידו ובמשימות שמוטלות על נאתכו במהלך משחקי הנבחרת.

נאתכו. השחקנים שלידו משחררים אותו בקאזאן (רויטרס)
נאתכו. השחקנים שלידו משחררים אותו בקאזאן (רויטרס)
 

קורבן ברדייב, מאמן קאזאן, הציב בדרך כלל קשר אחורי על תקן "גרזן" לצידו של נאתכו או מאחוריו, זאת כמובן בהתאם למערך. בנבחרת ישראל לא זוכה נאתכו למישהו לצידו אשר ייתן ביטוי ליכולת ההתקפית שלו כאשר הוא מתמקד הרבה יותר בפעילות הגנתית.

יאן אמווילה הצרפתי הוא מי שעושה זאת בקאזאן ומאפשר לנאתכו להתפנות להוצאת אותם כדורים ארוכים ומדוייקים קדימה. כמו שצ'אבי נהנה מהכיסוי של סרג'יו בוסקטס בברצלונה.

לחץ: בנוי להנהיג או שלא?
כדי לפצח את מערכי היריב הנבחרת בורכה בשחקן כנאתכו, אך עד כה זה לא התבטא בתחום הבישולים, וגם לא במנהיגות על המגרש כפי שהוא עושה בליגה הרוסית.

צ´אבי מקפיץ (יניב גונן)
צ´אבי. מודל לחיקוי (יניב גונן)
 

"גוטמן צריך לבנות עליו, הוא המנהיג של הנבחרת. הגיע הזמן שייקח על עצמו את כל המנהיגות", מוסיף ברקוביץ' ומייעץ. "אולי אם ירד ממנו מפלס הלחץ - נראה אותו אחר".

אמנם מבחר השחקנים שיש ברשותו של גוטמן לא מאפשר לו למצוא קשר אחורי אולטימטיבי. אין את השחקן שישלים אותו ברמה הזו, ודווקא במשחקים האחרונים עם הצבתו של שרן ייני על תקן "מחסל ההתקפות", נאתכו קיבל את ההזדמנות ליותר חופש.

נאתכו וביטון. אולי זה השילוב האולטימטיבי? (ההתאחדות לכדורגל)
נאתכו וביטון. אולי זה השילוב האולטימטיבי? (ההתאחדות לכדורגל)
 

כעת גוטמן יצטרך לנסות ולמצוא את הנוסחה שתוריד את הלחץ מנאתכו, תשחרר אותו להיות על תקן הברומטר, בונה המשחק.

מבחינת מנהיגות התכונה הזו לא חסרה לו. הוא שימש כבר בגילאים צעירים קפטן בנבחרות הנוער, בקבוצות הנוער והילדים של הפועל ת"א. העניין טמון במשימות וברמת הציפיות לאור מה שהוא מציג ברוסיה. "הציפיות ממנו מונעות ממנו להצליח באותה רמה בנבחרת", קובע ברקוביץ'.

ההבדלים ביכולת ברורים, אך נאתכו צריך לקחת את המושכות בנבחרת כדי להוליך אותה בשנים הקרובות. כדי להידמות עוד יותר למודל להערצה - צ'אבי, עליו לקחת פיקוד ולהשתמש בכישרון הטבעי שלו, ראיית המשחק ויכולת הכיבוש והבישול כדי להנהיג את הכחולים לבנים. בדרך למימוש הפוטנציאלי הגיע הזמן להפוך למנהיג אמיתי.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה