ארבעה משחקים נותרו לנבחרת ישראל בקמפיין הנוכחי שלה, מוקדמות מונדיאל 2014 בברזיל. שניים מתוכם נגד רוסיה ופורטוגל בחוץ, השניים האחרים מול אזרבייג'אן וצפון אירלנד בבית. לא צריך להיות גאון כדורגל כדי לדעת שמול שתי האחרונות חייבים לקחת שש נקודות. כל נקודה שתגיע מעבר לכך תהיה בגדר בונוס.

בשביל לשמור על סיכוי מסוים להעפיל למונדיאל, ישראל תהיה חייבת לנצח הערב (שבת) ב-20:45 את נבחרת אזרבייג'אן, שעשתה לאלי גוטמן ושחקניו חיים קשים בפתיחה של הקמפיין (1:1 בבאקו).

מי שחושב שהכחולים-לבנים יגיעו לטיול ברמת גן טועה. אזרבייג'אן נבחרת חזקה, מסודרת ומאוד ממושמעת, שציפתה להצליח יותר בקמפיין לאחר הנקודה מול ישראל בבאקו. האזרים אמנם איכזבו בהמשך הקמפיין עם שלוש תוצאות תיקו מול הנבחרות שנמצאות איתם באותו הדרג (פעמיים מול לוקסמבורג, פעם אחת מול צפון אירלנד), אך מול הרוסים החזקים החזיקו מעמד במשך 84 דקות עד שספגו שער בפנדל.

אז מה כדאי לדעת על אזרבייג'אן לפני המשחק? היכן החולשות שלה, מי שחקני המפתח ובאיזה שיטה היא משחקת? קצת סדר על היריבה של ישראל רגע לפני שהמשחק מתחיל.

את האזרים מאמן אגדת הכדורגל הגרמנית, ברטי פוגטס בן ה-66, שמאז שאימן את נבחרת גרמניה (1990-1998) הידרדר לנבחרות מעט פחות טובות (את נבחרתו הנוכחית הוא מאמן מאז שנת 2008).

פוגטס (GettyImages)
פוגטס. אגדת כדורגל
 

פוגטס, שהיה כוכב ענק בבורוסיה מנשנגלדבאך ובנבחרת מערב גרמניה, הספיק עוד לאמן את באייר לברקוזן אי שם בעונת 2000/01 לפני שעבד עם נבחרת כוויית, סקוטלנד וניגריה. התואר היחידי בו זכה כמאמן היה ב-1996, אז ניצחה נבחרת גרמניה 1:2 את צ'כ'יה בהארכה משער ניצחון של אוליבר בירהוף שכבש צמד במשחק.

פוגטס משחק עם נבחרתו במערך 4-5-1. בשיטה בה הוא משחק, עם חלוץ בודד, בוחר המאמן בדרך כלל לפתוח עם ראוף אלייב, אחד השחקנים הבולטים באזרבייג'אן. אלייב משחק בפ.צ. באקו המקומית ובקמפיין הנוכחי יש לו שער אחד מול צפון אירלנד (האזרים כבשו שלושה שערים בקמפיין).

החלוץ השני של האזרים מעט יותר מעניין. סוהאן אוזקרה שמו, הוא בן 22 ומשחק בסיבספור הטורקית. העונה עלה כמחליף פעמיים בליגה הטורקית, אך טרם מצא את הרשת. גם בקמפיין הנוכחי הוא עוד לא כבש. במשחק הקודם נגד ישראל אגב, הוא עלה כמחליף.

ראוף אלייב (משמאל) חוגג (ONE)
ראוף אלייב (משמאל) חוגג. החלוץ החביב על פוגטס
 

שחקן בולט נוסף, אולי הטוב ביותר בשורות יריבתנו, הוא רוסלן אבישוב, חברו לקישור של ביברס נאתכו ברובין קאזאן. העובדה שאבישוב משחק בקבוצה כה גדולה כמו קאזאן אמנם מרשימה, אך אין כל כך ממה להתלהב. בעונה שעברה שיחק פעם אחת בלבד ובעונה הנוכחית עדיין לא עשה זאת (היה שבע פעמים בסגל של קורבאן ברדייב).

אזרבייג'אן מציגה לאורך כל הקמפיין משחק קשוח ובלתי מתפשר. היא נלחמת מול כל יריבה ומנסה לשבש את המשחק של יריבתה. מדובר בנבחרת טקטית וניתן לראות את המגע של פוגטס הגרמני שאוהב מאוד לשחק עם שחקנים חזקים ומהירים.

החולשה של פוגטס בהרכב מגיעה מעמדת השוער. מי שעומד בין הקורות הוא קמראן אגייב, שוערה של פ.צ. באקו, שפתח את העונה בצורה מצוינת בליגה המקומית (ספג שער אחד בארבעת המשחקים בהם שיחק מאז פתיחת העונה).

קמראן אגייב מתעופף (ONE)
קמראן אגייב מתעופף. נקודת התורפה של האזרים
 

בשביל לנצל את היתרון, חניכיו של גוטמן צריכים לפתוח את המשחק בלחץ גדול על שער היריבה. בעיטות מרחוק עשויות להוריד לאגייב את הביטחון ואף להביא לטעות שלו שתעזור לנו בהשלמת המשימה. בכלל, האזרים נוהגים להתגונן מול יריבותיהם ועד לשער הראשון קשה מאוד לשחק מולם (ראו מקרה רוסיה).

שער בדקות הראשונות של המשחק יכול לגרום להצגה ברמת גן. מנגד, אם לא נצליח למצוא את הרשת במחצית הראשונה, השחקנים בכחול-לבן יילחצו והאזרים יוכלו לנצח זאת כדי להמשיך ולהתבצר.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה