סלטיק תעמוד לדין משמעתי בגין הנפת דגלי פלסטין במהלך המשחק נגד הפועל באר שבע. אופ"א הודיעה, כצפוי, שפתחה בהליכים נגד אלופת סקוטלנד. הדיון יתקיים ב-22 בספטמבר והקבוצה צפויה לקנס כבד ואולי אף סגירת יציע במשחק ביתי. כזכור, במהלך המשחק ביום רביעי האחרון הונפו מאות דגלי פלסטין ביציעים, כאשר עוד קודם לכן התקיימה מחאה נגד ישראל מחוץ לאצטדיון.
על פי תקנון אופ"א, מדובר במסר פוליטי ופרובוקציה אסורה. "אסור לעשות שימוש במחוות, מילים, חפצים ושאר דברים שמטרתם להעביר מסר לא קשור לאירוע הספורטיבי ובמיוחד מסר פוליטי, אידיאולוגי, דתי, פוגעני או פרובקטיבי". אופ"א רואה בהנפת דגלי פלסטין במשחק נגד קבוצה ישראלית כמחווה פוליטית אסורה ולכן הקבוצה הסקוטית צפויה להיענש.
 |
| דגלי פלסטין ביציע סלטיק. צפויה בפני עונש כבד (רויטרס) |
|
| |
אגב, סלטיק נענשה שמונה פעמים בחמש השנים האחרונות בגין עבירות אוהדים במשחקי הבית שלה וספגה קנסות. לאחר שנודע על ההעמדה לדין, מסרה סלטיק הודעה רשמית: "לא נגיב עד שההליך יושלם". מופע הדגלים של אוהדיה זכה לתגובות מעורבות בסקוטלנד, אך גם ללא מעט תמיכה.
בינתיים, הקשר הישראלי ניר ביטון התייחס לגומלין: "נגיע עם תוצאה טובה. האווירה בבאר שבע תהיה מדהימה. נצטרך להיות חכמים גם בשלושה שערים יתרון. כל העיר מאחורי הפועל ב"ש, אבל זה לא משנה את המחשבות שלנו. זו לא סיטואציה קלה בשבילי להדיח קבוצה ישראלית בדרך לשלב הבתים. נחמד לחגוג מול המשפחה והחברים, אבל לא אסחף בחגיגות מול בני עמי. אני רק רוצה להגיע לשלב הבתים בליגת האלופות. את מי אני צריך לנצח בדרך? זה לא הדבר העיקרי".