בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל דחה פעם נוספת את הדיון בעניינה של צעירי אום אל פאחם, ויתר שמונת הנאשמים בתיק, הלא הם היו"ר פאדי מחאמיד והשחקנים מוחמד ג'בארין, קאסם נגיאר, מוחמד סייד אחמד, כאמל אגבאריה, מוחמד עותמאן, אמיר אבו ניל ואניס מחאמיד. דיון זה נמצא בדחייה מזה כחודש ימים. מעבר לכך, השעייתו של השחקן מוחמד ג'בארין התבטלה לעת עתה עד להכרעה בעניינו.

אתמול (שלישי), הדיין עו"ד ישראל שמעוני כתב בהחלטת ביניים: "יום לפני המועד שנקבע לדיון בכתבי האישום, בהמשך לדחיות של כחודש, מצא לראוי התובע לבקש תיקון כתב האישום. נוכח כך אני מורה כי הנאשמים יגישו תשובתם לבקשה לתיקון כתב האישום לא יאוחר מיום 3.11 בשעה  12:00. הדיון שנקבע למחר יידחה לשבוע הבא. הצדדים ינצלו את הזמן להשלמת הצגת ראיות (ככל שלא נשלמה)".

בעניינו של השחקן מוחמד ג'בארין, כתב הדיין עו"ד ישראל שמעוני בהחלטתו: "השחקן הגיש באמצעות עו"ד בקשה לביטול ההשעיה, תוך שהוא נסמך על מספר טיעונים (השעיית הנאשם בגין סירובו להתייצב לבדיקת פוליגרף). הטענה הראשונה היא כי בית הדין נתן החלטה קודמת במסגרתה לא השית על הנאשם השעיה ולפיכך מחמץ סופיות הדיון מנוע הוא מלשנות החלטתו ולהשית השעיה".

"בכל הכבוד טענה זו שגויה. אכן ביה"ד נתן החלטת ביניים מקורית במסגרתה לא הורה על הנאשם לרצות עונש השעיה אולם לאחר פניה חוזרת של התביעה ושיקול חוזר הושת עונש השעיה עד להכרעה בעניינו של הנאשם, ונתנה לנאשם הזכות לעתור לביטולה כפי שאכן עשה. ההשעיה דנן אינה בגדר ענישה אלא החלטת ביניים".

מוחמד גמוחמד ג'בארין (חגי מיכאלי)

"תוך שימוש בסמכותי ליתן סעדים זמניים המוקנית לי כדיין ראשי במסגרת תקנה 7(ב)(3) לתקנון המשמעת. החלטה בסעדים זמניים אינה בגדר מעשה בית דין ואינה "סוף פסוק". לדברים יש להוסיף את הוראת תקנות הקובעות כי ביה"ד וחבריו פטורים בניהול ההליכים מסדרי הדין. מכאן כי דין הטענות בהקשר זה להידחות".

"הטענה השנייה של הנאשם היא כי לא מיוחסת לו עבירה של מעשה בלתי ספורטיבי ולפיכך לא חלה על עניינו תקנה 19(יא)(7) לתקנון המשמעת. ואכן כבר בהחלטת ביניים מיום 01/10 הפניתי את התובע לכך שלנאשם לא מיוחסת עבירה של מעשה בלתי ספורטיבית. בתשובתו לבקשה דנן מאשר התובע כי אכן כתב האישום אינו מייחס לנאשם עבירה מסוג זה ואף לא טען לחשדות בהקשר זה".

"מאידך טוען התובע המלומד כי ראוי להשעות את הנאשם עד להכרעה בעניינו באשר עסקינן בעבירה אשר לפי תקנון בקרת התקציבים הרשעה בה כרוכה בהרחקה ממושכת ומוסיף הוא נימוק לפיו "הענישה הקבועה בתקנון, ממילא מחייבת את השעייתו בגין הסירוב לבצע בדיקה כאמור".

"כאן חוששני שנפלה שגגה מאת התובע (לכתחילה גם מאת הח"מ): תקנה 21(ו)(11) לתקנון המשמעת קובעת כי "הרשיע בית הדין פרט, בעבירה של סירוב להתייצב לבדיקת פוליגרף ,ומדובר בשחקן, לא יוכל הוא להשתתף במשחקי הקבוצה עד אשר יעבור בדיקת פוליגרף".

"היה ומדובר בבעל תפקיד, ייאסר עליו למלא תפקיד רשמי בקבוצה ו/או להימצא בתחום שדה המשחק בעת קיום משחקי הקבוצה עד שיעבור את בדיקת הפוליגרף (אושר ע"י הנהלת ההתאחדות ביום 20 בדצמבר 2023"".

"הנאשם טרם הורשע באי התייצבות לבדיקת פוליגרף ומכאן כי הפנייה אל הוראת התקנון בהקשר זה בטעות יסודה. אשר להפניה אל תקנון הבקרה הרי באשר השעיה לכשעצמה אינה מהווה ענישה אין בענישה הפוטנציאלית לכשעצמה להצדיק השעיה", סיכם הדיין עו"ד שמעוני.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה