ההתאחדות לכדורגל הודיעה היום (חמישי) כי האצטדיון ברעננה ע"ש אורן קרני ז"ל לא מאושר למשחקי ליגה א' בעקבות תקינות לקויה. בדף הפייסבוק הרשמי של הפועל רעננה, המועדון הודיע כי "בעקבות הערכת מצב מחודשת, ואחרי בדיקת העלויות הנלוות הגבוהות, הבנו שלקבוצה לא תהיה אפשרות להתאים את המגרש הביתי ברחוב ההסתדרות לדרישות ההתאחדות לכדורגל".
עוד הוסיפו: "אי לכך, תחפש הקבוצה מגרש חלופי שבו תיאלץ לארח את משחקיה הביתיים בעונת 2022/23. אין ספק כי ההחלטה הלא פשוטה שנאלצו לקבל קברניטי הקבוצה, היא מכה קשה למועדון, לאוהדי הקבוצה ולעיר רעננה בכלל, אך הנסיבות הביאו לכך שלא נותרה ברירה אחרת".
במועדון מחפשים חלופות באזור, אך יחד עם זאת עוד מקווים כי הודעתם ברשתות החברתיות תעיר את תשומת ליבם של אנשי העירייה, שאולי יסכימו לממן את העבודות שנדרשות כדי להתאים את האצטדיון לרמה הנדרשת בליגה א’, בכדי שהקבוצה שרק ירדה מהליגה הלאומית לליגה א' צפון, תוכל להתאמן ולשחק במגרש הביתי שלה.
אצטדיון "קרני", המכיל כ-2,500 מקומות ישיבה, שימש בעבר כמגרשה הביתי של הפועל רעננה עד עלייתה לליגת העל. כיום הוא משמש כמגרש אימונים עבור הקבוצה וכמגרשה הביתי של מ.כ. בני רעננה, המשחקת בליגה ג'. עם עלייתה של הפועל רעננה לליגה הלאומית בשנת 2000, שופץ והורחב האצטדיון, אלא שהיום הוא די מוזנח, וכאמור, לא ראוי לאירוח משחקים בליגה א’ על פי ההתאחדות.
מאז עונת 2009/10, בה שיחקה רעננה לראשונה בתולדותיה בליגת העל, נאלצה הקבוצה לערוך את משחקיה הביתיים באצטדיונים שונים ברחבי האזור, כמו אצטדיון לויטה שבכפר סבא, באצטדיון בנתניה ובאצטדיון רמת גן.
מההתאחדות לכדורגל נמסר: "ראשית, מצב כר הדשא לא טוב מבחינת ניקוז (התבטלו בעונה האחרונה ארבעה משחקים). שנית, חדרי ההלבשה לא מתאימים לתקנון של ליגה א', וחייבים לעבור שיפוץ או החלפה. שלישית, התקנון מחייב בליגה א' 500 מקומות ישיבה והתמ"ת לא מאשר לקבוצת הכדורגל, הפועל רעננה, את היציע המודולרי בגלל בעיות בטיחות. קיימנו סיור לפני חודש וחצי עם קופר, מנכ"ל המועדון, בשיתוף ראש העיר, חיים ברויד, והעברנו להם את כל מה שצריכים לעשות בכדי להכשיר המתקן".