אחרי חשיפת ONE על השתייכותו של מאמן השוערים של נבחרת ישראל, קלאוס לינדנברגר, למפלגת FPO האוסטרית, מגיעה תגובת ההתאחדות לכדורגל, שהביאה גם תגובה משלה של לינדנברגר.

תגובת ההתאחדות לכדורגל: “בשיחה שנערכה עם קלאוס לינדנברגר הבהיר מאמן השוערים של נבחרת ישראל כי מעולם לא היה חבר במפלגתו של יורג היידר, לא הצטרף לשורותיה, לא שילם דמי חברות או כל דבר אחר. לאחר פרישתו ממשחק ובשל עברו כשוער נבחרת אוסטריה, פנה אליו לפני יותר מ-20 שנה יורג היידר והציע לו להצטרף כחבר למפלגתו. לינדנברגר בחן את הנושא ולאחר כחודשיים הודיע כי אין לו עניין בתחום הפוליטי והוא בוחר להמשיך בעולם הספורט, כל זאת מבלי להיות חבר המפלגה ולו לדקה אחת לדבריו”.

קלאוס לינדנברגר עם השוערים (עמרי שטיין)קלאוס לינדנברגר עם השוערים (עמרי שטיין)

לינדנברגר: “כל ניסיון לרמוז כאילו תמכתי בעבר או הייתי חלק מפעילות בעלת סממנים אנטישמיים הוא בזוי ואין לו כל אחיזה במציאות. אני גאה להיות חלק מנבחרת ישראל ולתרום ככל יכולתי לקידומה ולהצלחתה”.

המנהל הטכני וילי רוטנשטיינר והמאמן אנדי הרצוג חתומים על סעיף כי לא הייתה להם התבטאות בעבר או פעילות פוליטית נגד מדינת ישראל. בשל העובדה כי לינדנברגר לא מועסק כעובד התאחדות, הוא לא הוחתם על סעיף כזה. רוטנשטיינר אמר בשיחות עם אנשי ההתאחדות כי ידע מהעניין, אך לא ראה בכך טעם לפגם כי הוא לא היה חבר מפלגה.

רוטנשטיינר. לא ראה טעם לפגם (רדאד ג'בארה)רוטנשטיינר. לא ראה טעם לפגם (רדאד ג'בארה)

ניתן לראות כי בתגובתה ההתאחדות לכדורגל לא התייחסה לעניין מועמדותו של לינדנברגר לעיריית לינץ. בעוד בהתאחדות לכדורגל ביצעו הרמת מסך על רוטנשטיינר, על לינדנברגר לא נעשה הרמת מסך ונותר לתמוה מדוע רוטנשטיינר לא העלה את הנושא לפני העסקת מאמן השוערים.

כמו כן, לא ברור מדוע לקח ללינדנברגר עצמו חודשיים עד שדחה את הצעתו של היידר לדבריו, אם אכן לא תמך במפלגה על פי טענתו.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה