מלאכתם של צדיקים נעשתה בידי אחרים? כנראה שבמקרה של נבחרת ישראל, אז כן. למרות שתפגוש רק בשבת ב-21:45 את נבחרת פולין במסגרת בית 7 של מוקדמות היורו, החבורה של אנדי הרצוג הבטיחה את העפלתה לשלב הפלייאוף על הכרטיס האחרון להעפיל למפעל היוקרתי. המשחקים יחלו ב-26 במרץ 2020 ויסתיימו חמישה ימים לאחר מכן, וכמה סמלי שכ-20 שנה אחרי אותה תבוסה מפורסמת מול דנמרק ופרשת נערות הליווי, לכחולים-לבנים יחכו המשחקים החשובים ביותר שלהם במילניום הנוכחי.
הסיכויים של נבחרת ישראל להעפיל מבית 7 נמוכים, אך עדיין קיימים - עליה לנצח את פולין בבית ואת צפון מקדוניה בחוץ ולקוות שאוסטריה תיקח רק נקודה אחת ממשחקיה מול צפון מקדוניה בבית ולטביה בחוץ. קשה להאמין שזה יקרה. בגלל הסיכוי הנמוך, הכחולים-לבנים מתרכזים בשלב הפלייאוף.
ארבע נבחרות נוספות יעפילו לאליפות אירופה 2020 משלב הפלייאוף של ליגת האומות, בו יתחרו 16 נבחרות (שלא העפילו לטורניר דרך מוקדמות היורו). ישראל סיימה במקום השני בבית בו שיחקה בליגת האומות (אחרי סקוטלנד ולפני אלבניה) בדרג השלישי, מה שנתן לה את המקום ה-30 הכללי מבין 55 הנבחרות באירופה.
הואיל ו-20 נבחרות יעפילו ישירות ועוד 12 יעלו לפלייאוף מדרגים 1-3 של ליגת האומות (ארבע נוספות יעלו מהדרג הרביעי), נבחרת ישראל יכולה “לרדת” עד למקום ה-32, כלומר – יכולה עדיין לעלות לפלייאוף גם אם שתי נבחרות שמדורגות מתחתיה (במקומות 55-31) יעפילו ישירות ליורו. אם שלוש או יותר כאלה היו מעפילות ליורו, ישראל לא הייתה בפלייאוף.
רק 6 נבחרות שדורגו במקומות 55-31 בליגת האומות יכלו להעפיל ישירות ליורו. מדובר בקוסובו (בית 1), הונגריה (בית 5), רומניה (בית 6), סלובניה וצפון מקדוניה (בית 7) וארמניה (בית 10). לאף אחת מהן לא היה סיכוי גבוה במיוחד להעפיל ליורו ישירות מהמוקדמות, אך שלוש מהן יכלו לעשות זאת אם היו מפתיעות יריבות עדיפות על הנייר. קוסובו יצאה מהמרוץ אחרי שהפסידה לצ’כיה 2:1 ביום חמישי, כאשר ארמניה נכנעה 1:0 ליוון, ופינלנד גברה 0:3 על ליכטנשטיין.
בעקבות ניצחונה של פינלנד, היא עלתה מבית 9, מה שלא הותיר לארמנים סיכוי. המשחק האחרון לו חיכו בישראל היה בין רומניה ושבדיה, ולשמחתם הרבה הסקנדינבים יצאו עם 0:2. השבדים עשו להרצוג את העבודה, ניצחו בבוקרשט והבטיחו לנבחרת שלנו את הכרטיס לפלייאוף המיוחל – שם נדע מי תהיה היריבה בהגרלה ביום שישי בשבוע הבא. היריבות האפשריות נכון לכרגע מאותו דרג הן: סוקטלנד, נורבגיה, סרביה, רומניה, ובולגריה.