מקרה מוזר במערכות ההתאחדות לכדורגל. השוער אליהו בן־דוד, שוערה של מועדון כדורגל שדרות, המשחקת בליגה ב' דרום ב', הועבר בחמישי האחרון בפורטל ההתאחדות למועדון כדורגל ירושלים, המשחקת באותה הליגה, שם היה אמור להשתדרג מבחינה כספית. אלא שלכאורה נפלה "טעות" במערכת ומי שהקליד העברתו לא ידע כי טרם נחתם חוזה בין הצדדים ועל כן שינה במהרה ההקלדה, שזכר לה – אין בשום מקום מלבד צמד תמונות המעידות על כך (שחקן שדרות וירושלים באותה עונת משחקים – 2022/23), כפי שאנחנו מפרסמים כאן ב-ONE.

על פניו, מקרה חמור ושלא ייעשה, הרי תקנון ההתאחדות לכדורגל קובע במפורש (על פי סעיף 12/ה') כי שחקן שעבר מקבוצה מעבירה (במקרה שלנו שדרות) לקבוצה הקולטת (במקרה שלנו ירושלים), יהא רשאי לחזור ולהירשם בקבוצה המעבירה (שדרות), באותה עונת משחקים (כלומר העונה, 2022/23) ובכפוף לאמור להלן: (א) חלפו לפחות 30 יום מהמועד בו בוצעה ההעברה מהקבוצה המעבירה לקבוצה הקולטת. (ב) ההעברה בוצעה באמצעות פורטל הקבוצות. אם אכן בוצע מעבר במערכת – הרי שעל השוער להמתין 30 יום לחזרתו למשחקי שדרות. 

אלעד בן דוד (צילום מסך)אלעד בן דוד (צילום מסך)

אם כן, לא חלפו 30 יום והעברתו קרתה ביום חמישי האחרון, לנוכח אותה "טעות" לכאורה שבוצעה במערכת. נכון, היה שיח בין השוער, אליהו בן־דוד, לבין מועדון כדורגל ירושלים, שמאוד רצתה אותו, אלא שהצדדים טרם הגיעו להבנות של ממש וטרם חתמו על חוזה ולפיכך העסקה נפלה בגלל מה שהתרחש בפורטל ההתאחדות לכדורגל. אגב, במידה ואכן היה עובר השחקן לירושלים, היה צריך לשלם 12,000 שקלים למועדון כדורגל שדרות, זאת בהתאם לחוזהו מול המועדון (העברה לקבוצה אחרת בשלב מוקדם של העונה).

בשישי, יום למחרת, נודע לשוער בן־דוד נודע כי החוזה טרם נחתם וטרם הגיעו הצדדים להבנות (המועדון מול סוכנו), זיהה שבפורטל ההתאחד'ות לכדורגל כרטיס השחקן שלו הועבר למועדון כדורגל ירושלים ובאותו הרגע פנה לגורמים הרלוונטיים על מנת לתקן את מה שבוצע בתום לב וללא ידיעתו. בפועל, נוצר מצב כי במערכת השחקן "עבר" לירושלים, אלא שבפועל בכלל לא הגיע לירושלים, לא התאמן שם ולא ידע מהעברה בפורטל. לטענת המעורבים במקרה, "השחקן לא עבר פיזית" ולכן טעויות לעולם חוזרות.

בשדרות יש מי שפגוע מהמהלך, הרי שנדמה כי היא "ברירה אחרונה" מבחינת השוער ועל כן נשמעים קולות על התרת חוזהו של השחקן, שחזר אליה, לפחות מבחינת פורטל ההתאחדות לכדורגל. בשורה התחתונה, ייתכן וכל מה שהתרחש בימים האחרונים סביב השוער בן־דוד יגרום לכך שפרנסתו תיפגע לכ־30 יום, בהתאם לתקנון ההתאחדות לכדורגל, במידה ויבוצע מעבר נוסף. נכון לכרגע, בן־דוד צפוי לחזור לאימוני קבוצתו של אבי פרץ ולהיות חלק מסגל הקבוצה, כפי שהיה עד כה.

תובע ההתאחדות לכדורגל, עו"ד ניר רשף, ציין בדבריו ל-ONE כי לא הופנתה תשומת ליבו ועל כן לא מכיר בסיפור. לפיכך, לא ברור כרגע האם אחת מהקבוצות או השחקן עצמו יועמדו לדין בעקבות המקרה שנעלם כלא היה מפורטל ההתאחדות לכדורגל. השאלות שצריכות להישאל הן איך ייתכן שהשחקן טוען שכלל לא חתם על העברתו, שכן הפורטל מחייב 2 חתימות של שדרות (המעבירה), 2 חתימות של הקולטת (ירושלים) וחתימתו של השחקן (בן־דוד) – שבסופם – מונפק כרטיס שחקן חדש. האם לכאורה, ניתנת אפשרות לסוכנו של השחקן או לגורם אחר המקורב לו, לחתום בשמו? האם זה תקני? והאם בסופו של דבר, לאחר חזרתו של בן־דוד לשדרות, יצטרך להמתין 30 יום ללא משחק, כפי שמחייב התקנון של ההתאחדות לכדורגל. 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה