טבלת ליגה א' צפון מקבלת תפנית לאחר שבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל החליט לשנות את החלטת בית הדין המשמעתי מיום ה-13/01/2025, בו נקבעו עונשים כבדים לצעירי אום אל פאחם, אז בין היתר הופחתו ממאזן הקבוצה שמונה נקודות. עם החזרת הנקודות, הרי שהיא מטפסת למקום הרביעי בטבלה ולרשותה 30 נקודות לאחר 17 משחקים ב-20 מחזורים.

בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל סיפק את החלטתו לאחר שפרופסור מיגל דויטש, עו"ד אסף הדסי והשופט (בדימוס) ד"ר עדי זרנקין אב"ד, הדגישו, כל אחד בנימוקיו הוא, את עמדתו בנושא. ברוב דעות של עו"ד אסף הדסי וג"ר עדי זרנקין, כנגד דעתו החולקת של פרופסור מיגל דויטש, לקבל את הערעור, ולאשר את הסדר הטיעון, ככתבו וכלשונו.

לפי הפסיקה המלאה של בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, במסגרת עסקת הטיעון שהושגה בין הצדדים, הקבוצה תספוג קנס של 50,000 ש”ח והפסקת פעילות לצמיתות על תנאי למשך שנתיים בכל הרשעה חוזרת של התנהגות בלתי ספורטיבית.

צעירי אום אל פאחם (חגצעירי אום אל פאחם (חג'אג' רחאל)

בפסק הדין נטען כי “נכונותו של התובע להסדר הטיעון המקל בעליל, נוכח החומרה הקיצונית של העבירות נבעה מכך שפאדי מחמיד (ששימש כיו”ר ומנכ”ל הקבוצה) הסכים למסור מידע בעל ערך אשר יאפשר חקירה וטיפול בחשדות הקשים להטיות משחקים בליגות הנמוכות”.

דויטש ציין וטען כי הערעור יידחה: “המערערת הורשעה בבית הדין המשמעתי במסגרת עסקת טיעון בשורה ארוכה של עבירות, מן החמורות האפשריות בשדה הכדורגל: אחריות להטיית תוצאות של 13 משחקים וכן כריתת שישה ‘חוזים כפולים’. מדובר בעבירות המשמיטות את הקרקע תחת יסודות בסיסיים של הגינות וספורטיביות”.

“מרכיב חשוב מהאינטרס הציבורי הוא גם כי המערערת תספוג עונש שיש בו כשלעצמו מידה כלשהי של הרתעה. מדובר במי ששימשה כעבריינית ראשית באירועים מושא האישום. יש לשקול גם מהו המסר שיועבר מהמערכת השיפוטית בהתאחדות לציבור, אם המערערת תספוג עונש כספי בלבד, בפועל”.

צעירי אום אל פאחם מול מכבי אחי נצרת (עמרי שטיין)צעירי אום אל פאחם מול מכבי אחי נצרת (עמרי שטיין)

“הציפייה כי המערערת תינזק אך במעט, מבחינה ספורטיבית (ולא תספוג כלל עונש אשר חל בפועל, למעט קנס כספי), כתוצאה מההתנהלות הנוגדת יסודות בסיסיים של הגינות, היא בלתי מתקבלת על הדעת. גם הפחתת שש נקודות בלבד (בנוסף לענישה המוסכמת) עושה חסד רב עם המערערת, אשר לכשעצמה אינה ראויה כלל לחסד וזאת על מנת לקדם אינטרסים ציבוריים רחבים נוספים”.

הדסי וזרנקין דווקא חשבו אחרת והיו בדעת רוב אל מול דויטש: “עיינתי בחוות דעתו של חברי, פרופסור דויטש, ולצערי דעתי שונה”, ציין בראשית דבר עו"ד הדסי. “הכלל הבסיסי הינו, עם כל הצער שבדבר, כי יש לכבד הסדרים אלו, אלא אם כן מדובר במקרה חריג ובנסיבות קיצוניות. הסביר תובע ההתאחדות, עו"ד ברגמן, את השיקולים שעמדו מאחורי החתימה על ההסדר”.

“כולל האינטרס הציבורי החשוב, ניסיון אמיתי לבער את נגע המעשים הבלתי ספורטיביים הנערכים חדשות לבקרים בעיקר בליגה א' מחוז צפון. בעיני, אינטרס זה חשוב לא פחות, ואולי אף יותר, מאשר ענישתה הספציפית של המערערת. מסכים עם חברי, פרופסור דויטש כי מדובר במעשים חמורים, הרי משעה שהגיעו הצדדים להסדר טיעון ביניהם, מן הראוי לכבדו”.

“לא בלי היסוס, ולאחר לבטים הרבה, החלטתי לצרף דעתי לדעתו של חברי, עו"ד הדסי”, ציין עו"ד זרנקין, בראשית דבריו. “דעתי נשתנתה בעת שעיינתי בחומר החסוי שהוגש לנו על ידי ההתאחדות לכדורגל. מחומר זה למדתי כי אפשר והתועלת שיפיק האינטרס הציבורי מפירות הסדר הטיעון, עולה בחשיבותה על התחושה הקשה המלווה אישור הסדר טיעון מקל במיוחד”. יש לציין כי את צעירי אום אל פאחם ייצג עו"ד טארק זיידאן.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
כמה כישרון: אוריאן גורן מלהטט במדי בארסה
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה