אצטדיון גיאורגיוס קאראיסקאקיס. בלב שכונות ישנות מאוד בפיראוס מופיע לו האצטדיון של אולימפיאקוס. כמה מאות מטרים ממנו, היכל הכדורסל של הקבוצה המקבילה. האזור נראה הכי רחוק מהיוקרה שעולה אל ראש כאשר חושבים על המסורת העשירה של המועדון הזה. האזור נראה עני מאוד, מיושן במיוחד וחלק מהרחובות מזכירים יותר את דרכי הגישה לאצטדיון הי"א באשדוד.
גם האצטדיון עצמו הוא לא בדיוק פאר היצירה. נתחיל קודם כל מהשם. גיאורגיוס קאראיסקאקיס היא גיבור מלחמת העצמאות היוונית, שנפצע בצורה קשה מאוד באזור בו קם האצטדיון. הוא נבנה ב-1895, שופץ מאז פעמיים בשנות השישים ובתחילת המילניום, ובימים אלה על פי העיתונאים היוונים, ישנו משא ומתן בין המועדון לבין הוועד האולימפי היווני, אשר מחזיק בשטח, על הגדלת התכולה.
הבעלים של אולימפיאקוס רוצה להוסיף עוד 5,000 מושבים ולהיכנס לשיפוץ שישפר במעט את התנאים באצטדיון המיושן, אך לא נראה שכל כך זורמים איתו והערכות הן שאם יהיה שיפוץ, זה יקרה לקראת 2026. עד אז, אולימפיאקוס תמשיך לשחק במגרש שמונה רק 32 אלף מקומות.
כ-30 אלף מושבים ממנו ייתפסו על ידי אוהדי אולימפיאקוס למשחק ביום חמישי ב-19:45 בשמינית גמר הקונפרנס ליג, כאשר כ-1,500 צהובים יחכו ביציע האורחים. היום בצהריים בדיוק בוצעה התקנת רשת המגן מעל יציע האורחים שיאכלס את אוהדי מכבי ת"א, ואת גידורי התיל אשר מפרידים בין היציעים היה קשה לפספס.
זה לא שרק אוהדי מכבי ת"א יזכו ביחס עוין, זוהי בדיוק הכניסה שמחכה לאולטראס של אולימפיאקוס בכניסה לשער 7 המיתולוגי. היציע של ארגון האוהדים הקשה של המועדון מעוטר בשלל ציורי גרפיטי ובסביבת האצטדיון אפשר גם למצוא את סמלה של הכוכב האדום בלגרד. בין האולטראסים של המועדונים יש ברית והעובדה הזו גם מעט מלחיצה את ראשי מכבי ת"א לקראת הגומלין בסרביה.
הכתבה היא גם באדיבותו של יונתן פדרבוש שהיה אחראי לצילום ולעריכה. צפייה מהנה: