כמעט עשור וחצי חלף מאז שגיא אסולין כיכב בלה מאסיה ועדיין זוכרים אותו בתקשורת הקטלונית. בעיתון ‘ספורט’ פתחו בפרויקט שהכותרת שלו היא: “החיפוש הבלתי אפשרי אחרי מסי החדש" וגם הישראלי בן ה-32, שכונה פעם "מסי הישראלי", הוזכר.

בכתבה הציגו מספר פרמטרים לשחקנים כדי שיוכלו להיחשב כיורשים של מסי, בתנאי שהיו מפתחים קריירה מצליחה כמובן. הדגשים הם: עדיפות לשליטה ברגל שמאל, שליטה טובה בכדור, נמוך, כובש שערים מלהיבים ובעל יכולת להיכנס מהאגף למרכז.

בכתבה הוזכרו מספר שחקנים שקיבלו כינוי הכולל את השם של מסי לאורך השנים והראשון שבהם הוא אסולין, עליו נכתב בכותרת: “’מסי החדש’ שסיים בקינגס ליג". הכוונה היא לליגת הקטרגל של ג’רארד פיקה, בה התארח בזמנו אסולין.

היו ימים. גיא אסולין בתקופה בברצלונה (רויטרס)היו ימים. גיא אסולין בתקופה בברצלונה (רויטרס)

עוד נכתב עליו: “מאחד שקראו לו ‘מסי הישראלי’ לפרישה בגיל 32 ולשחק בקינגס ליג – זה מה שקרה לאחת ההבטחות הגדולות בלה מאסיה, ששיחק רק פעם אחת בקבוצה הראשונה של בארסה ועבר ב-13 קבוצות. כמו במקרים נוספים, הוא היה עוד קורבן של אלה שרק חיפשו את ‘מסי החדש’. הוא לא יכול היה לעמוד בלחץ של ההשוואות לגדול ביותר ומה שציפו ממנו היה תמיד יותר ממה שהוא יכול היה לתת.

“אסולין הגיע ללה מאסיה כילד, לאט לאט הוא הפך לאחד היהלומים בבארסה – עד כדי כך שלא היססו להשוות אותו למסי. בזמנו תיאגו אלקנטרה אפילו אמר על הקיצוני הישראלי: ‘הוא השחקן המוכשר ביותר שראיתי בלה מאסיה’. השוואות כאלה לא עזרו ושמו את כל הלחץ על אסולין".

בהמשך נכתב: “הוא השתלב בקבוצת המילואים של בארסה תחת הדרכתו של פפ גווארדיולה, ששלח אותו להופעת הבכורה בקבוצה הראשונה בגביע המלך. כשלא הצליח לייצר המשכיות בבארסה, הוא החליט ללכת למנצ’סטר סיטי, אבל מעולם לא הצליח לערוך אצלה בכורה בקבוצה הראשונה והחל להחליף קבוצה כמעט כל עונה. הוא שיחק בברייטון, ראסינג סנטאנדר, הרקולס, גרנאדה ומיורקה לפני שהוריד את הרף והלך להפועל ת"א, סבאדל, קייראט (קזחסטן), פולי יאשי (רומניה) וקרמה (איטליה). קבוצתו האחרונה הייתה אוניפומציה (איטליה), שם תלה את הנעליים ואחרי כמעט שנה שיחק בקינגס ליג".

לא מצא את מקומו. גיא אסולין בסיטי עם קרלוס טבס (רויטרס)לא מצא את מקומו. גיא אסולין בסיטי עם קרלוס טבס (רויטרס)

שחקנים נוספים שהוזכרו בכתבה כמי שלא הצליחו להצדיק את ההשוואות למסי הם: אלן חלילוביץ’ (היום בפורטונה סיטארד ההולנדית), לי סאונג וו (סוון הקוריאנית) ויוסוף דמיר (באזל) ששיחקו אף הם בבארסה, וחאכים מאסטור (אוניון דה טוארגה המרוקאית) שכיכב בגיל צעיר במילאן.

דרמה גדולה בדקה ה-96! בארסה גברה על סלטה
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה