אוהדי ברצלונה בישראל ניצבים בפני דילמה, שהועמקה בתקופה האחרונה. נותנת החסות הראשית של הקבוצה היא 'קטאר איירווייז', חברת התעופה של המדינה העשירה מהמפרץ הפרסי.

כידוע, קטאר מעבירה מאות מיליוני דולרים לארגון החמאס, שנלחם בישראל כדרך קבע ובמיוחד בתקופה האחרונה, מאז התחיל מבצע "צוק איתן". עוד לפני הלוגו של חברת התעופה, ברצלונה הופיעה עם כיתוב של 'קטאר פאונדיישן', קרן שנויה במחלוקת שגם שמה נקשר עם חמאס.

אוהדי ברצלונה בארץ הציפו את הרשתות החברתיות בתקופה האחרונה. מצד אחד הם רוצים להמשיך לאהוד את הקבוצה, מצד שני הם מתקשים לקבל את העובדה שהכסף שהם משלמים על חולצה יילך בסופו של דבר לחמאס.

אחד מאוהדי ברצלונה אמר ל-ONE: "הרוב לא אהבו את עניין קטאר גם קודם, עכשיו זה במרכז העניינים. הרוב אומרים שלא יקנו מרצ'נדייז, סביר להניח שהרבה כן יעשו זאת".

אינייסטה, מסי וניימאר חוגגים (רויטרס)
אינייסטה, מסי וניימאר חוגגים (רויטרס)
 

"יש כאלו שקונים ומורידים את הלוגו בשיטות שונות, אבל על האהדה לקבוצה זה כמובן לא משפיע, אפילו קצת. אולי לערסים הקטנים שלא יודעים לשים דברים בצד".

אחד מהאוהדים היה חד משמעי וכתב לחבריו: "כל עוד ברצלונה קשורה לקטאר ותיתן לה חסות, אני לא אקנה מוצרים הקשורים אליה. הקשר הזה מאוד בעייתי בשבילי". אוהד אחר לא מחזיק באותה דעה: "לי אין שום בעיה, אני יודע לעשות את ההפרדה".

קטאר 2022 (רויטרס)
קטאר 2022. בחירה בעייתית (רויטרס)
 

חוץ מהתמיכה בטרור: בחירה שערורייתית לאירוח מונדיאל
מלבד הקשר הישיר למימון הטרור, קטאר נקשרה בשערורייה ספורטיבית עצומה. תחקירים רבים גילו פרשיות שחיתות בנוגע לבחירתה של קטאר כמארחת של מונדיאל 2022.

תחקיר ב"סאנדיי טיימס" האנגלי חשף מיילים, מכתבים והעברות בנקאיות, המוכיחות כי יו"ר ההתאחדות הקטארית, מוחמד בין חמאם, ביצע תשלומים בסך חמישה מיליון דולר כדי לגרום לבכירים בפיפ"א לתמוך בהצעת מדינתו לאירוח המונדיאל.

ספ בלאטר עם בין חמאם (רויטרס)
ספ בלאטר עם בין חמאם (רויטרס)
 

בין חמאם עצמו הושעה בעבר מכדורגל לכל חייו, לאחר שכבר נתפס מנסה לשחד אנשים בפיפ"א בתקווה לזכות בקולם בבחירות לנשיאות הארגון, אך בהמשך ביטל בית המשפט לבוררות בספורט בשווייץ את עונשו, בטענה כי אין ראיות מספיקות כדי לתמוך בהרשעתו. בהמשך הוא הושעה שנית לכל חייו, אך הדבר ככל הנראה לא מרתיע אותו.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה