שביט אלימלך מונה לא מזמן להיות האחראי על הקשר בין אוהדי הפועל תל אביב למועדון. מדובר בתפקיד חדש וייחודי, שנועד לאחות את הקרע שהלך והתרחב בין הקהל להנהלת המועדון בעידן הבעלים הקודמים.
אלימלך, שחזר לכדורגל בתפקיד שהוא לא בצוות המקצועי, מוצא את התפקיד שלו כחיוני עוד יותר נוכח האבל הגדול שנפל במדינה בכלל ובפרט במשפחת הפועל תל אביב שאיבדה עשרות רבות של אוהדים מנויים למשחקי הקבוצה בכדורגל ובכדורסל. אלימלך, התארח בפרק המיוחד של הפועל תל אביב בערוץ הפודקאסטים של ONE ושיתף את החוויות מהצד של המועדון וגם מהצד שלו.
"כשהתחלתי את התפקיד, משהו חדש בנוף של הכדורגל, אז מן הסתם אתה מתחיל לקשור קשרים ולהכיר את כולם. מעשרות זה נהיה לאלפים, גם במשחקי הכדורסל. בגלל שהייתי שחקן עבר אז מכירים אותנו אוהדים ביציעים, ואז קרה המקרה”, אמר אלימלך.
“לא ידענו בהתחלה כמה זה פגע במשפחת הפועל, אז הגיעו הודעות שאוהד כזה נפל ועוד אוהד שאתה מכיר נרצח. הלוויה הראשונה שנסענו היא הלוויה של ירון שי ז"ל לאחר שאמא שלו ביקשה מאיתנו וגם מהאוהדים להגיע עם חולצות אדומות. הייתי בכמה וכמה לוויות והיו מראות קשים, אי אפשר לעכל את החומרה ואת גודל האסון. בסוף אתה מוצא את עצמך מגיע לחזק בלוויות והמשפחות דווקא נותנות כוח".
גם לכם בתור אנשי המועדון, כמה זה קשה לעבור מלוויה ללוויה?
"זה באמת כבד וקשה, צריך לזה כוחות נפשים. לא יודע מאיפה שאפתי את זה, אולי גם מכוח תפקידי וגם מזה שאני בא ממועדון שכל כך אהבו אותו. להניח זר, לתת חולצה, כדור וללוות את המשפחות זה המעט שאפשר לעשות ויש לנו עוד הרבה מה לעשות. באופן אישי תוך כדי הייתי מנסה לשלב. היו ימים שהייתי הולך ללוויה וישר לאחר מכן לשחק עם ילד העוטף ביחד עם השחקנים, הבאנו ציוד וביגוד בניהולו של המנכ"ל איתי בונה, ארז ואורטל. ואז למחרת עוד לוויה ומחפשים לשחק עם ילדים ומשפחות מפונים מהעוטף, זה מאוד מחזק".
איך אתה רואה את הנכונות והתמיכה של הכדורגל הישראלי?
"שאפו גדול לרוב השחקנים בארץ, אצלנו אין שחקן שלא ביקשנו משהו והם לא ישר נעמדו דום. עשינו את זה מסודר בתוך המועדון, נכון שיש להפועל שחקנים צעירים, אבל עדיין כל שחקן של הפועל שבא ונותן חולצה, הקדשה חיבוק, זה עושה הרבה. שחקנים, קבוצות, בעלים, מנכ"לים מכל הקבוצות נתנו מעצמם".