בין שלל הטיעונים שהוצגו בתביעה שהוגשה לבית הדין לעבודה, ההסתדרות וארגון השחקנים ושחקניות הכדורגל נגד הפועל תל אביב ובקרת התקציבים של ההתאחדות לכדורגל, בשל החל"ת של שחקני המועדון, מוצגת התכתבות מקבוצת השחקנים בוואטסאפ, בה בישר בעצם מאמן הכושר של הקבוצה, עופר דורון, כי "אי שליחת סיכום אימון תגרור קנס", לגבי האימונים הביתיים שנערכו בזמן שהשחקנים הוצאו לחל"ת למעשה. בעצם, בזמן, שבדיעבד, השחקנים אמורים היו להיות בחל"ת, הם היו בשגרת אימונים לכל דבר ואף היו עלולים להיקנס כספית אם לא היו מתאמנים כנדרש ומוכיחים זאת לצוות המקצועי.
"בתקופת הסגר בחגי תשרי הופסקו המשחקים, אך האימונים המשיכו, ואלו בוצעו בהנחיה מרחוק, תוך חיוב השחקנים להצטלם, לשלוח אסמכתאות ולבצע את האימונים הנדרשים לפי תוכנית מפורטת שנשלחה, באופן מלא וסדיר", הוסבר בתביעה לבית הדין לעבודה. "לעתים האימונים נעשו בשיעורי למידה מרחוק בזום, לעתים תוך דרישת דיווח ואסמכתאות”.
"התקשורת בין השחקנים למאמנם הייתה שוטפת, בכל ימי העבודה הרגילים, כאשר מעת לעת תוזכרו השחקנים כי אי ביצוע אימונים – בין כאלו שנקבעו כשיעורים בזום, בין אימונים אישיים שהייתה חובה לשלוח צילומי שעון או סרטונים – תישא סנקציות עונשיות כנובע וכאפשרי מכוחו של תקנון המשמעת המובא לעיל". "הנה כי כן, העובדים ביצעו את עבודתם, לפי כל דרישות מאמניהם, ונערכו לשיבה לפעילות", נכתב לאחר מכן.
אחר כך, תוארה השתלשלות האירועים, במסגרתה טוענים השחקנים כי מכתב החל"ת שלהם חתום אמנם על 26.9, אך לפי צילום מסך שיש ברשותם הועבר רק ב-13.10: "ביום 10.10.2020 הועבר לעובדים שכר בגין חודש ספטמבר. יום א' איננו יום אימונים, וביום ב' למחרת בשעות הערב בלבד התפרסמה כתבה ממנה למדו השחקנים על ההחלטה בדיעבד להוציאם לחל"ת ככל הנראה לפי הודעה שנמסרה על ידי המעסיק לתקשורת!”
"למחרת, בשעות הצהריים קיבלו השחקנים הודעות, בחלקם בוואטסאפ חלקם במייל, לפיו הוצאו לחל"ת בתחולה מיום 25.10.2020 וכי לא יהיו זכאים לשכר או להפקדות סוציאליות בגין תקופה זו שמועד סיומה אינו ידוע. מכתב ההודעה נושא תאריך 26.9.2020, ואולם, כעולה מצילומי המסך מועד העברתו הינו 13.10.2020 בשעות הצהריים”.
"כבר באותו יום פנו המבקשים למשיבה והבהירו לה כי הודעתה איננה מקובלת על השחקנים ועל המבקשים, וכי אין אפשרות להכריז על חל"ת בדיעבד, לא כל שכן כשהעובדים עבדו, כשאין אפשרות לחתום אבטלה בדיעבד, כאשר יש חוזה שקובע אחרת וללא הסכמה. הקריאה לשיח המקובל והדרישה להשיב לעובדים את הפרשי השכר לא נענתה. תגובת המשיבה לנציג המבקשת מס' 1 הייתה בהודעת וואטסאפ בה נכתב כי הדברים נעשו על פי חוות דעת משפטית לנוכח מצב החירום”.
"באותו ערב ממש, 13.10.2020 נודע ממשרד הספורט כי יש אישור לחזרה לאימונים קבוצתיים לשחקנים מקצועניים, כך שכבר למחרת העובדים נפגשו במגרשים! הנה כי כן, ביום 13.10.2020 קיבלו העובדים הודעה על יציאה לחל"ת, ולמחרת היום כבר התייצבו לעבודה במגרשים עצמם”.
"תלושי השכר שהועברו לעובדים ביום 15.9.2020 משקפים הפחתה יחסית בשכר, שאיננה מוסכמת, כאמור. תלוש חודש מאי 2020 לפני הפחתת השכר המוסכמת...תלוש חודש אוגוסט לאחר ההפחתה המוסכמת...ותלוש חודש ספטמבר לאחר הניכוי הפסול כאמור”.
"בנסיבות אלו, גם הפגיעה בשכר חודש אוקטובר צפויה, ועל פניו אין בדעת המשיבה לעמוד במחויבותיה לשחקנים, וזאת למרות כל הנסיבות המפורטות לעיל: קיומה של עבודה, קיומו של חוזה מחייב עם הפחתות שכר ניכרות לנוכח המגיפה, היעדר אפשרות לקבל דמי אבטלה בהודעה בדיעבד וכמובן – היעדר ההסכמה למהלך מפר זה בקיומו של חוזה העסקה לתקופה קצובה".