הפועל תל אביב מכוונת גבוה לקראת העונה הבאה, עם חזרתה לאצטדיון בלומפילד ולאור הסגל שנבנה במתחם חודורוב על ידי ניסו אביטן, כאשר לאחר שכבר החתימה תשעה שחקנים חדשים, היא עוד מתכננת לצרף קשר ישראלי וחלוץ זר. אולם, הפעילות הרחבה של האדומים בחלון ההעברות הנוכחי אינה תואמת את המציאות הכלכלית במועדון, שכן הוא מצוי בגרעון של 7.5 מיליון שקל, כך נודע לראשונה היום ל-ONE.

מה שקובע את הגרעון הן ההתחייבויות השוטפות פחות הנכסים השוטפים ובכך כ-8.3 מיליון שקלים מינוס הנכסים השוטפים (הכספים שחייבים לקבוצה, מ.ר) עומדים על כ-800 אלף שקלים ולמעשה ההפרש הוא הגרעון – כ-7.5 מיליון שקלים – אותו הם סוחבים לקראת העונה הבאה, זאת לפי הדוח הכספי שהוגש לבקרה התקציבית לסיכום העונה שעברה, שנחתם בתחילת החודש.

ניסו אביטן באולפן ONE: אחליף סגנון משחק

כפי שכבר נחשף ב-ONE בהגשת הדוח הקודם, לפי המעבר משטר הון להלוואת בעלים, בעלי הפועל ת"א השקיעו 7.9 מיליון שקל מתחילת הפעילות שלהם בינואר 2017. הגרעון מתחילת הפעילות ועד היום, ההפסד המצטבר למעשה, עומד על כ-12 מיליון שקלים. יש לציין כי האדומים מצויים בבוררות מול קובי רפואה, שדורש את חוזהו לקראת העונה הבאה בסך כמיליון שקל ברוטו ובכך הגרעון עוד עשוי לגדול בהתאם לתוצאות ההליך המשפטי.

בדו"ח הכספי שהגישה הפועל ת"א לבקרה התקציבית בתחילת החודש, עולה כי בכל הנוגע לעונה שעברה הפועל ת"א הכניסה 19.5 מיליון שקלים, שכר השחקנים הסתכם בכ-9.9 מיליון שקלים (הוצהר בעונה שעברה על למעלה מ-13 מיליון שקלים, מ.ר), שכר מאמנים 1.5 מיליון וכ-2 מיליון לשכר העובדים, עלות המשחקים והאימונים הייתה 6.5 מיליון והוצאות הנהלה 5.2 מיליון, הוצאות מימון כ-110 אלף שקל. בסך הכל הפועל ת"א הפסידה 5.7 מיליון שקל בעונה שעברה.

שחקני הפועל תל אביב (שחר גרוס)שחקני הפועל תל אביב (שחר גרוס)

בכל הנוגע למכירת מנויים וכרטיסים, אוהדי הפועל ת"א רכשו מנויים והכניסו לקופת המועדון כמעט את אותו הסכום בליגה הלאומית (4.5 מיליון שקל) ובליגת העל (4.7 מיליון), אולם ניכר גידול משמעותי במכירת הכרטיסים בליגת העל כמובן בשל אירוח של קבוצות אטרקטיביות בליגת העל (7.5 מיליון שקל לעומת 5.1 מיליון שקל).

מהפועל ת"א נמסר ל-ONE בתגובה כי "להפועל תל אביב אין גרעון, מעבר לגרעון שכוסה כולו על ידי הבעלים".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה