מפרקי הפועל תל אביב, עו"ד שאול קוטלר ורו"ח חן ברדיצ'ב, הגישו לבית המשפט המחוזי בת"א תשובה לאלו שהם האשימו בפירוק הפועל ת"א ודרשו לחייב אותם בעשרות מיליוני שקלים.
המפרקים נתנו את התשובות עם האשמות חמורות. זאת לאחר שהמפרקים פנו כבר לבית המשפט בדרישה לאיסור דיספוזיציה בנכסים של מי שהם האשימו בהתרסקות הפועל ת"א בגלל דרישתם שהם יתבעו בעשרות מיליוני שקלים כל אחד מהם לחוד.
המפרקים כותבים בין השאר על איש העסקים מני ויצמן: “ויצמן נתבע בגין כל חובות החברה, הואיל והיה שותף ביודעין לניהול עסק בתרמית. התנהלות ויצמן מאחורי הקלעים, קשורה גם קשר סיבתי ברור והדוק לקריסת החבר. ויצמן היה זה שדאג להבאת בטוחות לבקרה התקציבית ולשחרורן תוך הפרת כתבי הוראות לטובת צדדי ג'. עוד טוענים המפרקים כלפי ויצמן כי הם מצאו נתון נוסף ולטענתם העברת כספים שאמיר כבירי טען שהן "כביכול שלו. המפרקים איתרו לאור זאת מסמכים בקשר להעברה זו אשר מפריכים לחלוטין את טענת כבירי ומעלים נתון חדש שמעמיק את מעורבות ויצמן ומראה רכישת מניות על ידו שהוסתרה בתרמית. המפרקים מבקשים כאמור צו איסור דיספוזיציה על זכויות, כספי ונכסי ויצמן בסך של כ-78 מיליון שקל, וטוענים אף כי ויצמן למרות שאינו מחזיק ישירות בנכסים אלא באמצעות ילדיו "ויצמן לא מאשר ולא מכחיש את זכויותיו בנכסים".
על אמיר כבירי כתבו המפרקים: "כבירי בחר להציג את דו"ח המפרקים בצורה מעוותת כדי להתנער מאחריותו לתוצאה העגומה של היקלעות הקבוצה לחדלות פירעון וניסה לגלגל את האחריות על כל גורם אחר שהיה בסביבת הקבוצה בחמש השנים עובר לקריסתה. כבירי לא יכול להיבנות ממחדלו באי בדיקת מצבה הכספי של החברה או עריכת בדיקת נאותות בעת קבלת זכויות הניהול ונטילת האחריות על חובות החברה על עצמו. הכספים שנזקפו בהנהלת החשבונות של החברה לזכות כבירי בעונת 2015/16 הם כספי הלוואות שנטלה החברה בעצמה ו/או הזרמות של אחרים שאינם כבירי ובראשם מני ויצמן".
עוד טוענים המפרקים: “המספרים מדברים בעד עצמם, כבירי לא השקיע כסף ממקורותיו, וכל ההזרמות שלו לחברה היו הלוואות שנטלה החברה עצמה או כספים שהוא נטל מחברו דניאל קרול חלק ניכר מהן בערבות של מני ויצמן".
על חיים רמון כתבו המפרקים: “רמון בחר למקד בפיזור ההאשמות מופרכות וחסרות כל בסיס כלפי כל מי שניתן לבד ממי שניבט אליו במראה. כלפי הח"מ, כלפי האולטראס, כלפי עמותת האדומים, כלפי כבירי, כולם אשמים ולא הוא. שמי שבחר לקחת התחייבויות בידיעה ולא יוכל לקיים, מי שלקח את ניהול הקבוצה בידיעה כי הדבר דורש השקעות הון עצמי רב ואילו הוא עצמו, אין בכיסו פרוטה. רמון מציג מצג מסולף, מלא בחצאי אמיתיות, תוך התעלמות מעובדות ועדויות”.
רמון: “המפרקים פירקו את הפועל ת"א מתוך תאוות בצע”
חיים רמון בתגובה: "המפרקים ממשיכים בהשמצות שעליהם הם יתנו את הדין. כל מה שהם כותבים מנותק מהאמת, מהמציאות. המפרקים היו אמורים לדעת כאשר פעמיים העברתי את הקבוצה לידי בעלים אחרים שהתחייבו לקחת כל החובות אין לי שום אחריות משפטית ולא ציבורית".
עוד אמר רמון: “הם פירקו את הפועל ת"א, לא בגלל חובות אלא מתוך תאוות בצע ופרסום וחובבנות. הם האחרונים שיכולים להטיל שררה ממי שהציל את הקבוצה מפירוק. הם התעלמו לחלוטין מחלק של האולטראס שממשיכים נגד האחים ניסנוב וגרינברג שאף אמרו על כך. הם פועלים באותם אמצעים אלימים גם נגדם. במקום להתמקד בטענות משפטיות שאין להם נגדי, הם חוזרים עם אשמות שווא. במקום להגיד תודה שהצלתי את הקבוצה מפירוק, הבאתי את הקבוצה להישגים, לאירופה, גייסתי 30 מיליון שקל, כאשר המפרקים בקושי גייסו כ-300 אלף שקל".
בא כוחו של כבירי: “לא ייתכן שימשיך להיות קורבן”
בא כוחו של אמיר כבירי, עו”ד עדי בראונשטיין: “ניסיונותיהם של המפרקים להשיג יתרון דיוני על בסיס הכפשת מרשי נועדו לכישלון מראש. מוטב למפרקים להתעמק במסמכים שסופקו לבית המשפט הנכבד בגין השקעותיו האדירות של כבירי במועדון, ולאו דווקא הסתמכות על עדויות צדדים שלישיים אשר טענו טעות לא טענות על מנת לכפר על מחדליהם ומתוך אינטרס אישי. בטוחני כי בית המשפט הנכבד ימשיך לעשות עבודתו נאמנה כפי שעשה עד כה, ויפסוק בתום ההליך המשפטי כי לא ייתכן שאדם שהזרים למועדון מכיסו עד היום למעלה מ-60 מיליון ש”ח, בין אם מכורח השקעתו ובין אם מכורח ערבויות אישיות שלו, ימשיך להיות קורבן הן של התנהלותו הכושלת של המועדון שנים לפני שנכנס אליו עם רצון אחד – להצילו מקריסה, והן של מסע הציד שמנהלים המפרקים כנגדו תוך התעלמות מהתמונה הכוללת של האירועים שהביאו לפירוק המועדון”.
מני ויצמן סירב להגיב לדברים.