מאור בוזגלו זכה בתביעת הבוררות שלו נגד הפועל תל אביב, כאשר הבורר עורך הדין עמיאל תגר קבע שהפועל תל אביב תצטרך לשלם לו פיצוי על סך כ-1.3 מיליון ש”ח עד 28 באוקטובר. את התביעה של בוזגלו הובילו עורך הדין שי אליאס ורועי אלמדאי, כאשר הבורר תגר קבע בין השאר בפסק הדין: “התנהלות הקבוצה פגעה בו באופן קשה, מדובר בשחקן שהינו אב לארבעה ילדים, שפוטר בחטף בסמוך לאחר פציעה שלא החלים ממנה”. 

באחד מהסעיפים נכתב: “הקבוצה סירבה לשאת בעלות הטיפולים הפיזיותרפים והפגיעה במישור זה הינה בעיקר מורלית ולאו דווקא כספית. השחקן היה אמור להתמודד עם אתגרים מקצועיים בקבוצה עמה התקשר ולא להקדיש את זמנו למאבק משפטי בקבוצה זו. בנוסף, יש לפצות את השחקן בגין הנזק שנגרם לו בגין הלנת הסכומים שהקבוצה חבה לו. לרצון להיפרד מהשחקן הייתה סיבה אחת: ניסיון הקבוצה להקל על עצמה את הנטל הכספי הכרוך בכיבוד ההסכם עם השחקן”.

מאור בוזגלו (נעם מורנו)מאור בוזגלו (נעם מורנו)

שרון ניסנוב, איציק ניסנוב וזאב גרינברג יצטרכו לשלם יחד לשחקן בין השאר פיצוי בגין שכר כולל בסך 363,317 ש”ח ברוטו, בהפחתת 86,762 נטו, תשלומים פנסיונים בסך 10,500 ש”ח, החזר הוצאות רכב ודלקן בסך 48,000 ש”ח ברוטו וכן הוצאות דיור בסך כולל של 96,000 ש”ח נטו. כמו כן, הקבוצה תצטרך לשלם לו שכר בוררות של 10,000 ש”ח. עוד יצטרכו לשלם הוצאות של משפט בסך כולל של כ-100 אלף ש”ח, ועוד 648 אלף ש”ח להחזרים רפואיים, ופיצוי בגין אי תשלום הוצאות רפואיות.

מעורכי הדין שי אליאס ורועי אלמדאי נמסר: “אנו מברכים על פסק הבוררות שקיבל את כל טענות מרשנו וקבע כי הפועל תל אביב הפרה באופן יסודי את הסכם העסקה עם מאור בוזגלו. הפועל תל אביב הרסה למאור בוזגלו את הקריירה גרמה לו נזקים אדירים ובזמן שהוא בחופשת מחלה עקב פציעה שעבר במשחק כדורגל רשמי כשחקן שלה, הפסיקה את תשלומי השכר, לקחו לו את הרכב מנעה מימנו לחזור לאימונים ומשחקים ופגעה בו בצורה הקשה ביותר שלא היה כדוגמת מקרה שכזה, התנהגות ברברית שאין מקומה בכדורגל הישראלי. חשיבות פסק הבורר הוא שעל הבעלים לשאת באופן אישי בתשלומי השכר, החזר הוצאות הרכב שכר הדירה והוצאות משפטיות”.

עו"ד שי אליאס (רדאד געו"ד שי אליאס (רדאד ג'בארה)
עו"ד רועי אלמדאי (מערכת ONE)עו"ד רועי אלמדאי (מערכת ONE)

הבורר תקף את טענת הפועל ת"א, שנאלצה לקצץ בגלל מגפת הקורונה

"הקבוצה סברה שמגפת קורונה תאפשר לה להיפטר מהעלות המכבידה של ההתקשרות עם השחקן, תוך הפניית המשאבים הכספיים להתקשרות עם שחקנים בכירים אחרים, ששלומו להם סכומים נכבדים. תשלום מלוא התמורה החוזית לשחקן לא היה פוגע בזכות הקבוצה לקבלת כספי רשת הביטחון. הדבר רק היה מקטין את האפשרויות העומדות בפניה להתקשרות עם שחקנים חדשים, וכאמור, לא  הוכח על ידי הקבוצה שדבר זה היה גורם לכך שסגל הקבוצה יהיה מתחת לרף המקצועי הנדרש להתמודדות סבירה באתגרי ליגת העל. המדובר בבחירה שלא לקיים את ההתקשרות עם השחקן, ולא אילוץ בלתי ניתן לפתרון לקיים התחייבויות אלה. לפיכך, טענת הקבוצה בדבר ביטול הסכם העסקה מחמת סיכול נדחית", נכתב בפסק הדין.

עוד כתב הבורר עו"ד עמיאל תגר בהקשר לכך: "הקבוצה העדיפה להעמיד סגל שרמתו המקצועית גבוהה יותר על פני מילוי התחייבויותיה לשחקן, ולפיכך איננה פטורה ממחויבויות אלה. כמי שמעיד זאב גרינברג, לקראת עונת 2020/21 קבעה הקבוצה "תג מחיר" לשחקן עלות של 25 אלף שקל לחודש. לגישתה, העלות החודשית הכוללת בסך של כ-85 אלף שקל לחודש הייתה גבוהה מידי "לשחקן בסדר גודל של מאור", ולכן העדיפה הקבוצה לנסות להשתחרר מהשחקן ולהשתמש בסכום האמור לשם התקשרות עם שחקנים אחרים, אשר על פי הבנת הגורמים המקצועיים בה "יתנו תמורה טובה יותר לכסף". הקבוצה לא הציגה תחשיב לפיו אי הפחתה של 60% משכר השחקן תמנע ממנה להעמיד סגל סביר מבחינה מקצועית או שתגרום בהכרח לאי עמידה בתנאים לקבלת כספי רשת הביטחון" .

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה