המנהל המקצועי של הפועל תל אביב, עומר בוקסנבוים, ככל הנראה החליט שחסר לו משהו שונה בקישור. הוא כנראה רצה עוצמות פיזיות, ולכן ההחתמה הראשונה בחלון העברות של האדומים הייתה של גודפריד רומראטו, קשרה האחורי של ווילם II בעונה החולפת ומי שעשוי להוסיף מימד שקצת היה חסר למועדון התל אביבי בשנים האחרונות.

בדו”ח הסקאוטינג שלפניכם, יתואר ההולנדי הצעיר שיחגוג באוגוסט יום הולדת 23 כשחקן שמתמקד בעיקר בעמדות הקישור המרכזי, אך עדיין מדובר בשחקן צעיר שאת זהותו המקצועית נוכל לגלות עוד יותר בישראל והליגה המקומית עשויה להוציא ממנו יותר מהחותם שהספיק להשאיר בליגה ההולנדית. 

בכל מקרה, הליגה שממנה רומראטו הגיע מקדשת משחק לחץ ויוזמה התקפית, אולי דברים שהאוהדים במתחם וולפסון ציפו לקבל יותר מקבוצתם, ולכן ההחתמה באמת שונה בהיסטוריית מסעות הרכש של הפועל תל אביב.

גודפריד רומראטו (הטוויטר של וילם II)גודפריד רומראטו (הטוויטר של וילם II)

גודפריד רומראטו

גיל: 22.
עמדה: קשר אחורי (6).
עמדת משנה: קשר מרכזי (8), מגן ימני (2).
רגל חזקה: ימין (שימוש טוב ברגל שמאל החלשה).
גובה: 178 ס"מ.
משקל: 74 ק"ג.

היסטוריית פציעות:
עונת 2020/21 – בידוד – פספס משחק אחד (15 ימי היעדרות)
עונת 2020/21 – פציעה לא ידועה – פספס שני משחקים (17 ימי היעדרות)
עונת 2021/22 – פציעה לא ידועה – פספס שני משחקים (17 ימי היעדרות)
עונת 2021/22 – פציעה לא ידועה – פספס שני משחקים (14 ימי היעדרות)

רזומה בשלוש שנים האחרונות:
ווילם (2021/22) – 729 דקות (22 הופעות, שש בהרכב, שער אחד)
טוונטה אנסחדה (2020/21) - 2,262 דקות (25 הופעות, 30 בהרכב)
טוונטה אנסחדה (2019/20) - 1,545 דקות (20 הופעות, 15 בהרכב).

קשר אחורי שיכול לשחק גם כקשר מרכזי, בעל נטייה הגנתית בשל יכולותיו הפיזיות והאתלטיות – בנוי היטב וחזק, מנתר גבוה ובעל רגליים ארוכות שעוזרות לו לתקל וללחוץ את היריב באופן אישי ומשנה קצב מצוין במעבר הגנתי. בנוסף, יודע להתמקם בלחץ קבוצתי גבוה וסוגר נתיבי מסירה לשטח שבין הבלמים.

גודפריד רומראטו (האתר הרשמי של וילם)גודפריד רומראטו (האתר הרשמי של וילם)

איכויות כשהכדור אצלו או אצל קבוצתו

ראשית כל, רומראטו הינו קשר שאוהב “להרגיש” את הכדור. כלומר, בזמן שקבוצתו מחזיקה בו בין הבלמים, ההולנדי אוהב לרדת מדרגה כדי לקבל את הכדור ולעזור להזיז אותו אל האגפים, כשבזמן הזה הבלמים יכולים להישאר יותר “רחבים” ובעצם נוצרת תבנית התקפה של שלושה בלמים וכך המגנים מטפסים באגף. הוא אוהב לקבל את הכדור לרגל, אך לעיתים נוטה להסתכן כשמכדרר עם מקדמות גדולות בעודו אחרון בקישור. עם זאת, לפני קבלת הכדור הוא מוודא ביסודיות שאין מאחוריו שחקן בגבו על ידי סריקות ואף משתמש נהדר בגופו וכתפיו הרחבות כדי לשמור על הכדור ולהשתחרר מלחץ בכדרור.

בשטחים יותר מתקדמים במגרש, הוא עלול להתפזר ולהתקשות בכל הנוגע לכדרור בשטחים צפופים. הוא בעל שימוש סביר ואף יותר ברגלו השמאלית החלשה, שכן משתמש בה מדי פעם לצורך קבלת הכדור ועצירתו, פעולות הכדרור והמסירה. בכל הנוגע למשחק העומק, רומראטו לא מכניס מספיק כדורים בין הקווים כשהוא משחק בעמדת ה-6, והמסירות שלו די “בטוחות” – לשחקן אין נתון ברור או בולט בכל הנוגע למסירות מפתח. כשהוא משחק בעמדת ה-8 הוא לא נע בקלילות ובזריזות בשטחים הקרובים לקישור ההגנתי של היריבה. בהגדרה ההתקפית, הקשר החדש של הפועל תל אביב מעדיף את המשחק “עם/על הכדור” מאשר את המשחק “ללא הכדור”, שיותר קשור בתנועה לעומק או קידום המשחק ללא הכדור. 

עם זאת, רומראטו בנוי היטב ואף מחזיק באיכויות אתלטיות, כך שבזמן שקבוצתו מחזיקה בכדור והוא ממוקם יחסית נמוך כדי לעזור לקבוצה להתפרס. בנוסף, יש ביכולתו להגיב מהר לאיבודים ו”לזנק” אל היריב כדי לעצור את ההתקפה בשל היציאה הטובה מהמקום והצעד הראשון, כך שמדובר בקשר אחורי אינטנסיבי שמגיב היטב ב”רסט דיפנס” (הדרך שבה הקבוצה מתגוננת כשהכדור אצלה). אם בעונה החולפת רומארטו מצא שישה מאבקים בממוצע להתמודדות, אז הוא הצליח לנצח יותר מחצי מהם פר משחק – 3.7 ניצחונות. 

גודפריד רומראטו באימון הפתיחה של הפועל תל אביב (שחר גרוס)גודפריד רומראטו באימון הפתיחה של הפועל תל אביב (שחר גרוס)

איכויות כשהכדור אצל היריבה

גודפריד הוא קשר אחורי עם חומר גלם של איכויות שמתאר הרבה יותר משחק “נגד הכדור”. אם צריך לתת לו הגדרה, הרי שאפשר להניח שמדובר בקשר שמצטיין ב”סוויץ’ הגנה”, כלומר מעבר הגנתי. אחד היתרונות הגדולים ביותר שלו היא היכולת לשנות ולהגביר קצב תוך כדי ריצה, כך שהוא מצליח לכסות שטחים גדולים ולהגיע אליהם בתזמון יחסית טוב. לצורך העניין, רומראטו מתקל בממוצע 2.4 פעמים למשחק ומתוכם שניים מוצלחים, אחוז יחסית מרשים. בנוסף, השחקן משתלט על 3.5 כדורים במשחק, כלומר, ראשון להגיע לכדורים ללא כתובת. דבר נוסף שההולנדי מצטיין בו הוא סגירת נתיב המסירה אל השטח שמלפני הבלמים ומכוון אל חלוצי היריבה, כך שניתן להניח שהנתון האחרון מכיל בתוכו את השגת הכדורים בדרך הזו.

הדבר האופטימי ביותר שהפועל תל אביב יכולה להתעודד ממנו, הוא שרומראטו הוא כלי נהדר למשחק לחץ, אם בשאיפותיה להפוך לקבוצה כזאת. הקשר הצעיר יודע להידבק אל היריב עם לחץ אישי קרוב במיוחד בשילוב עבודת רגליים טובה, כך שתוך כדי הוא מצמצם ליריב את שטח המחיה ואופציות מסירה. בנוסף, רומראטו רגיל לשחק כקשר אחורי ב”דאבל פיבוט” (שני קשרים באותו הקו – אחורי ומרכזי, 6 ו-8) ובצורה כזאת של הקישור הוא מורגל ללחוץ גבוה מהתקופה בטוונטה ובווילם, כך שנתוני ההשתלטות על כדורים בנויים גם ממיקום טוב בלחץ קבוצתי. במקרה שלו, 0.86 מתוכם מתבצעים בחצי היריבה בממוצע למשחק, וזאת לאחר שמדובר בדרך כלל בשחקן האחרון בקישור.

מעבר לכך, גודפרי רשם 60 אחוזי הצלחה במאבקי הגנה בנתון רחב יותר, עם 85 אחוז ניצחון בתיקולים. עוד אספקט שבו רומראטו שימושי הוא משחק הגובה – אף על פי שהקשר מתנשא לגובה של 178 ס”מ בלבד, מדובר בשחקן שמנתר טוב ומצליח להתרומם לגבהים יחסית מרשימים. הדבר בא לידי ביטוי בכדורי חוץ ארוכים שחלק מהיריבות בליגה היו מוציאות, ושם גודפרי נדבק אל הבלמים כדי לעזור והיה די דומיננטי בגובה (1.27 מאבקי גובה בממוצע למשחק, מנצח 0.77 מהם – לא נתון שאפשר לשקף דרך שחקני קישור, שם יש פחות מאבקי אוויר).

קובי רפואה. מקבל קשר אחורי אינטנסיבי (שחר גרוס)קובי רפואה. מקבל קשר אחורי אינטנסיבי (שחר גרוס)

אישיות

למרות שרומראטו שחקן שמצטיין במשחק “נגד הכדור”, כשהכדור אצל היריבה, נדמה כי יכולותיו הפיזיות לא בהכרח מחייבות שמדובר באישיות אגרסיבית או שחקן נושך באופיו. הוא מסוגל להניח ליריב במידה ויאחר למאבק, כלומר לא ינסה לעצור את המתפרצת או את המעבר בכל מחיר ועל כן ניתן להתבונן קצת בהיסטוריית הכרטיסים הצהובים שלו. בעונה החולפת, לא ספג אף כרטיס צהוב, ובעונת השיא של השחקן, 2020/21, ספג רק שלושה כאלו ב-2,262 דקות שצבר ב-31 הופעות.

לאורך כל קריירת הבוגרים, לא ספג אף כרטיס אדום. המסקנה ההגיונית – לא מדובר בשחקן ברוטאלי, אגרסיבי או לוחם בלתי מתפשר, אלא בקשר אחורי שדי שואף להיות מדויק במאבקים שלו. עם זאת, יש לציין שמדובר בשחקן די שקט ורגוע כלפי חוץ, שאוהב לכוון בתנועות ידיים שקטות ולתקשר בצורה בסיסית עם חבריו לקבוצה, אך לא בשחקן שמשדר על המגרש מנהיגות או כריזמה גדולה.

עומר בוקסנבוים. ככל הנראה חיפש משהו שונה לקישור האדום (נעם מורנו)עומר בוקסנבוים. ככל הנראה חיפש משהו שונה לקישור האדום (נעם מורנו)

מידת התאמה

לא ברור כרגע האם הפועל תל אביב מכוונת לשנות את סגנון המשחק שלה. אם היא מתכננת להפוך לקבוצה לוחצת ולהרים בכמה מטרים את קו ההגנה שלה בניסיון להחזיק בכדור בכמות גבוהה יותר של משחק, אז רומארטו יכול להפוך לשחקן שנותן לה “גב” מאחור דווקא במשחק “נגד הכדור”, כלומר בכל הקשור בלחץ אחרי איבוד כדור, השתלטות על כדור שני, חיזוק ה”רסט דיפנס”. במקביל, אין טעם שהאדומים יצפו מהקשר ההולנדי הצעיר לרגעי קסם מבחינה התקפית, או לתרום עבורם יצירתיות שעוד לא הייתה להם, שכן לא מדובר בשחקן מתוחכם עם הכדור או במוסר משובח.

הדו"ח נכתב לאחר צפייה ממושכת בשחקן.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה