כחודש וחצי לאחר שפוטר מהפועל תל אביב ולאחר שסגר כשנה וחצי כמאמן הקבוצה, קובי רפואה פתח היום (שלישי) בהליך משפטי מול המועדון במטרה לקבל את מלוא שכרו על חשבון העונה הבאה, כאשר יצאה לדרך הבוררות בין הצדדים בבית גיבור ספורט ברמת גן, במשרדו של הבורר שמונה מטעם המוסד לבוררות של ההתאחדות לכדורגל, עורך הדין תגר עמיאל.
הבוררות שהחלה עם הדיון המקדמי והבסיסי נערכה במעמד הבעלים שרון ניסנוב ונציגי המועדון החשב רו”ח לירן מוכתר והיועץ המשפטי עו"ד משה בן דת. את רפואה מייצגים עו"ד רועי רוזן ועו”ד יובל שדמי. בעלי המועדון האחרים עשויים להצטרף לבוררות החל משלב ההוכחות.
בדיון עצמו, שבו נקבעו דיוני ההוכחות לחודש אוגוסט כשיתקיימו חקירות ויובאו עדים משני הצדדים, רפואה עצמו מיעט לדבר אולם ניסנוב טען בפני הבורר עו"ד עמיאל כי המאמן "הפעיל טרור תקשורתי נגד המועדון". כשנשאל מדוע המתין עם סיום עבודתו עד לסיום העונה, על אף שלכאורה אותו "טרור" היה חלק משגרת היום-יום במתחם חודורוב, ענה ניסנוב כי עברו ארבעה חודשים בהם הקבוצה הייתה במצב קשה בתחתית והבעלים לא רצו לזעזע את המערכת. מעבר לכך, הדיון ארך כחצי שעה וכלל בעיקר עניינים פורמליים לגבי המשך הליך הבוררות.
כזכור, עם תום העונה החולפת בליגת העל, רפואה התייצב כביכול לפגישת עבודה עם אחד מבעלי הפועל ת"א, שרון ניסנוב, אלא שהתבקש לחתום על סעיף בחוזהו שיאפשר לאדומים לפטרו תמורת חודש פיצויים ומשסירב, פוטר למעשה, אולם האדומים טוענים כי הוא זה שהפר חוזה בשל לא מעט מקרים ולכן הוא לא זכאי לשכרו בעונה הבאה. מאז, הפועל ת"א שלחה למאמן מכתב פיטורין, מה שאיפשר את מינויו הרשמי של ניסו אביטן למאמן הקבוצה.
במקביל, רפואה תכנן לתבוע את המשך חוזהו בעונה הבאה המוערך בכ-700 אלף שקל ברוטו, שכן הוא הוארך אוטומטית עם הישארות הקבוצה בליגת העל, כאשר למועדון אין כל סעיף שמאפשר לשחררו תמורת פיצוי של כמה משכורות.
רפואה הגיע להפועל ת”א באוקטובר 2017 כשהייתה בליגה הלאומית במקומו של מוטי איוניר שפוטר. הוא החזיר את הקבוצה בתום אותה העונה לליגת העל, אולם לאחר עשרה מחזורים בלבד בליגה הבכירה פוטר מתפקידו. בינואר 2019 חזר לקבוצה ומונה בשנית במקום אופיר חיים והצליח להשאיר את הקבוצה בליגה הבכירה.