האלימות המשטרתית במשחק בין הפועל כפר סבא להפועל תל אביב לא יורד מהכותרת, כאשר הבוקר (ראשון) שיגרה הנהלת הפועל ת”א מכתב בנושא לשר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, ולמפכ"ל המשטרה, רוני אלשיך.
תוכן המכתב: “הריני להביא לידיעתך כי ביום חמישי, (2.11.17) במשחק הכדורגל בין הפועל ת”א להפועל כפ”ס, אשר נערך באצטדיון לויטה, היינו עדים לאירועי אלימות מכוערים בהם היו מעורבים עשרות שוטרים, אשר השרו אווירה אלימה למן הרגע בו חנו אוהדינו את רכביהם במתחם החנייה, דרך בדיקות גופניות פולשניות ועד לאירוע האלימות המדובר אשר התרחש תוך כדי המשחק.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
רפואה: "הפועל לא תעלה בזכות השם"
בסרטונים הרבים אשר פורסמו בכלי התקשורת ניתן לראות בבירור כי נעשה כאן שימוש באלימות קשה ולא בכוח סביר, כאשר אוהדים נגררים על רצפת האצטדיון וסופגים בעיטות ומהלומות תוך כדי פעולות המעצר לכאורה. נראה בבירור כי המשטרה מפעילה אלימות קשה נגד אוהדינו, בהם ילדים, נשים ומבוגרים – מבלי לבחול באמצעים. יש לציין כי מתחילת המשחק ועד לסופו הייתה תחושת מלחמה, החל מה היחס המבזה בכניסה למתחם האצטדיון, אוהלי הבידוק המשפילים ובהמשך גם האירועים הקשים שציינו.
אין זו הפעם הראשונה בה נכנסים כמויות בלתי סבירות של שוטרים אל תוך יציע האוהדים של הפועל ת”א. אין זו הפעם הראשונה בה אוהדינו נתקלים בגישה קשוחה, בלתי אנושית ואף פלילית, של שוטרי משטרת ישראל אשר יש להזכיר, שהם אלה האמונים על החוק והסדר במדינה ולא אלה שאמורים להפר אותו.

מירי רגב, השר לביטחון פנים גלעד ארדן, מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשיך (אלי סבתי)
האינטרס של כולנו הוא שחוויית הצפייה במשחקי כדורגל תהיה נעימה, רגועה ומשפחתית – ללא אלימות. עם זאת, נראה כי משטרת ישראל "סימנה" את אוהדינו ורואה בהם סוג של אויב. לפני שיקרה אסון שכולנו נצטער עליו, אנו מתריאים בפניך ומבקשים את התייחסותך וטיפולך במקרים הנ"ל, אשר הפכו דרך קבע במשחקי הקבוצה”.