ירדן שועה כבר ירוק, זו עובדה. החתימה המפתיעה שלו במכבי חיפה נחשבת לאחת הבחירות המוצלחות של המועדון עוד לפני ששיחק אפילו דקה אחת בקבוצה. קל לראות כי החלוץ בן ה-19 הוא מלך השערים של ליגת העל העונה, אולם לרגל החתימה החלטנו ב-ONE לבדוק קצת מעבר. באמצעות חברת אינסטט ספורט (InStat Sport), חקרנו את נתוני העומק של שועה, במטרה לענות על השאלה, עד כמה מדובר בהחתמה משמעותית.

1. נתחיל מהנתונים היבשים ביותר. לשועה יש 9 שערים ו-3 בישולים העונה, כלומר מעורבות ישירה ב-12 שערים, 0.8 בממוצע לכל 90 דקות שהם 44 אחוזים משערי הקבוצה. פרט למלכות השערים הוא גם מוליך בשילוב השערים והבישולים, לפני נס זמיר (11) , ואלירן עטר ו-ואלון אחמדי (10).

שועה: "שמח לחתום במועדון כזה גדול"

2. אחוזי הצלחה מול השער הם דבר חשוב מאוד לחלוץ ואצל ירדן שועה, זהו אחד היתרונות הבולטים. יש לו 34 איומים לשער, מתוכם 17 הלכו למסגרת, כשתשע גם נכנסו לרשת. כלומר, יותר מחצי מהבעיטות שלו הולכות פנימה (53 אחוז) ובסך הכל אחד מכל 3.8 איומים שלו נכבשים.

עד כה מדובר בנתונים יוצאי דופן? ובכן, אמנם לבן שהר יש אחוזי הצלחה טובים יותר (7 שערים ב-12 איומים למסגרת ו-26 איומים בסך הכל), אולם חלוצים כמו דיא סבע, לוסיו, גיא מלמד, מאוויס צ’יבוטה ואחרים נותרים הרחק מאחור ונזקקים למספר רב יותר של מצבים כדי לכבוש.

3. ערך מוסף משמעותי מאוד של שועה הוא העובדה כי בנוסף לביצועיו מול השער, הוא גם יודע למסור. לשני שחקנים בלבד בליגת העל יש יותר מסירות מפתח ממנו – דור מיכה ומאור מליקסון (60 מסירות לכל אחד). לשועה, חלוץ למי ששכח, יש 47 מסירות כאלו, כאשר 26 מתוכן מגיעות ליעד (55 אחוזי הצלחה). כשממירים זאת לממוצע לכל 90 דקות שלו על המגרש – מדובר ב-2.9 מסירות מפתח למשחק, מתוכן 1.6 מוצלחות. יותר מהרבה פליימקרים שזהו לכאורה תפקידם העיקרי. שלושת הבישולים שלו, אם כך, מעידים על עובדה זו היטב.

ירדן שועה וקרלוס קוויאר חוגגים (שחר גרוס)ירדן שועה וקרלוס קוויאר חוגגים (שחר גרוס)

4. אלא שלא הכל ורוד בגזרה זו. אחוזי השלמת המסירות ה”רגילות” של שועה דווקא נמוכים למדי לשחקן בעמדתו. 67 אחוזים יש לו בסך הכל (17 מסירות מדויקות מ-25 ניסיונות בממוצע ל-90 דקות), וזהו אולי נתון שעליו לשפר, שכן בו הוא מדורג בתחתית של דירוג החלוצים. אמנם הדבר מעיד על ה”סיכון” שהוא לוקח במסירותיו ומאפיין יחסית קבוצה שאוהבת לשחק על מתפרצות, אך עדיין נקודה לשיפור.

5. שועה נמצא בטופ של הליגה בלא מעט מדדים – מאבקים אוויריים (10 בליגה עם 27 מוצלחים מ-97 ניסיונות), מאבקים על הקרקע (5 בליגה עם 86 מוצלחים מ-253 ניסיונות), ודריבלים (18 בליגה, 32 מוצלחים מ-65 ניסיונות) הם הבולטים שבהם. אלא שבמדד המשולב (המכונה פשוט Challenges) המאגד את כל הנ”ל בתוספת מאבקים על כדור נייטרלי, תיקולים ואיבודים מתיקול יריב, שועה מוליך את הליגה. 350 כאלו יש לו העונה (22 בממוצע ל-90 דקות), לפני עדן שמיר (322) פרדי פלומיין (320), עידן ורד (317) וגיא מלמד (311).

עופרי ארד מול ירדן שועה (עמית מצפה)עופרי ארד מול ירדן שועה (עמית מצפה)

6. יש נתון נוסף בו שועה מוליך את הליגה, אך זהו נתון בו דווקא ממש לא היה רוצה להוליך – איבודי כדור. לחלוץ הירוק החדש יש לא פחות מ-261 איבודים העונה, שהם 16 בממוצע ל-90 דקות. מדובר במספר גבוה במיוחד, ובפער גדול מהשאר, כשמוחמד גדיר שני (195 איבודים), ולוסיו ועידן ורד חולקים את המקום השלישי (188 לכל אחד). אם הזכרנו אלמנטים במשחק שלו שעדיין טעונים שיפור, ללא ספק זהו אחד מהם.

7. גם הנתון האחרון לא גורע מהשורה התחתונה – משקלול כל הנתונים ההתקפיים וההגנתיים (מדד האיכות), שועה מדורג במקום הראשון בליגה מבין החלוצים. האם יצליח לשמר את המספרים הללו גם בקבוצה החדשה? ימים יגידו, אולם בינתיים נראה כי גם המספרים מעידים כי עסקת המיליונים של יעקב שחר היא עסקת השנה בכדורגל הישראלי.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה