במהלך הקיץ נפוצו בסרביה הדיווחים כי ונציה הציעה לפרטיזן בלגרד 1.5 מיליון אירו תמורת קסנדר סברינה. סגנית האלופה סירבה למכור את הקיצוני ההולנדי לאיטלקים, אך כעת היא צפויה להעביר אותו תמורת סכום זהה למכבי חיפה.
השינוי בגישה נובע בעיקר מפיאסקו במפעלים האירופיים, שם רשמה פרטיזן מפלה היסטורית. היא החלה את הקמפיין במוקדמות ליגת האלופות, הפסידה לדינמו קייב, הודחה למוקדמות הליגה האירופית, הפסידה ללוגאנו, נשרה למוקדמות הקונפרנס ליג והפסידה גם שם לגנט ולא תהיה בשלב הבתים בשום מסגרת.
היו ציפיות כי סברינה יתרום לפרטיזן באירופה ולכן העדיף המועדון לשמור אותו בקיץ, אך התקוות התנפצו. יכולתו של ההולנדי הייתה ירודה, למעט הופעה טובה יחסית במשחק החוץ מול לוגאנו, והדבר רק חיזק את התחושה הכללית לגביו.
העיתונאים סבורים אמנם כי יש לו פוטנציאל מסוים, אך הוא לא ממצה אותו. אופיו לא מאפשר לו להפגין יציבות, כי הוא לא רגיל להילחם ומוותר בקלות כאשר הדברים לא מסתדרים.
עיתונאי סרבי מספר: "יש לסברינה בסיס טוב של שחקן אגף. הוא מהיר, זריז, מכדרר טוב באחד על אחד, יודע לחתוך מימין למרכז כדי להשתמש ברגלו השמאלית החזקה. אלא שהוא לא ממושמע. הוא שוכח לעשות הגנה, לא עובד בלי הכדור, והגישה הכללית שלו בעייתית. יש לו שפת גוף קרה, כאילו לא אכפת לו. אין אמוציות בכלל, גם כאשר הקבוצה מפסידה. הוא משדר אדישות, ואוהדים לא אוהבים את זה".
עיתונאי נוסף, אלכסנדר יוקסיץ', קובע: ״סברנה הוא שחקן לא אחראי. הוא לא עוזר בהגנה, ואפילו לא מתיימר לעשות את זה. הוא גם לא שחקן קבוצתי במיוחד בהתקפה. כאשר הכדור אצלו, הוא מחפש בעיקר את הפריצה והבעיטה, ולא את המסירה. כאשר הכדור לא אצלו, הוא מתנתק מהמשחק. במבחן התוצאה, גם הסטטיסטיקה שלו לא טובה.
״כאשר קיצוני טוב משחק בקבוצת צמרת כמו פרטיזן בליגה הסרבית, הוא אמור לספק מספרים דו ספרתיים גם בשערים וגם בבישולים. סברינה היה רחוק מזה, עם שמונה שערים ורק בישול אחד בליגה בכל העונה שעברה. לפעמים היו לו משחקים טובים, אך הוא אף פעם לא הצליח לייצר המשכיות. הוא שחקן חסר יציבות״.
התקופה הטובה יותר של סברינה בבלגרד הייתה בתחילת העונה שעברה, מיד אחרי שהגיע לקבוצה. המאמן איגור דוליאי עמד מאחורי ההחתמה, והעובדה כי הוא היה שחקן חופשי בתום חוזהו בדן האח סייעה לו מאוד. "המועדון יעשה עליו קופה כאשר הוא יימכר", הבטיח דוליאי, ובאוגוסט שעבר היללו את סברינה בתקשורת הסרבית אחרי שהוא כבש את שער הניצחון הדרמטי על רדניצ'קי ניש. אלא שעם הזמן אפילו דוליאי איבד את הסבלנות כלפיו.
ההולנדי לא הצליח לתפוס מקום קבוע בהרכב, ובדרבי הגדול מול הכוכב האדום בדצמבר הוא נותר על הספסל, ושותף רק ב-20 הדקות האחרונות. הוא החליף את ביברס נאתכו כאשר התוצאה הייתה 0:2 לזכות פרטיזן, וכצפוי לא תרם לניסיון לשמור על הנקודות.
האלופה צימקה ל-2:1 והייתה קרובה להשוות. בסופו של דבר פרטיזן ניצחה וברק בכר פוטר מהכוכב האדום, אבל לסברינה לא היו מניות בהישג המדובר. לעומת זאת, הוא הבקיע שער מרהיב בדרבי באפריל, בבעיטה קשתית מסובבת לחיבורים הרחוקים שהכניעה את עומרי גלזר והעלתה את פרטיזן ליתרון 1:2. לרוע מזלו, הכוכב האדום ביצעה קאמבק וניצחה 2:3.
המהלך מול הכוכב האדום אופייני לסברינה – הוא אוהב לחתוך מימין למרכז ולהפציץ מכל טווח, אבל את העמדה הזו הוא קיבל באופן קבוע רק לפני שנתיים. כאשר למד באקדמיה של ספרטה רוטרדאם, הוא תופקד בעיקר כקיצוני שמאלי, והתמקד בפריצות לאורך האגף והעברת כדורי רוחב.
התקוות היו גדולות, אך סברינה מעולם לא נחשב לאחד החניכים המצטיינים במועדון ופציעה קשה שעבר בברכו בגיל 16 פגעה מאוד בסיכוייו. ב-2018 הודיע לו הצוות המקצועי של ספרטה שהוא אינו מתאים לכדורגל מקצועני וסברינה שבור הלב נדד למועדון קטן הרבה יותר בדמות קוויק דן האח.
זה היה גם המסלול של טייריס אסנטה, אשר נופה מהאקדמיה של ספרטה רוטרדאם ב-2018. הם הלכו ביחד, ואז גם התקדמו לדן האח ביחד. הסקאוטים של המועדון זיהו את סברינה ב-2020, ואסנטה הלך בעקבותיו ב-2021. ואולם, בעוד אסנטה תפס במהרה את המקום בהרכב והפך לאחד השחקנים הפופולריים ביותר בקרב האוהדים, לסברינה זה לקח זמן.
אחרי שתי הופעות מרגשות בליגה הראשונה באביב 2021, הוא התקשה להוכיח את עצמו בליגה השנייה בעונת 2021/22, ובקושי ראה דשא. השינוי הגדול מבחינתו התרחש לפני שנתיים כאשר דירק קאוט מונה במפתיע למאמן בקיץ 2022.
כוכב העבר של ליברפול האמין מאוד בסברינה, והוא אף העביר אותו ימינה, כי במערך שלו הייתה חשיבות ליכולתם של שחקני אגף לסטות למרכז ולפנות את כל הקו למגנים. "דירק היה שחקן פנטסטי, והוא שיחק בעמדות שלי. הוא נותן לי הרבה עצות באימונים, שיפר את הרמה שלי וגרם לי לשדרג את הסיומת. אני לומד ממנו המון", סיפר אז סברינה.
על הדרך, הוא העיד גם על נקודות החולשה שלו שטעונות שיפור: "אני צריך לתרום יותר במשחק הלחץ ובהגנה. צריך גם לעבוד על השימוש ברגל ימין". כפי שניתן ללמוד מהביצועים בליגה הסרבית, הסוגיות המדוברות טרם טופלו.
לצערו הרב של סברינה, קאוט פוטר בחלוף חודשים ספורים בגלל פתיחת עונה כושלת, ודיק אדבוקאט הוותיק שהחליף אותו עסק הרבה פחות בקידום הצעירים. המומנטום של סברינה אבד, ותעיד על כך העובדה כי דן האח לא האריכה את חוזהו. את 2022/23 הוא סיים עם שישה שערים וחמישה בישולים ב-35 משחקים בליגה השנייה, והאוהדים לא הצטערו על לכתו. אחד מהם מספר: "רק כאשר המחליף שלו התברר כשחקן הרבה יותר גרוע, התחלנו להתגעגע אליו".
העיתונאי ההולנדי מארטן טויניסה קובע: "לסברינה היה פוטנציאל מסוים, כי הוא טוב בדהירה לשטחים פנויים, ויש לו רגל שמאל חזקה. עם זאת, הוא לא הצטיין במשחק קבוצתי, המסירות שלו לא טובות מספיק, והוא מתקשה כאשר אין לו מרחבים. הוא הרבה פחות יעיל בכדרור על שטחים קטנים מול יריבות שמסתגרות בהגנה".
כאשר שיחק סברינה בדן האח, היו ידיעות על עניין של קבוצות מהליגה ההולנדית הראשונה, ובראשן ספרטה רוטרדאם שהצטערה לכאורה על ניפויו בדיעבד. ואולם דבר לא יצא לפועל, על אף שהיה שחקן חופשי – דבר המעיד על הערכה לא גבוהה ביותר לה הוא זוכה במולדתו.
למעשה, סברינה עצמו מודע למגבלותיו. כדורגלנים הולנדים צעירים חולמים באופן טבעי ללבוש את החולצה הכתומה של הנבחרת, אבל סברינה הודיע כבר בגיל 21 על כוונתו לייצג את קורסאו בזכות שורשיו. "אם תגיע הצעה כזו, אקח אותה מיד בשתי הידיים. אני ממש מקווה שזה יקרה", הוא אמר.
זה אכן קרה לפני שנה וביוני האחרון סברינה אף כבש שער בכורה בנבחרת, במשחק מוקדמות מונדיאל מול ארובה, אך ספק אם זה יכול לקדם אותו מקצועית.
לא בטוח גם עד כמה ההחלטה להגיע לפרטיזן סייעה לו. דוליאי האמין בו, אבל הנהלת המועדון כנראה קצת פחות, כי היא הרשתה לעצמה לעכב את תשלום מענק החתימה בגובה 25 אלף אירו ללא סיבה, וגם לא שילמה 50 אלף אירו לסוכנו. המשבר התפוצץ בסופו של דבר בשלהי פברואר כאשר סברינה חזר להולנד בלי להודיע על כך לאיש, והחרים את האימונים.
המאמן התקשר אליו על מנת לסדר את העניינים וההולנדי שב לבלגרד בחלוף מספר ימים, אך המשקעים נותרו. גם ההחלטה לפטר את דוליאי באפריל איכזבה אותו. אלכסנדר סטנוייביץ', אקס מכבי חיפה שחזר לקדנציה שלישית בפרטיזן בקיץ, סמך על סברינה הרבה פחות מקודמו, ועל כן כלל לא מפתיע שהוא שווק כעת בעקבות הכישלונות באירופה.
"בכר אוהב לשחק על מתפרצות וזה עשוי להתאים לסברינה שנהנה לרוץ עם הכדור", טוען יוקסיץ', אך כלל לא בטוח שזה נכון בליגת העל, בה נאלצת מכבי חיפה להתמודד דווקא עם מערכים סגורים של היריבות. בגיל 23, מובן כי ההולנדי עדיין יכול להתפתח ולשפר את יכולתו, אבל על סמך קורות החיים עד כה ניתן לומר כי יש ספקות לגבי כדאיות ההשקעה הכספית הגבוהה דווקא בו מצד הירוקים.