במכבי חיפה יכלו אמש (שלישי) לקראת חצות לנשום לרווחה כאשר הקבוצה יצאה ממצב מביך במיוחד מול הפועל עכו במסגרת רבע גמר גביע הטוטו וניצחה בדו קרב פנדלים 3:4 על מנת לעלות לשלב חצי הגמר, שם מצפה לה האלופה הפועל באר שבע. יותר מאשר היכולת הלא משכנעת והקריאות המתמשכות של האוהדים נגד המאמן גיא לוזון, בחיפה מודאגים מרשימת הפצועים המתארכת לקראת משחק הליגה מול עירוני קריית שמונה.
בשלב זה, שלושה ימים לפני ההתמודדות (שבת, 18:15) לא פחות משישה שחקנים נמצאים ברשימה כאשר שניים ייעדרו בוודאות ועוד ארבעה בספק גדול. אל ניקטיה רוקאביצה ולאופיר מזרחי שבכל מקרה לא יהיו כשירים, הצטרפו רז מאיר, שעלה לשחק מול עכו עם פציעה בקרסול, רועי קהת שירד מדדה בסיום בעקבות מתיחה במפשעה, עומרי בן הרוש שסובל מפציעה בקרסול, ארנסט מאבוקה שהוחלף בגלל מתיחה בשריר הירך ואפילו יונתן לוי שהיה מתוכנן לפתוח במשחק, אבל באימון המסכם ספג בעיטה ושבר את אפו.
במצב כזה יצטרך לוזון לחשוב על פתרונות מאד יצירתיים במידה ולמשל שניים מהיותר טובים בקבוצה, קהת ומאבוקה, לא יהיו כשירים. אחד הדברים שהמאמן הפנים מהמשחקים עד כה הוא שגילי ורמוט חייב לפתוח. עובדה נוספת לכך ניתנה אמש כאשר לוזון החליף את ורמוט ומאותו רגע הקבוצה הייתה כצל של עצמה והחזירה את עכו לחיים. בכלל, עד לחילופים, חיפה שלטה ומרגע שאלה בוצעו, הדברים השתנו לרעתה.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
השגנו את המטרה עכשיו נתרכז בק"שמלבד ורמוט שהוגדר כנקודת האור, גם קאיו בחלק לא מבוטל של המשחק עשה רושם טוב למדי ונתן סיבות לאופטימיות כמו רועי קהת שנמצא בקו עלייה. מי שממשיך להדאיג ביכולתו הוא גל אלברמן שמגלה חולשה לא ברורה. לוזון יצטרך לחשוב היטב אם להמשיך ולתת לאלברמן קרדיט בהרכב או להעדיף את נטע לביא שכבש את השער השני לצד גיורגי קוסטדינוב.
בחיפה התייחסו לנושא אלברמן ואמרו: “זהו לא סוד שהוא איבד את הביטחון וזה אינו אותו שחקן שהכרנו בתחילת העונה. כנראה שכל הדברים מסביב בנוגע לכך שחלק מהאוהדים מעדיפים שלא יהיה קפטן השפיעו עליו”. אחד הדברים שבחיפה לא אוהבים בלשון המעטה היא את כמות השערים הבלתי נסבלת שהקבוצה סופגת: "אנחנו סופגים שערים של גן ילדים ואסור שדבר כזה יקרה לנו. לא יכול להיות שנהיה כל כך לא אחראים ונאבד כדורים במרכז השדה בדרך לשערי החובה שאנחנו סופגים", אמרו בקבוצה.