מכבי חיפה עשתה צעד חשוב בדרך להשגת המקום הרביעי, כאשר גברה הערב (שבת) בדוחא על בני סכנין בקרב ישיר 0:1 במסגרת המחזור ה-34 בפלייאוף העליון. היה זה ניצחון הליגה השלישי ברציפות של הירוקים בליגה וכמו כן, הקבוצה של רוני לוי שמרה על שערה נקי במשך 276 דקות. מנגד, החבורה של יוסי אבוקסיס ירדה למקום החמישי.
המאמן המנצח, רוני לוי, אמר לאחר המשחק: "לא חגגנו עדיין, שמחנו על כך שניצחנו קבוצה חזקה מאוד. סכנין היא קבוצה מצוינת. לא נראינו טוב בפתיחת העונה, אבל זה מצוין שאנחנו נראים טובים לקראת הסוף. חשוב לנו לסיים את הליגה בצורה טובה וגם להצליח בגמר הגביע. הפלייאוף העליון הוא קשה מאוד, קבוצות נלחמות על אליפות או כרטיס לאירופה. סכנין עבורי אולי הקבוצה של העונה ואני שמח שניצחנו אותם. כשהשחקנים שלי מראים רצינות הם באים על שכרם, היום הרווחנו עוד שחקן".
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
שחר של יום חדש: מכבי חיפה מנצחת 0:1  |
שחר הירש חוגג (עמית מצפה) |
|
|
במכבי חיפה יכולים לנשום לרווחה. יוסי בניון, לודוביק אוברניאק, מארק ואליינטה, נטע לביא ו-ולדימיר סטויקוביץ' ספגו צהוב ויוכלו לשחק בגמר גביע המדינה מול מכבי תל אביב. מעבר לניצחון החשוב מול סכנין והעפלה למקום הרביעי שלושת השחקנים ספגו צהוב חמישי ויהיו רשאים לשחק בגמר הגביע מול הצהובים. עם זאת, השחקנים לא יכללו בסגל הקבוצה למשחק הליגה האחרון מול מכבי ת"א בבלומפילד.
 |
יוסי אבוקסיס (עמית מצפה) |
|
|
"היו לנו כמה מצבים טובים אבל זה היה משחק לא טוב שלנו", אמר מאמן סכנין יוסי אבוקסיס. "קבוצה שעושה רצף כל כך יפה יכולה למעוד מדי פעם. לא הגיע לנו לנצח את המשחק. כשמכבי חיפה משחקת עם חלוץ אחד לא היינו צריכים שלושה בלמים. המערך הזה הביא אותנו רחוק מאוד העונה, יש ימים פחות טובים בכדורגל אבל נמשיך קדימה. אני לא חושב שהמאבק על המקום הרביעי גמור. זה רק שלוש נקודות הפרש כך שאין לאף אחד סיבה לחגוג עדיין".