הפועל רעננה עמדה היום (רביעי) לדין אצל הדיין ישראל שמעוני בעקבות עבירה של התנהגות בלתי הולמת. בכתב האישום נכתב כי הקבוצה, “ניסתה להונות ולהטעות בכוונה תחילה את מוסדות ההתאחדות לכדורגל ופעלה ביודעין להסתיר את העובדה כי דני בונדר משמש כעוזר מאמן”. הדיון נדחה בכמה ימים וההתאחדות תתייעץ עם איגוד המאמנים ותשקול האם לרדת מכתב האישום. בעקבות הדברים של הדיין שמעוני, תובע ההתאחדות ניר רשף יצטרך לספק בתוך חמישה ימים הצהרה מצד ההתאחדות לגבי המשך הדיון בתיק.
הפרשה נחשפה ב-ONE לאחר שחוקר פרטי תיעד את בונדר באימון. לדיון הגיע החוקר אבי דור וגם בונדר, תמיר כהן ומנכ”ל המועדון, גיל קופר. רעננה מואשמת בהתנהגות בלתי הולמת ובעבירה על תקנוני ההתאחדות.
מהלך הדיון
תובע ההתאחדות, עו”ד ניר רשף, ציין: “הטענה שלנו היא שהם משמשים כעוזרי מאמן בפועל ולכן הם הועמדו לדין, לא משנה מהי ההגדרה שלהם”.
הדיין שמעוני שאל: “איפה נאמר שאסור להם להניח קונוסים באימון?”, והתובע השיב: “אם הוא היה מניח קונוסים לא הייתי מגיש כתב אישום. יש הגדרה מהי ההסכמה שצריך בשביל להיות עוזר מאמן אבל אין הגדרה בתקנון מה צריך לעשות עוזר מאמן ואני סבור שבית הדין צריך למלא אותה”.
תמיר כהן אמר: “בעוד חודש וחצי נשלים את הקורס. נשארו לנו עוד 70 שעות”.
עו”ד רועי רוזן, נציג הקבוצה, טען בדיון: “בהליך משפטי לא ניתן להמציא עבירות משמעתיות או תקנוניות שלא קיימות. כתב האישום, שהוא ארוך באופן יחסי, נמנע מלפרט מה בדיוק העבירה או מה עומד בניגוד להוראות הדין. אם מנחם קורצקי היה ישן את שנת הצהריים שלו בזמן האימון, אז מילא, אבל מאמן ראשי הוא זה שאחראי להדריך את הקבוצה והוא נכח במקום. אין איסור בשום תקנון בעולם שמונע מאנשי צוות נוספים שיסייעו למאמן עם התעודות הנדרשות. לסרטונים אין שום משקל או ערך כי הם חלקיים וההתאחדות לא הזמינה אותם. אי אפשר להעביר אימון מקצועני עם שני אנשים”.
באשר לרישום בהתאחדות, הוסיף עו”ד רוזן: “דני בונדר היה שחקן עבר מאוד מוכשר ומוכח שהפועל רעננה התברכה בו והייתה כוונה לרשום אותו כעוזר מאמן בתחילת העונה. רק אחרי שהוחתם כעוזר מאמן נודע שאי אפשר לרשום אותו כעוזר מאמן. אז התכנסו בקבוצה ואמרו ‘תשמע, אפשר שתהיה אנליסט ותנתח את היריבות שלנו בווידיאו’. דני בונדר העיר באימון טקטי וזה תפקידו, בדיוק כפי שמאמן שוערים מסייע לצוות המקצועי. זו לא עבירה בשום פנים ואופן”.
עו”ד רוזן המשיך: “דני בונדר צריך לעזור, ואין מניעה שהוא יישב אפילו על הספסל. תמיר כהן הוא מנהל הקבוצה, כך שאין שום בעיה. מנהלי קבוצות מחזירים כדורים ואוספים קונוסים, ככה זה עובד. אני לא מוצא סיבה לכך שהם יישבו בחוץ חודש וחצי, הם לא עשו שום דבר רע. זה כתב אישום שגוי ופוגעני, עם לשון מכפישה. הונאה? למה? הכל עובד לפי הספר, שום דבר לא נעשה בסתר”.
החוקר אבי דור אמר בדיון: “אין מצב שהסרט ערוך”.
הדיין שמעוני פנה לתובע ההתאחדות ואמר: “כדאי להתאחדות לשקול שוב את המשך הדיון בתיק. הרי יש להם מאמן ועוזר מאמן. אומר להם האדון קורצקי, ‘לכו תסתכלו שבועטים לשער’. אז מה? אני לא בטוח שעם זה אתם רוצים לצאת למלחמה”.
תגובת הפועל רעננה: “בתום דיון במעמד הצדדים ולאחר שכל צד הביע את עמדתו, המליץ בית הדין הנכבד לתובע ההתאחדות לשקול אפשרות לוותר על כתב האישום. תובע ההתאחדות ביקש מספר ימים כדי למסור את עמדתו. מועדון הכדורגל הפועל רעננה בטוח בחפותו ובחפות דני בונדר ותמיר כהן. הודעה רשמית לגבי העניין תימסר מטעם המועדון בימים הקרובים, לאחר קבלת עמדתו הסופית של התובע ומסירת החלטה רשמית בעניין”.
איגוד המאמנים: “סומכים על בית הדין להפעיל שיקול דעת, גם אם רעננה מוצאת את הפרצה בכל פעם”
איגוד המאמנים הגיב: “לאור הדיון, חשוב לנו לציין שהחוק הוא מעל התקנון, איגוד המאמנים ימשיך להילחם למען מעמד המאמן. חוק הספורט, קובץ התקנות כ"ח בסיוון התשע"ח כותב במפורש בסעיף 2 א’ לחוק: ‘לא יעסוק אדם, בין בשכר ובין שלא בשכר, באימון ספורט בסוג של פעילות ספורט ,אלא אם כן בידו תעודת מאמן ספורט או תעודת מדריך ספורט, באותו סוג של פעילות ,והכל בהתאם להוראות’”.
“ההוראות לעניין כדורגל על פי החוק: מדריך - אימון ספורטאים הישגיים שטרם מלאו להם 16 שנים. מאמן - אימון ספורטאים הישגיים בכל הגילאים. כמו כן, אנו סומכים על בית הדין שיפעיל שיקול דעת ויתן משקל לחוק הספורט, גם אם הפועל רעננה מוצאת בכל פעם מחדש את הפרצה בתקנון ההתאחדות. מנגד, ללא ספק ההתאחדות חייבת לתקן את התקנון ולהגדיר במדויק את בעלי התפקידים במגרש קריא, מאמן ראשי, עוזר מאמן (ולא משנה אחד, שניים או שלושה, מאמן שוערים, מאמן כושר וכדומה”.
“אם אנו רוצים להתקדם, חובה עלינו לתקן עוולות של שנים. האיגוד ימשיך להלחם בכל כוחו ומשאביו לטובת מעמד המאמן, לטובת מסגרת עבודה לכל מאמן בהתאם לסמכויותיו לאחר שנעיין בפסק הדין, לא מן הנמנע שנשקול המשך דרכינו במאבק המשפטי עד למיצוי הדין. הנהלת האיגוד והעומד בראשה נחושים להמשיך בשיקום מעמד המאמן. נבחרנו על מנת לעשות ולא לשבת בחיבוק ידיים וכך נמשיך לעשות”.
“חשוב לציין שעד כה ההתאחדות הינה שותף מלא לעשייה של האיגוד, האגף המשפטי, תובע ההתאחדות ויתר אגפי ההתאחדות הולכים איתנו כתף לכתף. אנו תקווה שבית הדין יאמר את דברו בעניין, מבלי לעצום עיניים בכתוב בחוק. נמתין להחלטה ואז נחליט את המשך דרכינו בעניין”.