"המטרה והמוטיבציה שלי תמיד היו לחזור לאירופה", כך העיד על עצמו פאבל הרנצ'יאריק בראיון לתקשורת הסלובקית עוד לפני כשנה. ואכן, לא הרבה אחרי ש-2021 פינתה את מקומה ל-2022, הסלובקי בן ה-36 מצא את עצמו בחזרה ביבשת הישנה כשמונה למאמן השוערים של מכבי ת"א, אליה הגיע מבנגקוק יונייטד התאילנדית, שם שימש באותו תפקיד.

מכבי ת"א היא הקבוצה השלישית בקריירה של הרנצ'יאריק כמאמן שוערים, אותה החל בסלובאן ברטיסלבה במולדתו. כשחקן, מטבע הדברים, הוא היה שוער ששימש בעבר גם כמאמן השוערים בנבחרת הנשים של סלובקיה ופרש סופית ממשחק כשקיבל תפקיד דומה במחלקת הנוער של סלובאן ברטיסלבה.

במועדון הסלובקי הוא שיתף פעולה עם ולדימיר ראדנקוביץ', אז עוזר המאמן וגם כעת עוזרו של מלאדן קרסטאיץ' במכבי ת"א. מי שהיה המאמן הראשי בסלובאן ברטיסלבה, אגב, באותה תקופה הוא איבן ווקומנוביץ', לו עבר בישראל אחרי ששיחק במכבי הרצליה למשך חצי שנה ב-2008.

מסלובקיה לישראל דרך תאילנד. הרנצמסלובקיה לישראל דרך תאילנד. הרנצ'יאריק (האתר הרשמי של מכבי ת"א)

מי שזוכר לטובה במיוחד את פרק סלובאן של הרנצ'יאריק הוא דומיניק גרייף, שוער סלובקי ענק (1.97 מ') בן 24, שעשה בקיץ האחרון את המעבר לליגה הספרדית כשחתם במיורקה תמורת 2.5 מיליון אירו. השניים נפגשו במחלקת הנוער של המועדון הסלובקי כשגרייף היה בן 16 והרנצ'יאריק לא היה צריך יותר מדי זמן כדי להבין שהוא רוצה לקדם את השוער הצעיר, זה שבסופו של דבר עשה את הדרך עד לקבוצה הראשונה - בדיוק כמו הרנצ'יאריק עצמו.

"ידעתי שיש לו עתיד מבטיח", נזכר מאמן השוערים בגרייף שסיפר על הרנצ'יאריק: "הוא אדם ומאמן נהדר ויש לנו מערכת יחסים קרובה. הוא החל לאמן אותי כנער ונקט בשיטות עבודה מודרניות תוך כדי שהוא נכנס לפרטים הכי קטנים. בתקופות קשות, לפעמים הוא היה עבורי לא רק מאמן, אלא גם כסוג של הורה נוסף".

ואכן, הרנצ'יאריק משתדל להתעדכן ולשנות את האימונים שלו. "אפשר להשתמש בסטטיסטיקה, דאטה ו-וידאו", הוא אמר, "הכדורגל מתפתח ומאמנים צריכים להתקדם. איך שאימנתי לפני שנה, אני לא מאמן היום. אני מנסה ללמוד איך עובדים השוערים הכי טובים בעולם ולהביא את זה לאימונים".

הרנצהרנצ'יאריק קידם אותו. גרייף (האתר הרשמי של מיורקה)

כשעבד בבנגקוק, כדאי לספר, לרשות הרנצ'יאריק עמדו תנאים טובים הרבה יותר מאשר הכיר בסלובקיה. "המועדון בבעלות של חברת טלפון והמשפחה מאחוריה היא אחת העשירות באסיה", סיפר בזמנו מאמן השוערים, "אין ספק שזו הסיבה לתנאים". הוא אף הוסיף כשעבד בקבוצה התאילנדית: "יש לי עוזר משלי ועוד איש צוות תחתיי ואנליסט וידאו, כך שאני יכול להוציא את המיטב מהאימון".

במכבי ת"א, אגב, יש אנליסט שעומד באופן כללי לרשות הקבוצה הבוגרת, ומאמן השוערים החדש שלה הוא גם בעל תעודת פרו של אופ"א. בעברו, הרנצ'יאריק גם עבר התמחויות בוולנסיה ובגטבורג השבדית, עשה קורס אימון שוערים של אופ"א ויש לו תואר באימון כושר עם התמחות בשוערים. הוא אף היה שותף בסוכנות שחקנים (וסוכן מורשה של פיפ"א), אם כי לטענו הוא כבר לא משמש כסוכן מאז החל לעבוד כמאמן שוערים. ובנוסף לכל זה, כך מעיד חשבון הטוויטר שלו, הרנצ'יאריק מתעניין ב-NFT (אסימון דיגיטלי ייחודי שנרכש באמצעות מטבע וירטואלי).

מה התוכניות של מכבי ת"א עד לסיום החלון?
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה