קמפיין גדול והיסטורי הושק היום (רביעי) בשם "יוצאים מההלם". מדובר על מיזם של שיתוף פעולה בין כלל עמותות האוהדים בישראל – אחים לסמל ממכבי תל אביב, היציע הצפוני ממכבי חיפה, וסרמיליה מהפועל באר שבע ועוד עשרות קבוצות נוספות כדי להתאחד בעד תרבות ספורט חיובית, פיתוח זכויות ורווחת האוהדים ולהתנגד ליחס של משרד התרבות הספורט ומשטרת ישראל כלפי האוהדים.

כזכור, לפני מספר ימים השיק משרד הספורט סרטון לעידוד המאבק באלימות בספורט, אך כפי שטענו עמותות האוהדים “אוהדי הכדורגל הוצגו כאלימים בצורה שאינה משקפת כלל וכלל את המצב המציאותי במגרשים”. הדבר עורר את זעם האוהדים שציינו את אלימות המשטרה וכעת יציגו את העמדה שלהם בעניין בקמפיין המיוחד שיושק.

לפני כמעט עשור מיזם "כרטיס לכל כיס" ניער את מוסדות הכדורגל והפך מציאות ובה מחירי כרטיסים מופקעים למחירי כרטיסים מפוקחים. כעת נשאלת השאלה, האם מיזם האוהדים החדש יצליח לעורר את אותו אפקט ולהכתיב לפרנסי הכדורגל מאזן כוחות שונה ממה שהיה נהוג עד כה במגרשים. ליוזמי המיזם החדש התשובה ברורה. ברגע שיפעלו ראשי הענף למען האוהדים ולא נגדם המציאות תשתנה לטובה.

קמפיין משרד הספורט למלחמה באלימות הספורט

יוזמי המיזם מבקשים להבהיר כי בעוד שהאוהדים ממלאים את היציעים בניגוד גמור לאיכות המוצר של הכדורגל הישראלי, העומדים בראש הענף והרשויות האמונות מטעם המדינה לא מפסיקות להתעמר בהם. "אל תמכרו לנו את הסטריאוטיפ של גברים שמגיעים שיכורים ליציעים כדי למצוא פורקן ולנהוג באלימות", הם אומרים, "תוכלו למצוא אצלנו ביציעים גברים ונשים במגוון גילאים, בין המבוגרים שבינינו אפשר למצוא רופאים, עורכי דין, אנשי ביטחון וחינוך שבאים ליהנות מחוויית כדורגל קהילתית. במקום לקבל שעות ספורות של אסקפיזם זוכים האוהדים ליחס מאשים ומחפיר שנגזר עליהם עוד לפני שיצאו לאצטדיון".

ואכן נדמה שמה שנלמד באנגליה כבר לפני שלושה עשורים עם כתיבתו של דו"ח טיילור לאחר אסון הילסבורו לא יושם מעולם בארץ והאצבע המאשימה תלויה דרך קבע כנגד האוהדים. על אף הכספים האדירים המושקעים באבטחת המגרשים, נדמה שהתועלת אינה מצדיקה את העוולות שחווים האוהדים בדרך.

"בכל כמה מחזורים דורשים לנהוג כלפינו ביד קשה, זה לא משיג כלום מעבר לאמלל את חיינו. ביקור תמים באצטדיון מתחיל בהפשטה באוהל בידוק, ממשיך בדחיפות סדרנים, וביחס עוין מכוחות המשטרה. לא יתכן כי אנחנו נהיה אלו שמנסים לשכנע את כולם שהמגרשים הם מקום בטוח. בכל מחזור מגיעים עשרות אלפי אוהדי כדורגל למגרשים. כמה מהם נפגעו מאלימות אוהדים וכמה מהם מהם נפגעו מאלימות משטרתית ביציעים?", אמרו יוזמי המיזם.

נדמה שהמצב הקיים הוא סחרור שלא נגמר. הכספים הציבוריים מושקעים בפעילות משטרתית באצטדיונים אך בסוף מי שנושאים באחריות קולקטיבית על מעשיהם של חבריהם ליציע הם דווקא האוהדים עצמם. כשמודל מניעה זה נכשל פעם אחר פעם כלל האוהדים נענשים מחדש בעונשים קולקטיביים ושוב מבקשים לנהוג בהם ביד קשה וחוזר חלילה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה