הוועדה אשר הוקמה על מנת לבחון את נושאי אזרוח הספורטאים הזרים קרובה לסיים את תפקידה ובאיגודי הספורט מספרים כי הקריטריונים להענקת אזרחות ישראלית לשחקנים הזרים גובשו ויוגשו בהקדם לשר הפנים. 

בין כללי המפתח טוענים באיגודי הספורט כי ראשית כל מבקש אזרחות יהיה צריך לעמוד בקריטריונים הבינלאומיים בענף אליו הוא משתייך. למשל, אנריק סבוריט, צריך לעמוד בקריטריון הבינלאומי המאפשר לו לייצג את נבחרת ישראל כדי שבכלל ידונו בבקשה שלו ויעניקו לו אזרחות, או אתלט יצטרך לעמוד בחוקי האזרוח לענף בו הוא מתחרה. 

על פי המסתמן יהיו הגבלות בעניין מספר הספורטאים המתאזרחים הרשאים להיכלל באותה נבחרת לאומית בו זמנית, וגם הם יהיו מכותבים עם החוק הבינלאומי. תהיה מגבלה על משך התקופה בה השחקן חייב להיות תושב ישראל. למשל, ספורטאי שירצה אזרחות יהיה חייב להיות בעל רישיון שהייה ועבודה בישראל במשך 18 חודשים לפחות מיום הגשת הבקשה. 

באיגודים מספרים כי גם אמור להיות קריטריון זיקה. על הספורטאי המבקש אזרחות יהיה להכיר את החברה הישראלית ואנשי מקצוע יבדקו האם קיימת אצל אותו ספורטאי תחושת שייכות למדינה כדי לוודא שהוא אכן ייצג אותה לאורך זמן ולא יעשו שימוש באזרחות שלו רק כדי להקל על קבוצות ישראליות שרוצות לפנות מקום לזרים אחרים. 

במקרה שמדובר בספורטאי אולימפי, הוועדה תבדוק האם למגיש הבקשה יש הישגים בענף האולימפי הרלוונטי עבורו (בשונה מכדורגלן או כדורסלן שלא יצטרך להוכיח הישגיות ברמה הבינלאומית). אחת המסקנות על פי המסתמן היא שכדי לבקש אזרחות לספורטאי באשר הוא, תתבקש המלצת ההתאחדות הרלוונטית, המלצה מטעם הקבוצה לא תקבל יחס, וגם יידרש מכתב המלצה משר הספורט. 

אמורים להיות סעיפים הנוגעים גם לשחקנים זרים או ספורטאים זרים אשר נמצאים כבר בהליך לקבל אזרחות מכוח היותם נשואים לאזרחית או אזרח ישראלי. יהיה על אותו ספורטאי או ספורטאית להיות לפחות שלוש שנים בישראל ולהוכיח כי הזוג ידוע בציבור על מנת לקבל אזרחות ואישור ייצוג של נבחרת ישראל.

יש לציין כי ישנה כוונה להקים ועדה ציבורית מקצועית ובלתי תלויה אשר תתייחס לכל מקרה ומקרה באופן ספציפי בהתאם לקריטריונים שגובשו והיא תביא את המסקנות שלה בפני שר הפנים. 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה