דייני ביה"ד של ההתאחדות לכדורגל, פרופסור מיגל דויטש ועמי פזטל, צפויים לבטל (רביעי) את עונש הרדיוס על תנאי שנגזר על מכבי תל אביב, אחרי שאוהדיה השמיעו קריאות גזעניות נגד קשר בני לוד, סלים טועמה, במשחק נגד הפועל חיפה במחזור העשירי.

מכבי ספגה קנס של 15 אלף שקל על כך שבמשחק מול הפועל רעננה היא איחרה בעלייה למגרש בארבע דקות ובכך המשחק התאחר בשתי דקות.

הצהובים, שיוצגו בבית הדין על ידי עו"ד מורן מאירי, ערערו על ההחלטה להוסיף לעונשם קנס של 50 אלף שקל על תנאי ורדיוס לשנה על תנאי, למרות שסיכמו עם תובע ההתאחדות, עו"ד ניר רשף, על קנס של 20 אלף שקל בפועל בלבד.

מאירי: "מה שנכתב בהסדר נשקל בכובד ראש ונעשה מתוך רצון לחסוך דיונים מיותרים, גם כך שמה של מכבי ת"א עולה רבות בתקשורת. פסקנו על עונש חינוכי ועל קנס, נכנסו לאולם ולא הגענו להסדר. צריך להבין מה היא משמעות עריכת עסקת הטיעון. היה דיבור על קנס בפועל, מה קורה פה? הדברים פה מעוררים תחושות קשות, אנחנו צריכים לשמור על מסגרת".

דויטש השיב: "אני מסכים בנוגע לעונש הרדיוס, אך הקנס הוא עניין של פרשנות. לא דובר שלא תהיו מוכנים לקבל קנס על תנאי, אם היה רק עונש של 20 אלף שקל על תנאי היה מתקיים בכלל ערעור?".

אוהדי מכבי ת&qout;א (ניסן עייש)
אוהדי מכבי ת"א (ניסן עייש)
 

מאירי ענה: "לא היינו מערערים. זה לא עניין כמותי, אלא מאיזו נקודה מתחילים בפעם הבאה. בנוגע לעניין הסבירות, אנחנו טוענים ש-20 אלף שקל הם הרף הגבוה ביותר, בעיקר כשמדובר בעבירה של אירוע ראשון מזה כשלוש שנים. מדובר בקריאה חד פעמית של עשרות אנשים. בהסדר הטיעון נאמר כי חצי מהקהל קרא קריאות וחלקו שרק בוז, זה שיר שכולל את הביטוי הזה".

"אני מניח שארצה להגיע להסדרי טיעון ואני רוצה לדעת שלאחר מכן הדברים יתקיימו בצורה מדויקת ולא על פי פרשנות כזו או אחרת. גם כשהתובע הופיע בבית הדין הוא היה צריך להגיד שהקנס יהיה על פי שיקול הדעת, כשאנחנו מחליטים ומסכמים על משהו הוא צריך להופיע כלשונו. מדובר בקריאה חד פעמית של עשרות אנשים מול אלפים ששרקו בוז, היה לנו חשוב שהעובדות יובאו כי מדובר בקבוצה שמשקיעה בפער גדול מהאחרות במלחמה בגזענות".

מאירי הוסיף: "הגעתי להסדר טיעון כדי לקבל עונש שלא נמצא בשום קטגוריה, אני הייתי קורא את הפסיקה על הסכמי טיעון וחריגה מהם. התובע צריך לתמוך בנו על החריגה מהסכם זה. פניתי אליו כדי שיצטרף לערעור בגלל חשיבות שמירת ההסכם בין הצדדים וחשיבותה הגבוהה של היציבות. אמרתי לדיין כי על במקרה חד פעמי בשלוש שנים צריך ללכת על הצד המקל. אנחנו מטפלים בגזענות והצגנו את כל הצעדים בדיון הקודם. לפי דו"ח המשקיף, הקריאות נעצרו ישר, אנחנו חוששים מהתנאי שיגרום למישהו לעשות משהו".

מורן מאירי (יניב גונן)
מורן מאירי (יניב גונן)
 

לדיון הצטרף גם עו"ד רשף, שאמר: "אני שומע מבית הדין דברים צורמים, אני לא רואה בעיה בתוספת קנס בפועל, אף אחד לא התכוון לרדיוס בפועל. השאלה אם יש הסדרי טיעון רבים וסוגים שונים, איך הוא חרג אם נתן עונש מותנה ואת הקנס שהוסכם נתן בפועל. אין להתערב בשיקול דעתו של הדיין או דינו של העונש. סמכותו של בית הדין לתת עונש על תנאי. במקרים דומים, כמו למשל נתניה, זה קרה אחרי שבע שנים, קנה של 10 אלף שקל ומשחק רדיוס ללא קהל על תנאי, לכן גם פה אין עונש לא סביר. אני מתכוון לקנס על תנאי בלבד. על הרדיוס אני לא מדבר כי הוא לא היה מוסכם".

מאירי השיב: "בית הדין סטה ממה שהוסכם והרשה לעצמו לחרוג מבלי להסביר על מה הפער בין העונש שהוסכם לעונש שניתן". הדיון חזר לרשף, שאמר: "בתי משפט מתערבים בהחלטות על בית דין במקרים פליליים, במקרה של מעצר. לא מתערבים במקרים של עונש על תנאי. ענישה על תנאי היא לא חריגה מההסכם. בית הדין לא חרג מהסדר הקנס, אבל הרדיוס חורג".

מאירי: "אם הדיין היה עומד בכללים ולא היה עומד ומסביר את החריגה הייתי מבין, אבל הגענו להסדר יחד. התעקשנו על עניין התנאי בעניין גארסיה ולא ויתרנו. מדובר בעונש כבד על עבירה ראשונה בשלוש שנים".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה